



Chateau la Pointe Pomerol 2011 i trækasse
Pånyttfödd - och idag bland de bästa i Pomerol...
I nära samarbete med St-Émilion-stjärnan Hubert de Boüard (från 1er Grand Cru Classé A-slottet Angelus) har Eric Monneret, sedan han tillträdde 2008, återupplivat och återfött Château de la Pointe, som idag tillhör den absoluta eliten i Pomerol.
Vinerna har alltid varit bra, men de 23 hektaren på gamla grusavlagringar från Isle River har alltid haft potential att leverera druvor och vin av ännu högre kvalitet.
Jordmånsstudier och förbättrade dräneringsförhållanden har förbättrat kvaliteten på druvorna, som nu skördas och vinifieras parcell för parcell så att vinkvaliteten nu förverkligar den fulla potentialen hos frukten och terroiren.
Renoveringen av jäsningshallen och samarbetet med Hubert De Boüard är de sista detaljerna som har gjort de la Pointe till ett av dagens viktigaste Pomerol-slott - och kanske det bästa för priset!
Vid köp av 6 flaskor levereras vinet i sin ursprungliga trälåda.
Om Chateau la Pointe
Pånyttfödd – och idag bland de bästa i Pomerol...
I nära samarbete med St-Émilion-stjärnan Hubert de Boüard (från 1er Grand Cru Classé A-slottet Angelus) har Eric Monneret sedan sin anställning 2008 restaurerat och återupplivat Château de la Pointe, som idag tillhör Pomerols absoluta elit.
Vinerna har alltid varit bra, men de 23 hektar som ligger på gamla grusavlagringar från floden Isle har hela tiden haft potential att leverera druvor och vin av ännu högre kvalitet. Studier av jordmånen och förbättrade dräneringsförhållanden har höjt kvaliteten på druvorna, som nu skördas och vinifieras parcellvis, så att vinkvaliteten nu uppfyller fruktens och terroirens fulla potential.
Renoveringar av jäshallen och samarbetet med Hubert De Boüard är pricken över i:et som gjort de la Pointe till ett av tidens viktigaste Pomerol-slott – och till priset kanske det allra bästa!
Grand Vin: Château La Pointe
Läge: Pomerol
Andra vinet: Ballade de la Pointe
Planterad yta: 23 ha
Planterade druvsorter: 85 % Merlot och 15 % Cabernet Franc
Fatlagring: 12 mån. 50 % ny barrique
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener