
Chateau Les Vieilles Pierres Lussac-Saint-Émilion 2016
“99 points. Some estates making the best wine ever” – Jeff Leve Vintage Chart
”97 point. Superb” - Wine Enthusiast Vintage Chart
“95 point. Outstanding” – Robert Parker Vintage Chart
Japp, kolla recensenternas vilda Vintage Charts... 2016 är redan ett historiskt år i Saint-Émilion och trakten, där vi lyckats få tag på ett parti mycket läcker Lussac-St-Émilion.
Experterna hyllar Lussac som ett av Bordeaux bästa köp, eftersom områdets jordmån, druvsorter och viner ligger otroligt nära den berömda grannen St-Émilion.
Detta gäller inte minst Château Les Vieilles Pierres, som imponerat med 91 poäng i Wine Enthusiast och verkligen hittat toppformen i 2016. Efter snart 6 års källarmognad är det ett absolut smartköp för alla fans av Pomerol och Saint-Émilion Grand Cru!
Njut av den till saftiga biffar, lamm, ankconfit, vilt, svamprätter, charkuterier och lagrade ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Chateau Les Vieilles Pierres Lussac-Saint-Émilion 2016?
Den mörka körsbärsröda färgen läcker ut i glaset så snart det hälls upp. Näsan är charmig med 2016 års koncentrerade men ändå fräscha doft av viol, hallon, plommon, svarta vinbär, lakrits, mörkrostat kaffe och skogsmark. Vinet landar mjukt och intensivt koncentrerat på tungan, där frukten breder ut sig perfekt nyanserat i munnen. Den rika eftersmaken klingar långsamt av med läckra kryddor, lakrits och fina tanniner. Mycket vacker St-Émilion-typ! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Chateau Les Vieilles Pierres Lussac-Saint-Émilion 2016 passar bra till...
Hur är Chateau Les Vieilles Pierres Lussac-Saint-Émilion 2016 framställt?
Vinet är gjort på 70% Merlot och 30% Cabernet Franc, som Christophe Baudet skördar från sina 20 hektar av klassiska "St-Émilion-jordar" av lera och kalksten. Vinet jäser i ståltankar med temperaturkontroll för att bevara den rika och exceptionellt vackra frukten från årgång 2018!
Om Chateau Les Vieilles
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning











