ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 1 min 31 sek

Tillbaka

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Cru Classé Rouge 2019 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 1 min 31 sek
1 fl. per st.
1 489,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 019,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Tastingbook.com
98 Point Jeb Dunnuck
97 Point James Suckling
97 Point Antonio Galloni
97 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
96 Point Markus del Monego MW
96 Point Vinous
96 Point Falstaff
96 Point Alexandre Ma
96 Point Houlberg
96 Point Bettane et Desseauve
96 Point Vinum
96 Point WinesCritic.com
96 Point Jane Anson, Inside Bordeaux
96 Point Bettane & Desseauve
95 Point Decanter
95 Point VV Wine
95 Point Vert de Vin Magazine
95 Point Wine Enthusiast
96-98/100 Robert Parker

Beställ före

12 timmar 31 min

så skickar vi det idag!

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Cru Classé Rouge 2019 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

"98 points. It's one of the gems of the vintage..." - Jeb Dunnuck

"97 points. Goes on for minutes. So subtle and refined, focused and classy." - James Suckling

"97 points. This is a fabulous vintage for Pape Clément." - Antonio Galloni

"97 points. The finish crosses the 50 second mark with ease ... This is a top vintage of Pape Clement" - Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

2019 är Château Pape Clément Cru Classé när det är som bäst. Otvivelaktigt ett av Vänsterbankens absolut bästa köp, som kombinerar en nästan oändlig källarpotential med en sällsynt oemotståndlig kraft och charm i sin ungdom...

Denna ikoniska vingård, som ligger i den sydvästra utkanten av Bordeaux, har skördat druvor sedan 1251. Pape Clement har fått sitt namn efter sin mest berömda invånare - påven Clement den 5:e! Det röda vinet Pape Clément omnämndes redan på 1800-talet som det näst bästa i Graves, efter Haut Brion. År 1959 följde ytterligare en kvalitetsstämpel när det röda vinet från Pape Clément klassificerades som "Graves Grand Cru Classé". Den enda ägaren till slottet sedan 1980, den förmögne vinhandlaren Bernard Magrez, kompromissar inte med kvaliteten.

Avkastningen hålls extremt låg medan ett team på 120 sorterare manuellt avskalar - druva för druva! Under överinseende av konsulten Michel Rolland utförs vinifiering och fatmognad med samma grad av perfektionism. Inte undra på att Pape Clément har uppnått den "perfekta poängen" - 100 poäng från Robert Parker. Kvaliteten är fortfarande värdig en påve.

Château Pape Clément

Grand Vin: Château Pape-Clément, Grand Cru Classé (1959, Graves) 2. Vin: Le Clémentin de Pape Clément Plats: Pessac, Pessac-Léognan Planterat område: 35 ha (+ 3 ha druvor för vitt vin) Planterade druvsorter: 50% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc Lagring på fat: 20 månader. 60% ny pipa

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 1 min 31 sek
1 fl. per st.
1 489,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 019,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Tastingbook.com
98 Point Jeb Dunnuck
97 Point James Suckling
97 Point Antonio Galloni
97 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
96 Point Markus del Monego MW
96 Point Vinous
96 Point Falstaff
96 Point Alexandre Ma
96 Point Houlberg
96 Point Bettane et Desseauve
96 Point Vinum
96 Point WinesCritic.com
96 Point Jane Anson, Inside Bordeaux
96 Point Bettane & Desseauve
95 Point Decanter
95 Point VV Wine
95 Point Vert de Vin Magazine
95 Point Wine Enthusiast
96-98/100 Robert Parker

Beställ före

12 timmar 31 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Cru Classé Rouge 2019 i trækasse

98 Point

Tastingbook.com

98 Point

Jeb Dunnuck

As to the Grand Vin 2019 Château Pape Clement, it reveals a dense purple hue to go with stunning aromatics of crème de cassis, graphite, lead pencil shavings, scorched earth, and tobacco. Beautifully balanced, with flawless tannins, this full-bodied Pessac has that rare mix of elegance and power, a great mid-palate, and again, perfect balance. It's one of the gems of the vintage and has some accessibility today given its purity and balance, yet deserves 4-5 years of bottle age and will cruise for 20-25 years or more in cold cellars. The blend is equal parts Cabernet Sauvignon and Merlot, brought up in two-thirds new French oak.

97 Point

James Suckling

Crushed-stone and berry aromas with some blackberry and black-tea character. Just a touch of smokiness. Sweet fruit, too. This is so refined, subtle, and beautiful for Pape with full body, ultra-fine tannins and a succulent finish. The center-palate is dense and complete. Goes on for minutes. So subtle and refined, focused and classy.

97 Point

Antonio Galloni

The 2019 Pape Clément is just as impressive as it was en primeur. It shows all of the textural richness that is so typical of Bernard Magrez's wines, but with an extra kick of freshness that provides energy as well as a sense of proportion. A wine of stature, the 2019 is so classy. Succulent black cherry, plum, mocha, new leather and licorice are all beautifully delineated. But more than anything else, I find the wine's energy really impressive. This is a fabulous vintage for Pape Clément. Tasted two times.

97 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Almost opaque in color, the wine kicks off with an intense array of smoke, tobacco, cigar box, flowers, spice, dark plums and blackberry aromas. On the palate, the wine is rich, lush, polished, full-bodied, deep, long and fresh. The finish crosses the 50 second mark with ease, leaving you with opulently-textured, layers of perfectly ripe, sensuous, rich, dark fruits. Because the amount of oak has been decreased during the aging process, the fruit is allowed to shine front and center, allowing for more vibrancy and purity. This is a top vintage of Pape Clement that clearly merits your attention.

96 Point

Markus del Monego MW

96 Point

Vinous

"The 2019 Pape-Clément was a real show-stopper from barrel. Now in bottle since summer 2021, it has a more refined nose that I feel is perhaps just a little closed in as it approaches its first winter. Aeration reveals some lovely rose petal and incense aromas (there’s something almost Burgundian, Morey-Saint-Denis–like about its purity). The palate is extremely well balanced with velvety tannins and perfectly judged acidity. The oak (65% new, in the form of 400-liter barrels that have been employed since 2018) are beautifully integrated. This fans out wonderfully on the finish. One of the finest releases from Pape-Clément in recent years."

96 Point

Falstaff

Deep dark ruby garnet, opaque core, violet reflections, subtle brightening of the edges. Black cherry fruit underlaid with a fine note of precious wood, a hint of cassis, liquorice and mandarin zest, fine nougat. Juicy, extra-sweet and elegant, ripe tannins, fresh structure, ripe heart cherries on the finish, minerally salty, very good length, balanced, great future potential.

96 Point

Alexandre Ma

Pape Clément 2019 maintains a high-spirited character while integrating lots of exquisite details. It plays a splendid Cadenza directly at the moment it touches my palate. Blackberry, blueberry, mulberry and spicy notes of licorice, star anise and cinnamon blow on my face, embraced with a layer of intense black chocolate, like an Opera dessert melting on the palate. Compared to other vintages, Pape Clément 2019's fruitiness is more precise, and the acidity is more lifelike, I think the Foudre aging is the key point for this vintage.

96 Point

Houlberg

6 Thumbs Up. Det dufter sgu meget som 2016'eren ... altså lidt fedladen, tyk og kraftig Bordeaux vin, der er kuldsort som tjære og samtidig en smule vild med intens finsk og tør engelsk lakrids. Igen er der også mejeri og tørret kød, men på en eller anden måde er fadpræget også en tak kraftigere her ... masser af vanilje, kanel og chokolade. Smagen er af samme skuffe ... fed, opulent og småtyk med deller på sidebenene, har denne tætte og kompakte struktur med solbær- og kirsebærmarmelade, godt med vanilje, fine og tykke tanniner ... hvor smager det dog lækkert, så 96 point.

96 Point

Bettane et Desseauve

96 Point

Vinum

"Of a really majestic (or papal?) kind, full of breed, with wonderfully fresh, absolutely first-class tannins, eternal length; stunningly good."

96 Point

WinesCritic.com

96 Point

Jane Anson, Inside Bordeaux

This lays down a challenge to the other wines in Pessac-Léognan, with a little more power and definition, with slate tannins and a rasp of minerality all while delivering pure and concentrated raspberry, loganberry and black cherry fruits. The tannins are confident and are not about to let the fruit go anywhere soon. Great quality and potential, a little more severe and austere than the 2018 at this point, needs a good five years in bottle. Harvest September 17 to October 10, An upscore from En Primeur. Tasted twice, two months apart

96 Point

Bettane & Desseauve

95 Point

Decanter

Continuing the strong performance of Pape Clement over recent vintages.Violet edging around the glass, and a supple tannic hold that both constricts and expands the fruit through the palate,giving a sense of momentum.There is a firm tannic grip,given drama by notes of black pepper and bitter chocolate, and aslate texture finish toslow things down andholdthe flavoue.Malolactic fermatation in barrels (60%)new, and ageing in both barrels (90%) and larger oak carks.Petit Verdot and Cabarnet Franc are planted in the vineyard, but not yetin the 1st wine. Certified bee-friendly.Tasted twice, two weeksapart, excellent both times. Drinking window: 2027-2040.

95 Point

VV Wine

95 Point

Vert de Vin Magazine

” The nose is fruity, elegant, powerful and offers a beautiful finesse of the grain, a fine tension and an aromatic purity. It reveals notes of small bright black fruits, violet, small notes of racy minerality, crushed strawberry associated with small touches of bright raspberry, liquorice, fine hints of chocolate and grey pepper. The palate is fruity, well-balanced and offers an acidulous frame, finesse of the grain, tension and roundness. On the palate this wine expresses notes of pulpy/bright blackberry, raspberry, small notes of small black fruits associated with small touches of violet, lily, chocolate, toasted and camphor. Tannins are elegant, fine and delicate. Good length.”

95 Point

Wine Enthusiast

Created by the 14th-century Pope, Clement V, this estate is now owned by Bernard Magrez. This latest release shows the quality of the property, a wine that is set for long aging. Ripe black fruits are matched by the wine's structure and density

96-98/100

Robert Parker

Composed of 50% Cabernet Sauvignon and 50% Merlot, the 2019 Papa Clement was harvested from the 18th of September tothe 11th of October. Ninety-three percent is aging in French oak barriques, 66% new, and 7% is aging in large foudres. Deepgarnet-purple in color, it hits the ground running with bold,expressive notes of warm cassis,boysenberries and black cherries with an undercurrent of clove oil,fertile loam, cedar chest and tar. Medium to full-bodied, the palateoffers a rock-solid foundation of firm, ripe grainy tannins and tons of freshness supporting the densely packed black fruit and carthy layers,finishing very long and mineral laced

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Cru Classé Rouge 2019 i trækasse passar bra till...

Om Chateau Pape Clement

Om Château Pape Clément

Grand Vin: Château Pape-Clément, Grand Cru Classé (1959, Graves)
Andra vin: Le Clémentin de Pape Clément
Läge: Pessac, Pessac-Léognan
Odlad areal: 35 ha (+ 3 ha för vita druvor)
Druvsammansättning: 50% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc
Fatlagring: 20 mån. 60% ny barrique

Om Bernard Magrez

Från knapphet till ägare av 42 vinslott.

Det är svårt att inte bli andfådd när man ser vad den snart 90-årige Bernard Magrez har åstadkommit under sin långa vintillvaro. Den charmige och arbetsamme vinentreprenören äger idag inte mindre än 42 vinslott och 1000 hektar vinodlingar spridda över hela världen. Fyra av dessa är Grand Cru Classé-slott i Bordeaux, och många känner särskilt igen Château Pape Clément, som med flera 100-poängare har skrivit vinhistoria i Bordeaux sedan 1281 och är ett av regionens mest ikoniska slott.

Bernard Magrez är sinnebilden av en självskapad man som byggt sin framgång från grunden. Bernard växte upp under knappa förhållanden med en sträng far som redan när han var tolv år satte ut honom ur hemmet. Det hindrade emellertid inte hans arbetsiver, och det dröjde inte länge innan han gav sig in i vinhandeln.

Redan som 25-åring startade han sitt eget importföretag med fokus på whisky och portvin, vilket skulle visa sig bli en stor framgång. I början av 1960‑talet var de stora stormarknaderna på frammarsch i Frankrike och han lyckades bli en ledande leverantör av vin och sprit till dessa. Han sålde senare företaget, William Pitters, och använde en stor del av pengarna till att köpa tre Cru Classé-slott: Château La Tour Carnet i Haut-Médoc, Château Fombrauge i Saint-Émilion och Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har själv berättat att hans stora livsverk är nämnda Château Pape Clément, som han senare förvärvade i slutet av 1980‑talet.

Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"

En av det som kännetecknar Bernard Magrezs syn på vin är att hans namn alltid syns på flaskorna. Oavsett om det rör sig om en rosé för 62 kronor från Languedoc eller hans Pape Clément Grand Cru Classé för över 1000 kronor, så sitter Bernard Magrez‑signaturen framtill på flaskan. Bernard är mycket medveten om att den yngre generationens vinälskare inte nödvändigtvis känner skillnaden mellan Margaux och Saint‑Estèphe. Därför vill han i stället göra kvaliteten synonym med sitt eget namn. Man ska veta att när man väljer en flaska från Bernard Magrez får man gediget hantverk och framstående vin. Det märks också tydligt när man håller flaskorna i handen – elegant design och vackra lyxflaskor som står i stil med innehållet.

Även om Bernard Magrez äger slott i Napa Valley, Chile och Argentina råder ingen tvekan om att Bordeaux ligger honom varmast om hjärtat. Därför hittar du också ett stort urval av nya Magrez‑viner från Frankrikes mest berömda vinregion. Det gäller även vita viner! Trots att de flesta Bordeaux‑entusiaster automatiskt förknippar området med rödvin kan de fatlagrade vita vinerna, främst på Sauvignon Blanc och Sémillon, erbjuda gigantiska upplevelser. Château Pape Clément har i årtionden varit en föregångare för vit Bordeaux i världsklass och slottet är ett av få som har fått 100 poäng av Robert Parker för både sina röd- och vitviner.

Eleganta sydfranska prisvärda viner från Languedoc

Bernard Magrez gör också förtrollande viner från det soliga paradis i södra Frankrike. Här började han arbeta för mer än 52 år sedan samtidigt som han hade en mängd andra projekt igång i Bordeaux. Hans hustru kommer från den medeltida staden Carcassonne, som är huvudorten i den stora vinregionen Pays d'Oc, där serien "Bleu de Mer" kommer ifrån. Tre olika viner, skapade på respektive Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault och Sauvignon Blanc. Här framgår verkligen Bernard Magrezs fina förmåga att ta fram viner av hög kvalitet till mycket små pengar. Dessutom gör han exklusiva roséviner från det berömda Côtes de Provence. Det här är viner som sätter pricken över i:et på sommarlunchen och som du plockar fram när du vill imponera gästerna på terrassen. Och ja, det skadar inte att flaskorna ser ut som en miljon!

Oavsett om du är ute efter stor Cru Classé‑Bordeaux till vinkällaren eller läskande sydfransk Provence‑rosé, så är Bernard Magrez‑signaturen i botten av flaskorna din garanti för att kvaliteten håller en extremt hög nivå!

Vindata

Årgång

2019

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+25 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Syrainnehåll

3,49 g/L
Liknande produkter