





Château Palmer Margaux 3. Cru Classé 2022 ØKO i trækasse
Kronprinsen av Margaux... Utom kanske 1. Cru-grannen Château Margaux kommer ingen Grand Vin från Margaux-distriktet i närheten av det underbara, koncentrerade och samtidigt sofistikerade Château Palmer, som 2022 presterar på absolut högsta nivå. En perfekt årgång för att investera i Palmer! Slottet är uppkallat efter den engelske generalen Charles Palmer, som var ägare från 1814 till 1843. År 1938 övertogs slottet av fyra familjer, de franska Ginestet och Miailhe, de holländska Mähler-Besses och de brittiska Sichel. Den franska, nederländska och brittiska flaggan vajar fortfarande över Palmer, även om slottet numera ägs av ett konsortium med 22 aktieägare. År 2006 hämtades Thomas Duroux från Tenuta Ornellaia i Bolgheri in som ny chefsvinmakare och sedan dess har Palmer, med en jämn rad viner i världsklass, ätit sig så nära Château Margaux att recensionsalgoritmen Tastingbook.com 2017 utlyste dött lopp mellan de två Margaux-giganterna! 2017 är också den första årgången där Château Palmer, på Duroux uppmaning - och efter år av experimenterande - har uppnått biodynamisk Demeter-certifiering. Detta är ett tillägg till den ekologiska certifieringen som trädde i kraft 2016. Château Palmer har 66 hektar vingårdar med i genomsnitt 38 år gamla, tätt planterade vinstockar, 47% Merlot, 47% Cabernet Sauvignon och 6% Petit Verdot. Området består mestadels av djupa, värmeabsorberande och väldränerade grusavlagringar som tillsammans med den förbättrade biologiska mångfalden producerar druvor med exceptionellt hög kvalitetspotential. Vingården och vinkällaren är, kanske föga förvånande, till 100% toppmoderna efter en totalrenovering 1995 och nya, omfattande renoveringar så sent som 2010. Vid sidan av sitt Grand Vin har slottet producerat Alter Ego de Palmer sedan 1998 års årgång. Detta ambitiösa röda vin kommer från andra skiften än huvudvinet och bör inte förväxlas med 2nd wines i vanlig mening.
Om Chateau Palmer
Slottet har sitt namn efter den engelske generalen Charles Palmer, som var ägare 1814–1843. 1938 togs slottet över av fyra familjer, nämligen de franska Ginestet och Miailhe, de nederländska Mähler‑Besses och den brittiska familjen Sichel. Trion av franska, nederländska och brittiska flaggor vajar fortfarande över Palmer, även om slottet idag ägs av ett konsortium med totalt 22 aktieägare.
2006 värvades Thomas Duroux från Tenuta Ornellaia i Bolgheri som ny chefsvinmakare, och sedan dess har Palmer med en konsekvent rad av världsklassviner krypit så nära Château Margaux att recensionsalgoritmen Tastingbook.com i årgång 2017 utropar dödlopp mellan de två Margaux‑giganterna!!
2017 är samtidigt den första årgången där Château Palmer på Duroux' initiativ - och efter mångåriga experiment - uppnått biodynamisk Demeter‑certifiering. Detta sker ovanpå den ekologiska certifieringen, som trädde i kraft redan 2016.
Château Palmer disponerar över 66 hektar vingårdar med i genomsnitt 38 år gamla, tätt planterade vinstockar fördelade på 47% Merlot, 47% Cabernet Sauvignon och 6% Petit Verdot. Arealen består till största delen av djupa, värmeackumulerande och väl dränerade grusavlagringar som, tillsammans med den förbättrade biologiska mångfalden, ger druvor med exceptionellt hög kvalitetspotential.
Vineriet och vinkällaren är, kanske inte så överraskande, 100% state‑of‑the‑art efter totalrenoveringen 1995 samt nya, genomgripande renoveringar så sent som 2010.
Vid sidan av sin Grand Vin har slottet sedan årgången 1998 producerat Alter Ego de Palmer. Denna minst sagt ambitiösa rött vin kommer från andra parceller än huvudvinet och bör därför inte förväxlas med ett traditionellt "second wine".
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener