ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 34 min 19 sek

Tillbaka

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2016

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 34 min 19 sek
1 fl. per st.
1 779,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 559,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point James Suckling
98 Point Andreas Larsson Blind Tasted
98 Point Jean-Marc Quarin
98 Point Houlberg
97 Point Jeb Dunnuck
97 Point Alexandre Ma
96 Point Robert Parker
96 Point Wine Spectator
96 Point Vinous
96 Point Antonio Galloni
96 Point Tastingbook.com
96 Point VV Wine
96 Point Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
96 Point The Wine Independent
95 Point Wine Enthusiast
95 Point Decanter
95 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
97-98/100 Bettane & Desseauve
19,5/20 Le Figaro Vin
19/20 Weinwisser
94-95/100 Vert de Vin Magazine
94-95 Point Vinum

Beställ före

10 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2016

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

"Smager himmelråbende godt." - Houlberg

"Pape Clément is gorgeous in 2016." - Antonio Galloni

Denna ikoniska vingård, som ligger i den sydvästra utkanten av Bordeaux, har skördat druvor sedan 1251. Pape Clement har fått sitt namn efter sin mest berömda invånare - påven Clement den 5:e! Det röda vinet Pape Clément omnämndes redan på 1800-talet som det näst bästa i Graves, efter Haut Brion. År 1959 följde ytterligare en kvalitetsstämpel när det röda vinet från Pape Clément klassificerades som "Graves Grand Cru Classé". Den enda ägaren till slottet sedan 1980, den förmögne vinhandlaren Bernard Magrez, kompromissar inte med kvaliteten.

Avkastningen hålls extremt låg medan ett team på 120 sorterare manuellt avskalar - druva för druva! Under överinseende av konsulten Michel Rolland utförs vinifiering och fatmognad med samma grad av perfektionism. Inte undra på att Pape Clément har uppnått den "perfekta poängen" - 100 poäng från Robert Parker. Kvaliteten är fortfarande värdig en påve.

Château Pape Clément

Grand Vin: Château Pape-Clément, Grand Cru Classé (1959, Graves) 2. Vin: Le Clémentin de Pape Clément Plats: Pessac, Pessac-Léognan Planterat område: 35 ha (+ 3 ha druvor för vitt vin) Planterade druvsorter: 50% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc Lagring på fat: 20 månader. 60% ny pipa

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 34 min 19 sek
1 fl. per st.
1 779,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 559,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point James Suckling
98 Point Andreas Larsson Blind Tasted
98 Point Jean-Marc Quarin
98 Point Houlberg
97 Point Jeb Dunnuck
97 Point Alexandre Ma
96 Point Robert Parker
96 Point Wine Spectator
96 Point Vinous
96 Point Antonio Galloni
96 Point Tastingbook.com
96 Point VV Wine
96 Point Izak Litwar, Great Bordeaux Wines
96 Point The Wine Independent
95 Point Wine Enthusiast
95 Point Decanter
95 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
97-98/100 Bettane & Desseauve
19,5/20 Le Figaro Vin
19/20 Weinwisser
94-95/100 Vert de Vin Magazine
94-95 Point Vinum

Beställ före

10 timmar 4 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Chateau Pape Clement Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2016

98 Point

James Suckling

Stunning concentration of perfectly ripe blackcurrants here with a delicate whiff of vanilla oak and extremely fine tannins that are almost perfectly integrated on the seductive and delicate palate, right through the almost literally breathtaking, super-long and very polished finish.

98 Point

Andreas Larsson Blind Tasted

Intense and nuanced nose, smoky with fine new oak, roasted coffee, inky dark fruit, tobacco and fine spices. Very high concentration with fine proportions, grainy cocoa powder like tannins, wet tobacco, a fresh integrated acidity, gentle oak notes with butterscotch, crushed black currant and plum with a very long and dense aftertaste. Ample, powerful and balanced.

98 Point

Jean-Marc Quarin

It is superb. A very pure Pape Clément, all nuanced and with a very dense pulp. Bravo!

98 Point

Houlberg

6,5 Thumbs Up. Sidst jeg smagte Château Pape Clément var det i en årgang 2011 fandt jeg vinen en anelse opulent. Det er fortsat en kraftig og stærk Bordeaux vin, der er kuldsort som tjære og samtidig en smule vild med intens finsk og tør engelsk lakrids. Læg dertil lidt mejeri, kaffe, røget kød, mørke bær, solbær, tobak og tæt i strukturen. Derudover har den et sødligt fadpræg, som bidrager med muldjord, vanilje og sødlig venlighed. Mums. Smagen følger faktisk duften godt undervejs ... sexet, intens, æterisk og pragende. Den er tæt, kompakt og struktureret, men det er på en tør, frisk og stram facon, selvom det egentlig leveres så blødt, cremet og lækkert. Der er sorte kirsebær, blommer, røg, silkefine og tykke tanniner ... alt er godt og smager himmelråbende godt. 98 point.

97 Point

Jeb Dunnuck

Tasted on two separate occasions, the 2016 Château Pape Clément never failed to impress, offering a huge, powerful, full-bodied personality as well as beautiful notes of cassis, graphite, high-class cigar tobacco, asphalt, and graphite. About as sexy as it gets in the vintage, with silky tannins and loads of fruit, it’s perfectly balanced and has a great finish. The 2016 is a blend of 60% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, and the balance Petit Verdot and Cabernet Franc, all raised in 60% new barrels.

97 Point

Alexandre Ma

96 Point

Robert Parker

the 2016 Pape Clement has a deep garnet-purple color and quite a serious, earthy nose with truffles, tilled soil, underbrush and smoked meats over a cassis, baked plums and redcurrants core plus a touch of lavender. Medium to full-bodied, firm and grainy, the palate is built like a brick house, supporting muscular black fruit and earthy notions and finishing very long and mineral laced.

96 Point

Wine Spectator

This takes a slightly different tack than many of its Pessac colleagues, relying less on bramble and tar and more on alluring toast, with mocha, anise, wood spice and black tea notes draped liberally over the core of sappy kirsch and cherry preserve flavors. Plush and suave through the finish, though this needs a bit of time for the wood elements to be fully integrated with the fruit. For fans of the flashier, cashmere-textured style. Best from 2023 through 2037.

96 Point

Vinous

The 2016 Pape Clément bursts out of the glass, offering ripe blackberry, raspberry, fresh mint and hints of licorice on the well-defined nose. It is perhaps a little more opulent than its peers, but unlike in the past, I don’t find it excessive. The palate is well balanced with supple tannin. There is a killer line of acidity and real panache toward a velvety, almost Pauillac-like finish armed with shimmering black fruit laced with graphite. Superb.

96 Point

Antonio Galloni

The 2016 Pape Clément is fabulous. Racy and sumptuous in the glass, the 2016 captures the style that now characterizes Bernard Magrez's wines from his estate in Pessac. Specifically, the 2016 is wonderfully deep in the glass, and yet retains terrific freshness as well. A rush of dark cherry, plum, smoke, scorched earth, grilled herb, leather and menthol builds as the 2016 shows off its compelling, inviting personality.

96 Point

Tastingbook.com

96 Point

VV Wine

Open nose with ripe fruit, expressive, spicy, with tobacco, herbs, some charred wood, plus dark blackberry fruit, a hint of chocolate, complex. Creamy on the palate, accessible, surprisingly easy to drink, with fine-grained tannins, good balance of wood and fruit, the wine has traction, precision, power and yet freshness. Ends long-lasting and very harmonious.

96 Point

Izak Litwar, Great Bordeaux Wines

96 Point

The Wine Independent

95 Point

Wine Enthusiast

This is a serious, structured wine with fine tannins as well as acidity. There is a depth of flavor in this elegant wine, with black currant fruit and great structure. A wine for the long haul.

95 Point

Decanter

An extremely attractive Pape Clement, with its own style and the feeling of the fruit being layered over a silky, seductive line of dark chocolate and tarry oak – and it works. This is big but has good balance, not over the top. It's enjoyable, silky and richly textured, and will age well. The tannins start to build on the finish, with a chewy quality that speaks of the extraction. There’s a lot to enjoy here.

95 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Deep in color, the wine is full-bodied, concentrated and packed with layers of dark red fruits. The texture is lush, the fruit is sweet, powerful ripe and juicy. On the palate you find dense, ripe, sweet, smoky blackberries, cigar box, espresso and licorice. Even with all this heft, you still find energy in the finish. I am really liking the elegance and restraint found here due to lower ABV and a more restrained use of new oak. Still, this needs at least 12 years or so of aging, before it really starts maturing.

97-98/100

Bettane & Desseauve

19,5/20

Le Figaro Vin

19/20

Weinwisser

94-95/100

Vert de Vin Magazine

The nose is elegant, fresh, fruity, nicely racy, finely gourmand and offers a fine intensity. It reveals notes of cassis, blueberry, strawberry and hints of flowers (violet, blueberry) combined with a discreet hint of licorice, sweet spices, wood, a small hint of oriental spices as well as a very discreet hint of Sichuan pepper and an imperceptible hint of coffee. The palate is fruity, well-balanced, tight and offers freshness, straightness, a good structure, tension, a fine acid frame and a fine minerality. On the palate, this wine expresses notes of fresh / ripe blackberry, fresh/ripe redcurrant/raspberry and slight notes of cassis associated with hints of chocolate, toasted oak / roasting as well as a discreet hint of flowers, blue fruits and a very discreet hint of Sichuan pepper on the finish. Tannins are fine and well-built. Good length. Beautiful and gourmande persistence. There is a subtle hint of caramelization and hazelnut / vanilla on persistence.

94-95 Point

Vinum

"Still showing signs of aging, but of clear class, superb, consistently dense tannins, great, fruity length, excellently made, a must."

Om Chateau Pape Clement

Om Château Pape Clément

Grand Vin: Château Pape-Clément, Grand Cru Classé (1959, Graves)
Andra vin: Le Clémentin de Pape Clément
Läge: Pessac, Pessac-Léognan
Odlad areal: 35 ha (+ 3 ha för vita druvor)
Druvsammansättning: 50% Cabernet Sauvignon, 47% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc
Fatlagring: 20 mån. 60% ny barrique

Om Bernard Magrez

Från knapphet till ägare av 42 vinslott.

Det är svårt att inte bli andfådd när man ser vad den snart 90-årige Bernard Magrez har åstadkommit under sin långa vintillvaro. Den charmige och arbetsamme vinentreprenören äger idag inte mindre än 42 vinslott och 1000 hektar vinodlingar spridda över hela världen. Fyra av dessa är Grand Cru Classé-slott i Bordeaux, och många känner särskilt igen Château Pape Clément, som med flera 100-poängare har skrivit vinhistoria i Bordeaux sedan 1281 och är ett av regionens mest ikoniska slott.

Bernard Magrez är sinnebilden av en självskapad man som byggt sin framgång från grunden. Bernard växte upp under knappa förhållanden med en sträng far som redan när han var tolv år satte ut honom ur hemmet. Det hindrade emellertid inte hans arbetsiver, och det dröjde inte länge innan han gav sig in i vinhandeln.

Redan som 25-åring startade han sitt eget importföretag med fokus på whisky och portvin, vilket skulle visa sig bli en stor framgång. I början av 1960‑talet var de stora stormarknaderna på frammarsch i Frankrike och han lyckades bli en ledande leverantör av vin och sprit till dessa. Han sålde senare företaget, William Pitters, och använde en stor del av pengarna till att köpa tre Cru Classé-slott: Château La Tour Carnet i Haut-Médoc, Château Fombrauge i Saint-Émilion och Clos Haut-Peyraguey i Sauternes. Han har själv berättat att hans stora livsverk är nämnda Château Pape Clément, som han senare förvärvade i slutet av 1980‑talet.

Køb en flaske "Bernard Magrez" i stedet for en flaske "St. Èmilion"

En av det som kännetecknar Bernard Magrezs syn på vin är att hans namn alltid syns på flaskorna. Oavsett om det rör sig om en rosé för 62 kronor från Languedoc eller hans Pape Clément Grand Cru Classé för över 1000 kronor, så sitter Bernard Magrez‑signaturen framtill på flaskan. Bernard är mycket medveten om att den yngre generationens vinälskare inte nödvändigtvis känner skillnaden mellan Margaux och Saint‑Estèphe. Därför vill han i stället göra kvaliteten synonym med sitt eget namn. Man ska veta att när man väljer en flaska från Bernard Magrez får man gediget hantverk och framstående vin. Det märks också tydligt när man håller flaskorna i handen – elegant design och vackra lyxflaskor som står i stil med innehållet.

Även om Bernard Magrez äger slott i Napa Valley, Chile och Argentina råder ingen tvekan om att Bordeaux ligger honom varmast om hjärtat. Därför hittar du också ett stort urval av nya Magrez‑viner från Frankrikes mest berömda vinregion. Det gäller även vita viner! Trots att de flesta Bordeaux‑entusiaster automatiskt förknippar området med rödvin kan de fatlagrade vita vinerna, främst på Sauvignon Blanc och Sémillon, erbjuda gigantiska upplevelser. Château Pape Clément har i årtionden varit en föregångare för vit Bordeaux i världsklass och slottet är ett av få som har fått 100 poäng av Robert Parker för både sina röd- och vitviner.

Eleganta sydfranska prisvärda viner från Languedoc

Bernard Magrez gör också förtrollande viner från det soliga paradis i södra Frankrike. Här började han arbeta för mer än 52 år sedan samtidigt som han hade en mängd andra projekt igång i Bordeaux. Hans hustru kommer från den medeltida staden Carcassonne, som är huvudorten i den stora vinregionen Pays d'Oc, där serien "Bleu de Mer" kommer ifrån. Tre olika viner, skapade på respektive Cabernet Sauvignon, Grenache/Cinsault och Sauvignon Blanc. Här framgår verkligen Bernard Magrezs fina förmåga att ta fram viner av hög kvalitet till mycket små pengar. Dessutom gör han exklusiva roséviner från det berömda Côtes de Provence. Det här är viner som sätter pricken över i:et på sommarlunchen och som du plockar fram när du vill imponera gästerna på terrassen. Och ja, det skadar inte att flaskorna ser ut som en miljon!

Oavsett om du är ute efter stor Cru Classé‑Bordeaux till vinkällaren eller läskande sydfransk Provence‑rosé, så är Bernard Magrez‑signaturen i botten av flaskorna din garanti för att kvaliteten håller en extremt hög nivå!

Vindata

Årgång

2016

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Syrainnehåll

3,61 g/L
Liknande produkter