Tillbaka

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
9 554,95 SEK
6 fl. per st.
8 084,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
100 Point Robert Parker
98 Point Falstaff
98 Point James Suckling
97 Point The Wine Cellar Insider - Jeff Leve
95 Point CellarTracker
94 Point Stephen Tanzer

Beställ före

9 timmar 45 min

så skickar vi det idag!

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14% alk.

75 cl

2010 Chateau Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé (Libournais, Bordeaux)

När det gäller kultviner och valuta för pengarna så är detta PERFECT PAVIE med 100 poäng från Parker faktiskt ett kap! Som jämförelse kostar konkurrenten 2010 Chateau Petrus med "bara" 99 Parker-poäng mer än 20.000 DKK...

Pavie Saint-Émilion 1er Grand Cru Classén är ett kultvin och en referenspunkt för modern power-Bordeaux. Vinet är en mörk, intensiv och fyllig merlot med aromatisk finess från de två cabernetdruvorna och struktur och kryddighet från 18-32 månader på 70-100% ny fransk ek. (65% Merlot, 25% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon)

Perfekt till alla typer av klassiska kötträtter: Anka confiterad; viltkött; lamm; fläsk; kalvkött - t.ex. frikassé eller kalvbräss; rött nötkött - rostad eller grillad); rött vinssås/ bordelaisesås; bearnaisesås; smaksatta ostar. Prova den till asiatiska rätter - t.ex. tonfisk, five spice eller champinjoner.

Efter att ha sålt två stormarknadskedjor köpte den nyrike Gerard Perse Chateau Monbousquet (1993) och sedan Chateau Pavie (1998). Perses ankomst till Saint-Émilion gjorde honom kontroversiell redan från början: varken parisisk arrogans eller ultramoderna och koncentrerade viner var vanliga i regionen. Men bakom fasaden fanns en strävan efter perfektion som sedan dess har gett fantastiska resultat. Raketen började plötsligt med Perses första årgång av Pavie (1998), som fick 95 poäng av Parker. Sedan dess har det funnits en handfull perfekta Parker-betyg: 100 pts för åren 2000, 2005, 2009, 2010 och 2016. På nationell nivå fullbordades erkännandet 2012 med Pavies befordran till 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig ifrågasatts - 37 magnifika hektar fördelade över kalkstensplatåer och sydvända sluttningar. Avbladning i fruktzonen och systematisk grön skörd hjälper till att producera låga utbyten av perfekt solmogna frukter. I vingården genomgår frukten följande steg: strikt kvalitetssortering; kall maceration före jäsning; 6 veckors faktisk maceration; ytterligare koncentration genom "blödning" (saignee-metoden); malolaktisk jäsning och 18-32 månaders mognad på 70-100% nya barriques. Konsulterande oenolog: Michel Rolland. Andra vinet: Smaker från Pavia. Förutom Pavie och Monbousquet äger Gerard Perse den Grand Cru-klassade Pavie-Decesse.

1 fl. per st.
9 554,95 SEK
6 fl. per st.
8 084,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
100 Point Robert Parker
98 Point Falstaff
98 Point James Suckling
97 Point The Wine Cellar Insider - Jeff Leve
95 Point CellarTracker
94 Point Stephen Tanzer

Beställ före

9 timmar 45 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010

100 Point

Robert Parker

What fun, excitement and joy it will be to compare the four perfect wines Perse has made in 2005, 2009, 2010 and, of course, the 2000, in 25 or so years. This wine is truly profound Bordeaux. Everything is in place – remarkable concentration and a beautiful nose of cedar and ripe blackcurrant and blackberry with some kirsch and spice box in the background. Lavishly rich, with slightly more structure and delineation than the more Rabelaisian 2009, this wine does show some serious tannins in the finish, and comes across as incredibly youthful. Of course, it's five years old, but it tastes more like a just-bottled barrel sample than a 2010. In any event, this wine is set for a long, long life and should be forgotten for at least another decade. Consume it over the following 75 or more years.

98 Point

Falstaff

98 Point

James Suckling

97 Point

The Wine Cellar Insider - Jeff Leve

95 Point

CellarTracker

94 Point

Stephen Tanzer

Chateau Pavie, 1er Grand Cru Classé, St.Emilion 2010 passar bra till...

Vindata

Producent

Årgång

2010

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

2025 - 2100

Förslutning

Kork
Liknande produkter