
Chateau Pavie 2014 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A
Pavia. Ett riktigt kraftpaket av en röd Bordeaux. Klassificerad Premier Grand Cru Classé (A) - St.-Émilion blir inte mer exklusivt än så här. Från den klassiska årgången 2014 - och högt betygsatt.
Rekommenderas för lamm, nötkött, viltkött, anka och slaktbiprodukter. Servera vid 17-18°C.
Pavies fält har planterats med vinstockar sedan 400-talet, då romarna insåg potentialen. Slottet blev berömt i mitten av 1800-talet, men har verkligen förverkligat sin stjärnpotential sedan 1998 då den förmögne Gérard Perse tog över. Pavies planterade yta är 37 hektar, med ler- och fossiliserad kalkstensjord. Från strikt grön skörd till byggandet av toppmoderna vingårdar och fatkällare har Perse åtagit sig att maximera kvalitet och intensitet. Chateau Pavie är sedan 2012 klassificerat som Premier Grand Cru Classé A.
Chateau Pavie 2014 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A passar bra till...
Hur är Chateau Pavie 2014 St.-Émilion 1er Grand Cru Classé A framställt?
2014 Chateau Pavie är en blandning av 60% Merlot, 22% Cabernet Franc och 18% Cabernet Sauvignon. Druvorna skördas för hand från vinstockar med en genomsnittlig ålder på 43 år. Temperaturkontrollerad jäsning med 3 veckors maceration av druvskalen. Lagrad 18-32 månader i barrique, 80% ny. Årlig produktion: 70.000 flaskor
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning








