Tillbaka

Chateau Palmer Mârgaux 3. Cru Classé 2017 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

13,5% alk.

75 cl

1 fl. per st.
5 149,95 SEK
6 fl. per st.
4 414,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point James Suckling
98 Point Tastingbook.com
97 Point Vert de Vin Magazine
96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
96 Point Vinous
96 Point Antonio Galloni
95 Point Decanter
95 Point Wine Enthusiast
95 Point Wine Spectator
97+ Point Wine Advocate
95+/100 Jeb Dunnuck
97+/100 Robert Parker

Chateau Palmer Mârgaux 3. Cru Classé 2017 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

13,5% alk.

75 cl

"98 points. It’s extremely polished and very, very long..." - James Suckling

Kronprinsen av Margaux... Utom kanske 1. Cru-grannen Château Margaux kommer ingen Grand Vin från Margaux-distriktet i närheten av den underbara, koncentrerade och samtidigt sofistikerade Château Palmer. Slottet är uppkallat efter den engelske generalen Charles Palmer, som var ägare från 1814 till 1843. År 1938 övertogs slottet av fyra familjer, de franska Ginestet och Miailhe, de holländska Mähler-Besses och de brittiska Sichel. Den franska, nederländska och brittiska flaggan vajar fortfarande över Palmer, även om slottet numera ägs av ett konsortium med 22 aktieägare. År 2006 hämtades Thomas Duroux från Tenuta Ornellaia i Bolgheri in som ny chefsvinmakare och sedan dess har Palmer, med en jämn rad viner i världsklass, ätit sig så nära Château Margaux att recensionsalgoritmen Tastingbook.com 2017 utlyste dött lopp mellan de två Margaux-giganterna! 2017 är också den första årgången där Château Palmer, på Duroux uppmaning - och efter år av experimenterande - har uppnått biodynamisk Demeter-certifiering. Detta är ett tillägg till den ekologiska certifieringen som trädde i kraft 2016. Château Palmer har 66 hektar vingårdar med i genomsnitt 38 år gamla, tätt planterade vinstockar, 47% Merlot, 47% Cabernet Sauvignon och 6% Petit Verdot. Området består mestadels av djupa, värmeabsorberande och väldränerade grusavlagringar som tillsammans med den förbättrade biologiska mångfalden producerar druvor med exceptionellt hög kvalitetspotential. Vingården och vinkällaren är, kanske föga förvånande, till 100% toppmoderna efter en totalrenovering 1995 och nya, omfattande renoveringar så sent som 2010. Château Palmer 2017 är baserat på en blandning av 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon och 4% Petit Verdot. Endast minimal svaveldioxid tillsätts under hela tillverkningsprocessen, eftersom Duroux vill maximera fruktens renhet och äkthet. Vinet mognar i 18-20 månader på barriquefat, varav 70-80% är helt nya. Resultatet är ren världsklass.. "Chateau Palmer producerar ett sensuellt vin av skönhet. Allt som utgör ett bra Bordeaux-vin finns i Palmer. Komplex doft fylld av kryddor, tryffel, viol, vårblommor, jord och läder. Fylligt och rikt, detta vin personifierar elegans i ett Bordeaux-vin." - Jeff Leve, The Wine Cellar Insider Vid sidan av sitt Grand Vin har slottet producerat Alter Ego de Palmer sedan 1998 års årgång. Detta ambitiösa röda vin kommer från andra skiften än huvudvinet och bör inte förväxlas med 2nd wines i vanlig mening.

1 fl. per st.
5 149,95 SEK
6 fl. per st.
4 414,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point James Suckling
98 Point Tastingbook.com
97 Point Vert de Vin Magazine
96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
96 Point Vinous
96 Point Antonio Galloni
95 Point Decanter
95 Point Wine Enthusiast
95 Point Wine Spectator
97+ Point Wine Advocate
95+/100 Jeb Dunnuck
97+/100 Robert Parker

Recensioner av Chateau Palmer Mârgaux 3. Cru Classé 2017 i trækasse

98 Point

James Suckling

Very perfumed and subtle with dried flowers and citrus, as well as blue fruit. Full-bodied with wonderfully diffused, integrated tannins that just run over the edges of the wine. It’s extremely polished and very, very long. Fresh and bright. Energetic finish. A thoughtful wine. A blend of 54% merlot, 42% cabernet sauvignon and 4% petit verdot. Drink after 2023.

98 Point

Tastingbook.com

- samme score som Château Margaux 1. Cru Classé 2017...

97 Point

Vert de Vin Magazine

96 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Flowers, exotic spice, black cherry, plum and licorice are announced as soon as the wine the hits the glass. Sensuous, sexy, silky and finesse driven, the red and dark fruits express a purity from start to finish. Give it five to ten years to gain softness and nuance. The wine was made from 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot. The harvest took place September 20 to September 29 and the wine reached 13.2% with a pH 3.75. Fifty-five percent of the harvest was used to produce the Grand Vin and 15 hectares of vines, which normally go into Alter Ego were damaged by the frost.

96 Point

Vinous

96 Point

Antonio Galloni

One of the wines of the vintage on the Left Bank, the 2017 Palmer is fresh and vibrant, with tons of energy. Veins of supporting salinity and floral overtones lend grace to the Grand Vin in 2017. I imagine Palmer will only blossom with a few years in bottle. Time in the glass brings out pretty notes of dark fruit, mocha, spice, leather and licorice, but overall, the 2017 is quite reticent, especially given what readers have come to expect here. The blend is 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot. Technical Director Thomas Duroux told me his team harvested all the fruit in nine days as opposed to the more typical 2-3 weeks. The 2017s were done with no SO2 at crush. Duroux stopped the pump overs early and favored gentle extractions. Both wines are in the 13-13.2 range of finished alcohol.

95 Point

Decanter

It's very interesting to watch a 'super-second' risk scaling back the muscular attributes of its wine. The key, says director Thomas Duroux, was building the blend carefully and using the press wines to preserve the mid-palate (12% press in this wine, around the same as the 2015). It's less powerful and concentrated than the last few vintages, and yet the wine feels sculpted and sewn into place. The fine tannins are extremely clear and precise, and there's a purity of fruit expression that gives an overwhelming initial impression. The aromatics are really striking, offering an abundance of violet notes on the nose with huge finesse. It just gets better and better in the mouth,, and the tannins do that slow-build thing that is so disarming. This has clear ageing potential. Very low SO2 use for the past few years, in keeping with their biodynamic principles

95 Point

Wine Enthusiast

Fruit and supple tannins mingle in this balanced, classic wine. Black-currant flavors are lifted by the energetic acidity and the freshness of the crisp texture. This wine will develop easily, giving pleasure all the way. *Cellar Selection*

95 Point

Wine Spectator

Dark and winey in feel, with ample blackberry, plum and black currant compote flavors leading the way, while licorice snap, singed apple wood, black tea and dark earth notes fill in throughout. The finish is focused, showing a nice buried iron accent. A powerful version of Margaux and a strong effort in the vintage. Merlot, Cabernet Sauvignon and Petit Verdot.

97+ Point

Wine Advocate

95+/100

Jeb Dunnuck

The grand vin 2017 Chateau Palmer checks in as 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon, and 4% Petit Verdot brought up in 60% new French oak. This deep purple-colored beauty gives up more cassis fruits as well as hints of chocolate, graphite, smoked herbs, and crushed violets. Beautifully concentrated, rich, and full-bodied, it has a wonderful sense of elegance and purity, laser-like precision, building tannins, and a great finish. Give bottles a solid 7-8 years and it's going to evolve for 25-30 years or more.

97+/100

Robert Parker

A blend of 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon and 4% Petit Verdot, the deep garnet-purple colored, 2017 Palmer gives a very serious nose of pronounced blackcurrant cordial, warm plums and blackberry preserves with hints of cedar chest, pencil shavings, violets, dark chocolate and star anise plus exotic wafts of sandalwood and cassia. Medium-bodied, the palate features fantastically vibrant, crunchy black fruits with a firm texture of ripe, grainy tannins and tons of freshness, finishing very long and mineral laced. It will need a good 5-7 years to really blossom with all those tightly wound nuances, but it should be a stunner!

Chateau Palmer Mârgaux 3. Cru Classé 2017 i trækasse passar bra till...

Om Chateau Palmer

Margauxs kronprins… Bortsett från kanske 1er Cru-grannen Château Margaux kommer ingen Grand Vin från Margaux-distriktet i närheten av det underbara, koncentrerade och ändå sofistikerade Château Palmer.

Slottet har fått sitt namn efter den engelske generalen Charles Palmer, som ägde det från 1814 till 1843. 1938 togs slottet över av fyra familjer, nämligen de franska Ginestet och Miailhe, de nederländska Mähler-Besses och den brittiska familjen Sichel. Trion av den franska, nederländska och brittiska flaggan vajar fortfarande över Palmer, även om slottet i dag ägs av ett konsortium på totalt 22 aktieägare.

År 2006 värvades Thomas Duroux från Tenuta Ornellaia i Bolgheri som ny huvudvinmakare, och sedan dess har Palmer med en konsekvent rad av världsklassviner kommit så nära Château Margaux att recensionsalgoritmen Tastingbook.com i årgång 2017 förklarar dött lopp mellan de två Margaux-giganterna!!

2017 är samtidigt den första årgången där Château Palmer på Duroux' initiativ — och efter åratal av experiment — erhållit biodynamisk Demeter-certifiering. Detta kommer ovanpå den ekologiska certifieringen som trädde i kraft redan från 2016.

Château Palmer förfogar över 66 hektar vingårdar med i genomsnitt 38 år gamla, tätplanterade stockar fördelade på 47% Merlot, 47% Cabernet Sauvignon och 6% Petit Verdot. Arealen består mestadels av djupa, värmeabsorberande och väldränerade grusavlagringar, som tillsammans med ökad biologisk mångfald ger druvor med ett exceptionellt högt kvalitetspotential.

Vineriet och vinkällaren är, kanske inte så överraskande, 100% state-of-the-art efter totalrenoveringen 1995 samt nya, genomgripande renoveringar så sent som 2010.

Château Palmer 2017 baseras på en blend av 54% Merlot, 42% Cabernet Sauvignon och 4% Petit Verdot. Under hela framställningsprocessen tillsätts endast minimalt med svaveldioxid, då Duroux vill maximera fruktens renhet och autenticitet. Vinet lagras 18–20 månader på barriquefat, varav 70–80% helt nya. Resultatet är ren och skär världsklass…

"Chateau Palmer produces a sensuous wine of beauty. Everything that makes up a great Bordeaux wine is found in Palmer. Complex aromatics filled with spice, truffle, violets, spring flowers, earth and leather scents. Full bodied and rich, this wine personifies elegance in a Bordeaux wine." – Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Vid sidan av sin Grand Vin har slottet sedan årgången 1998 producerat Alter Ego de Palmer. Detta ambitiösa rött vin kommer från andra parceller än huvudvinet och bör därför inte förväxlas med andraviner i vanlig mening.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13,5 %

Servering

15-17 °C

Lagringspotential

ca 2060

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda
Liknande produkter