
Chateau Macquin St-Georges-St-Émilion 2016
Vinerna från St-Georges-St-Émilion är ofta bland de bästa köpen i Bordeaux, eftersom jordmånen, druvsorterna och vinkvaliteten ligger nära grannvinet St-Émilion. Detta gäller särskilt för Chateau Macquin.
Legenden Hugh Johnson hyllar vinet som ett extraordinärt värde, medan den franska vinguiden Dussert-Gerber rankar Ch. Macquin i toppen av sin elit "PREMIERS GRANDS VINS CLASSÉS".
Passar perfekt till biffar, confiterad anka, fågelkött och charkuterier. Servera vid 16-18°C
I slutet av 1800-talet var agronomen Francois-Albert Macquin en av de första slottsägarna som återplanterade sina vingårdar efter vinlusens härjningar. Vingården i St-Georges-St-Émilion utvidgades snart till att omfatta den berömda Pavie-Macquin, som idag är klassificerad St-Émilion 1er Grand Cru Classé B.
Efter sin död 1911 lämnade Francois-Albert Macquin 85 hektar till sina två döttrar. År 1948 delades vingårdarna ut till Marie-Louise, som tog över Pavie-Macquin, och Andrée, som tog över Macquin.
Sedan 1978 har Chateau Macquins 31 hektar skötts av Andrées son, Denis Corre-Macquin.
Hur smakar Chateau Macquin St-Georges-St-Émilion 2016?
Elegant rubinröd färg. Näsan är elegant parfymerad med viol, svarta körsbär och svarta vinbär samt klassiska Bordeaux-inslag av cederträ, mynta, grafit och söta kryddor. I gommen, vackert koncentrerad med slörpande saftig och harmonisk fatkryddad bärfrukt. Fräsch och uppfriskande finish som starkt uppmuntrar till en ny klunk! Drick nu eller spara 5-8 år från skördeåret.
Chateau Macquin St-Georges-St-Émilion 2016 passar bra till...
Hur är Chateau Macquin St-Georges-St-Émilion 2016 framställt?
Chateau Macquin 2016 är tillverkat av 80% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon och 10% Cabernet Franc från 40-åriga vinstockar på en perfekt exponerad, sydvänd sluttning. Musten jäser i ståltankar med fruktbevarande temperaturkontroll, medan vinet får extra smakdjup, friskhet och struktur genom 12-18 månaders lagring på franska barriques, varav 30% är nya.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning