



Chateau Palmer Mârgaux 3. Cru Classé 2017 i trækasse
Kronprinsen av Margaux... Utom kanske 1. Cru-grannen Château Margaux kommer ingen Grand Vin från Margaux-distriktet i närheten av den underbara, koncentrerade och samtidigt sofistikerade Château Palmer. Slottet är uppkallat efter den engelske generalen Charles Palmer, som var ägare från 1814 till 1843. År 1938 övertogs slottet av fyra familjer, de franska Ginestet och Miailhe, de holländska Mähler-Besses och de brittiska Sichel. Den franska, nederländska och brittiska flaggan vajar fortfarande över Palmer, även om slottet numera ägs av ett konsortium med 22 aktieägare. År 2006 hämtades Thomas Duroux från Tenuta Ornellaia i Bolgheri in som ny chefsvinmakare och sedan dess har Palmer, med en jämn rad viner i världsklass, ätit sig så nära Château Margaux att recensionsalgoritmen Tastingbook.com 2017 utlyste dött lopp mellan de två Margaux-giganterna! 2017 är också den första årgången där Château Palmer, på Duroux uppmaning - och efter år av experimenterande - har uppnått biodynamisk Demeter-certifiering. Detta är ett tillägg till den ekologiska certifieringen som trädde i kraft 2016. Château Palmer har 66 hektar vingårdar med i genomsnitt 38 år gamla, tätt planterade vinstockar, 47% Merlot, 47% Cabernet Sauvignon och 6% Petit Verdot. Området består mestadels av djupa, värmeabsorberande och väldränerade grusavlagringar som tillsammans med den förbättrade biologiska mångfalden producerar druvor med exceptionellt hög kvalitetspotential. Vingården och vinkällaren är, kanske föga förvånande, till 100% toppmoderna efter en totalrenovering 1995 och nya, omfattande renoveringar så sent som 2010. Château Palmer 2017 är baserat på en blandning av 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon och 4% Petit Verdot. Endast minimal svaveldioxid tillsätts under hela tillverkningsprocessen, eftersom Duroux vill maximera fruktens renhet och äkthet. Vinet mognar i 18-20 månader på barriquefat, varav 70-80% är helt nya. Resultatet är ren världsklass.. "Chateau Palmer producerar ett sensuellt vin av skönhet. Allt som utgör ett bra Bordeaux-vin finns i Palmer. Komplex doft fylld av kryddor, tryffel, viol, vårblommor, jord och läder. Fylligt och rikt, detta vin personifierar elegans i ett Bordeaux-vin." - Jeff Leve, The Wine Cellar Insider Vid sidan av sitt Grand Vin har slottet producerat Alter Ego de Palmer sedan 1998 års årgång. Detta ambitiösa röda vin kommer från andra skiften än huvudvinet och bör inte förväxlas med 2nd wines i vanlig mening.
Chateau Palmer Mârgaux 3. Cru Classé 2017 i trækasse passar bra till...
Om Chateau Palmer
Slottet har fått sitt namn efter den engelske generalen Charles Palmer, som ägde det från 1814 till 1843. 1938 togs slottet över av fyra familjer, nämligen de franska Ginestet och Miailhe, de nederländska Mähler-Besses och den brittiska familjen Sichel. Trion av den franska, nederländska och brittiska flaggan vajar fortfarande över Palmer, även om slottet i dag ägs av ett konsortium på totalt 22 aktieägare.
År 2006 värvades Thomas Duroux från Tenuta Ornellaia i Bolgheri som ny huvudvinmakare, och sedan dess har Palmer med en konsekvent rad av världsklassviner kommit så nära Château Margaux att recensionsalgoritmen Tastingbook.com i årgång 2017 förklarar dött lopp mellan de två Margaux-giganterna!!
2017 är samtidigt den första årgången där Château Palmer på Duroux' initiativ — och efter åratal av experiment — erhållit biodynamisk Demeter-certifiering. Detta kommer ovanpå den ekologiska certifieringen som trädde i kraft redan från 2016.
Château Palmer förfogar över 66 hektar vingårdar med i genomsnitt 38 år gamla, tätplanterade stockar fördelade på 47% Merlot, 47% Cabernet Sauvignon och 6% Petit Verdot. Arealen består mestadels av djupa, värmeabsorberande och väldränerade grusavlagringar, som tillsammans med ökad biologisk mångfald ger druvor med ett exceptionellt högt kvalitetspotential.
Vineriet och vinkällaren är, kanske inte så överraskande, 100% state-of-the-art efter totalrenoveringen 1995 samt nya, genomgripande renoveringar så sent som 2010.
Château Palmer 2017 baseras på en blend av 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon och 4% Petit Verdot. Under hela framställningsprocessen tillsätts endast minimalt med svaveldioxid, då Duroux vill maximera fruktens renhet och autenticitet. Vinet lagras 18–20 månader på barriquefat, varav 70–80% helt nya. Resultatet är ren och skär världsklass…
"Chateau Palmer produces a sensuous wine of beauty. Everything that makes up a great Bordeaux wine is found in Palmer. Complex aromatics filled with spice, truffle, violets, spring flowers, earth and leather scents. Full bodied and rich, this wine personifies elegance in a Bordeaux wine." – Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
Vid sidan av sin Grand Vin har slottet sedan årgången 1998 producerat Alter Ego de Palmer. Detta ambitiösa rött vin kommer från andra parceller än huvudvinet och bör därför inte förväxlas med andraviner i vanlig mening.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning