
Chateau Pavie 2007 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A
Pavies åkrar har planterats med vinstockar sedan 400-talet, då romarna insåg potentialen. Slottet blev berömt i mitten av 1800-talet, men har verkligen förverkligat sin stjärnpotential sedan 1998 då den förmögne Gérard Perse tog över. Pavies planterade yta är 37 hektar, med ler- och fossiliserad kalkstensjord. Från strikt grön skörd till byggandet av toppmoderna vingårdar och fatkällare har Perse åtagit sig att maximera kvalitet och intensitet. Chateau Pavie är sedan 2012 klassificerat som Premier Grand Cru Classé A.
Hur smakar Chateau Pavie 2007 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A?
Vinet är djupt rubinrött i glaset. En söt doft med toner av crème de cassis, lakrits, mineraler, pennvässare, bitter choklad, torkad frukt, torkade örter, söt piptobak, viol och mörka björnbär. Tätt, sött, intensivt och elegant vin landar på tungan där det sprider sig genomträngande och energiskt! På grund av den söta stilen är kroppen rik, krämig och silkeslen med vansinnigt vänliga tanniner. Ett intensivt och saftigt vin med en lång och komplex avslutning som, jämfört med sina systerårgångar, kommer att mogna tidigare och vara redo att drickas och njutas inom de första 8-10 åren av sitt liv.
Chateau Pavie 2007 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A passar bra till...
Hur är Chateau Pavie 2007 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A framställt?
2007 Chateau Pavie är en blandning av 60% Merlot, 30% Cabernet Franc och 10% Cabernet Sauvignon. Druvorna skördas för hand från vinstockar med en genomsnittlig ålder på 43 år. Temperaturkontrollerad jäsning med 3 veckors maceration av druvskalen. Lagrad 18-32 månader i barrique, 80% ny. Årets produktion uppgick till 8000 lådor.
Om Chateau Pavie
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning










