Tillbaka

Chateau Lilian Ladouys St. Estephe 2015

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
464,95 SEK
6 fl. per st.
384,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Vert de Vin Magazine
92 Point James Suckling
90 Point Robert Parker
90 Point Jeb Dunnuck
90 Point Wine Enthusiast
90 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
17 René Gabriel

Beställ före

3 timmar 50 min

så skickar vi det idag!

Chateau Lilian Ladouys St. Estephe 2015

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

13% alk.

75 cl

"92 points. Shows focus and beauty. Elegant and long." - James Suckling

Cru Bourgeois uppgradering! - Ett av endast 14 slott som kommer att tilldelas den prestigefyllda titeln "Cru Bourgeois Exceptionnel" i februari 2020. Efter rigorösa prövningar som blindprovningar och skrupelfria produktionsrevisioner, där oberoende experter har granskat hela slottet från topp till tå, kan familjen Lorenzetti nu stolt placera lagerkransen på sin panna. Det är kulmen på många års hårt arbete av de nya ägarna, Jacky och Françoise Lorenzetti, som blev förälskade i slottet 2008. De äger också 5. Cru Chateau Pédésclaux i Pauillac. Det ligger i Saint-Estéphe AOC och har framstående grannar Château Lafite-Rothschild och Château Cos d'Estournel i sydost och Château Calon-Ségur och Château Montrose i nordost. Familjen är på god väg att ställa om hela produktionen till hållbarhet och ekologi. Hela 20% är redan certifierade, och ägarna har lovat och satt upp som mål att vara 100% ekologiska år 2023. Till exempel används endast organiska och naturliga gödningsmedel som framställs av gräs. Med en produktion på ca 240.000 flaskor från 80 hektar planterade med 50% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot och 1% Cabernet Franc är det ett relativt stort slott. Det betyder dock inte att kvaliteten har försämrats, snarare tvärtom. Det märks tydligt i deras nya, exklusiva klassificering. Skördemetoderna har också förändrats. Förr skördades druvorna ofta för tidigt, men nu plockas de bara när de är optimalt mogna. Vinet jäses sedan enligt hållbara och ekologiska principer - med endast naturligt förekommande jäst. Lagringen varar i upp till 14 månader på fat - och 40% är helt nya ekfat.

1 fl. per st.
464,95 SEK
6 fl. per st.
384,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
93 Point Vert de Vin Magazine
92 Point James Suckling
90 Point Robert Parker
90 Point Jeb Dunnuck
90 Point Wine Enthusiast
90 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
17 René Gabriel

Beställ före

3 timmar 50 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Chateau Lilian Ladouys St. Estephe 2015

93 Point

Vert de Vin Magazine

92 Point

James Suckling

This a very linear and refined red with currant and lemon aromas and flavors. Medium to full body, fine tannins and a bright finish. Shows focus and beauty. Elegant and long.

90 Point

Robert Parker

Tasted at the Cru Bourgeois annual tasting, the 2015 Lilian Ladouys offers ripe redcurrant and cranberry scents on the nose, the oak nicely integrated with floral, almost Burgundian scents emerging with time. The palate is medium-bodied with sappy red fruit, quite saline in the mouth with good structure on the finish that might well be closing up for a short period. Cellar this for three to five years and you will have a solid Lilian Ladouys on your hands.

90 Point

Jeb Dunnuck

A blend of 62% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon and the balance Petit Verdot and Cabernet Franc, the 2015 Château Lilian Ladouys is a serious Saint-Estèphe that shines in a vintage which was more difficult for the northern portions of the Médoc. Possessing medium-bodied notes of currants, dried herbs, spice and hints of background oak, it’s nicely balanced on the palate, has fine, ripe tannin, moderate density, and an undeniable charm that will keep it drinking nicely for 15 years or more.

90 Point

Wine Enthusiast

Dry and firm, this is a structured wine. It has hints of dark chocolate with seriously dry tannins. The acidity at the end hints at fruitiness in the future. 89-91 points

90 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Cedar, tobacco leaf, cigar wrapper, wet earth, red plum help create the character here. The wine is medium-bodied, forward, soft already expressive with its crisp, lively finish.

17

René Gabriel

Dark garnet, quite full in the middle, ruby edge. Multi-layered bouquet, red fruits, rose pepper, cedarwood, fascinating approach.

Om Chateau Lilian Ladouys

Cru Bourgeois-uppgradering! – Ett av endast 14 slott som tilldelades den fina titeln ”Cru Bourgeois Exceptionnel” i februari 2020.

Efter hårda prövningar såsom blindprovningar och noggranna inspektioner av produktionen, där oberoende experter gått igenom hela slottet från topp till tå, kan familjen Lorenzetti nu stolt bära lagerkransen. Det är kulmen på många års hårt arbete från de nya ägarna, Jacky och Françoise Lorenzetti, som förälskade sig i slottet 2008. De äger också 5:e Cru-slottet Pédésclaux i Pauillac.

Slottet ligger i Saint-Estéphe AOC och har förnäma grannar i form av Château Lafite-Rothschild och Château Cos d’Estournel i sydost samt Château Calon-Ségur och Château Montrose i nordost.

Familjen är väl i gång med att konvertera hela produktionen till hållbar och ekologisk drift. Hela 20 % är redan certifierat, och ägarna har avgett ett löfte och satt målet att vara 100 % ekologiska år 2023. Till exempel används enbart organiskt och naturligt gödsel framställt av gräs.

Med en produktion på cirka 240 000 flaskor från 80 hektar, planterade med 50 % Merlot, 45 % Cabernet Sauvignon, 4 % Petit Verdot och 1 % Cabernet Franc, är det ett relativt stort slott. Det betyder dock inte att kvaliteten fått stryka på foten… tvärtom. Det framgår tydligt av deras nya, ansedda klassificering.

Skördemetoderna har också ändrats. Där druvorna tidigare ofta skördades för tidigt plockas de nu endast från vinstockarna vid optimal mognad. Därefter jäser vinet enligt hållbara och ekologiska principer – och endast med naturligt förekommande jäst. Élevage (lagringen) varar upp till 14 månader på fat – och 40 % är helt nya ekfat.

Vindata

Årgång

2015

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

16-18 °C

Förslutning

Kork
Liknande produkter