ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 15 min 39 sek

Tillbaka

Chateau Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé A 2021 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14,5% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 15 min 39 sek
1 fl. per st.
3 824,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
3 684,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Alexandre Ma
97 Point Bettane & Desseauve
97 Point James Suckling
97 Point Tastingbook.com
96 Point Antonio Galloni
96 Point Jeb Dunnuck
96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
96 Point Vert de Vin Magazine
96 Point Decanter
97+ Point Markus del Monego MW
4,6 stjerner Vivino

Beställ före

9 timmar 45 min

så skickar vi det idag!

Chateau Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé A 2021 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

14,5% alk.

75 cl

"98 points. I have to say, this might be my most favorite en primeur of Pavie … Pavie 2021 possesses the elegance I have not seen in previous vintages." - Alexandre Ma

"97 points. Very complex…" - James Suckling

"96 points. I can't wait to see how it ages." - Antonio Galloni

"4,6 stjerner. En topbedømt årgang af denne vin" - Vivino

Grand Vin: Château Pavie, 1:a Grand Cru Classé A 2. Vin: Arômes de Pavie Plats: Saint-Émilion Planterat område: 50 hektar Planterade druvsorter: 50% Merlot, 30% Cabernet Franc, 20% Cabernet Sauvignon Lagring på fat: 18-24 månader på barriques, 75% nya Ikonen Gerard Perse köpte Chateau Monbousquet (1993) och sedan Chateau Pavie (1998) efter att ha sålt två stormarknadskedjor. Perses ankomst till Saint-Émilion gjorde honom kontroversiell redan från början: varken parisisk arrogans eller ultramoderna och koncentrerade viner var vanliga i regionen. Men bakom fasaden fanns en strävan efter perfektion som sedan dess har gett fantastiska resultat. Raketen började plötsligt med Perses första årgång av Pavie (1998), som fick 95 poäng av Parker. Sedan dess har det funnits en handfull perfekta Parker-betyg: 100 pts för åren 2000, 2005, 2009, 2010 och 2016. På nationell nivå fullbordades erkännandet 2012 med Pavies befordran till 1er Grand Cru Classé A. Pavies terroir har aldrig ifrågasatts - 37 magnifika hektar fördelade över kalkstensplatåer och sydvända sluttningar. Avbladning i fruktzonen och systematisk grön skörd hjälper till att producera låga utbyten av perfekt solmogna frukter. I vingården genomgår frukten följande steg: strikt kvalitetssortering; kall maceration före jäsning; 6 veckors faktisk maceration; ytterligare koncentration genom "blödning" (saignee-metoden); malolaktisk jäsning och 18-32 månaders mognad på 70-100% nya barriques. Konsulterande oenolog: Michel Rolland. Andra vinet: Smaker från Pavia. Förutom Pavie och Monbousquet äger Gerard Perse den Grand Cru-klassade Pavie-Decesse.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 16 timmar 15 min 39 sek
1 fl. per st.
3 824,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
3 684,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Alexandre Ma
97 Point Bettane & Desseauve
97 Point James Suckling
97 Point Tastingbook.com
96 Point Antonio Galloni
96 Point Jeb Dunnuck
96 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
96 Point Vert de Vin Magazine
96 Point Decanter
97+ Point Markus del Monego MW
4,6 stjerner Vivino

Beställ före

9 timmar 45 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Chateau Pavie Saint-Emilion 1er Grand Cru Classé A 2021 i trækasse

98 Point

Alexandre Ma

Pavie shows the softness I've always been waiting for in the vintage of 2021. For a super masculine wine, it actually showed its tenderness in the cool vintage. I have to say, this might be my most favorite en primeur of Pavie. A layer of mellow, powdery tannins coats the grand body; and rich scents of begonia, hawthorn cake, plum sugar, and a rare delicate violet fragrance flows from inside out. Pavie 2021 possesses the elegance I have not seen in previous vintages. It must be an exclusive "Pavie's memory".

97 Point

Bettane & Desseauve

97 Point

James Suckling

Very complex with red currants, iodine and iron. Medium-bodied, with a dense yet energetic palate and a long and racy finish showing chalk and gunpowder. Flinty. 52% merlot, 30% cabernet franc and 18% cabernet sauvignon. Tight at the end, suggesting at least four to five years of cellaring.

97 Point

Tastingbook.com

96 Point

Antonio Galloni

The 2021 Pavie is a potent, brooding wine that is going to need time to be at its best. Floral and spice notes confer freshness on the bouquet. In this tasting, the 2021 feels a bit tight. I doubt that will be an issue in another few years' time. Structurally, the 2021 is a touch lighter than most recent vintages, but the identity is there. The move towards more Cabernet in the blend since 2019 has markedly changed the character of Pavie. The 2021 is on the linear side today. I can't wait to see how it ages.

96 Point

Jeb Dunnuck

As to the Grand Vin, the saturated ruby/purple-hued 2021 Château Pavie defies the vintage with its ripe, powerful aromatics of cassis, toasted spice, chalky minerality, graphite, and hints of truffly earth. A rich, medium to full-bodied, concentrated, incredibly textured 2021, it has velvety tannins, no hard edges, and a gorgeous finish. It's a testament to the talent and work of this incredible team and is up with the crème de la crème of the vintage. The 2021 is based on 52% Merlot, 30% Cabernet Franc, and 18% Cabernet Sauvignon, brought up in a mix of new and used barrels, hitting 14.14% alcohol and a pH of 3.67. It’s going to age for 20-25 years if well stored.

96 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

The blend of dark, red cherries, salty crushed stones, flowers, licorice, chocolate, and espresso works to create the attention seeking perfume. Moderately less concentrated than recent vintages, but with more vibrancy, energy, and finesse, the wine delivers its salty, essence of red fruits, spice, and chocolate-mint with ease. There is tension and ample dark, red fruits that carry through to the endnote. The wine blends 52% Merlot, 30% Cabernet Franc, and 18% Cabernet Sauvignon.

96 Point

Vert de Vin Magazine

The nose is beautifully managed, elegant, fine, complex and reveals lovely finesse of grain, power and depth. There are notes of wild raspberry, fleshy strawberry and more slightly blackberry combined with touches of blueberry, star anise, liquorice, a fine touch of caramelisation, crushed blueberries, tonka bean and a subtle hint of Bourbon vanilla. The palate is mineral, fruity, balanced and reveals a nice fresh/acidic structure, elegance, acidity, a fine creaminess in freshness, fullness, roundness, harmony, a nice freshness and a fine concentration. On the palate this wine expresses notes of fresh raspberry, pulpy/juicy redcurrant and more lightly blueberry combined with hints of bright blackcurrant, juicy boysenberry, fine nuances of black pepper, tonka bean/chocolate, caramelisation and a subtle hint of sense of place (Mediterranean barrier) and vanilla. Good length. The tannins are precise, elegant, fresh and racy.

96 Point

Decanter

Extremely dark aromatics on the nose, dark bramble fruits, cedar and liquorice with a really vibrant but dark indigo rim to the wine. Focussed and sharp, high toned in the best way, this really makes you smile when you first taste it, the juicy but almost sweet acidity making the mouth water while salty, but so well defined tannins coat the mouth giving the structure and support. Lovely finesse and movement from start to finish and an excellent weight too - deep and round but straight and pristine. Feels a bit relaxed, quite elegant and not pushed or too tense at this point. A lovely wine to drink, acidity, fruit purity, fine tannins and a sense of balance and good construction. Still a little constricted on the finish, this will need time, but when it hits its drinking window this will be lovely to drink. Fresh and invigorating but keeping the structure and power.

97+ Point

Markus del Monego MW

4,6 stjerner

Vivino

(34 bedømmelser, ”En topbedømt årgang af denne vin”, 08-01-2025)

Om Chateau Pavie

Grand Vin: Château Pavie, 1er grand Cru Classé A
2. Vin: Arômes de Pavie
Läge: Saint-Émilion
Planterad yta: 50 ha
Planterade druvsorter: 50 % Merlot, 30 % Cabernet Franc, 20 % Cabernet Sauvignon
Fatlagring: 18–24 mån. på barriquefat, 75 % nya

Ikonen Gérard Perse köpte, efter försäljningen av två stormarknadskedjor, först Château Monbousquet (1993) och senare Château Pavie (1998). Gérard Perses intåg i Saint-Émilion gjorde honom från början kontroversiell: varken parisisk arrogans eller ultramoderna, koncentrerade viner var vardagsmat i trakten. Men bakom fasaden dolde sig en strävan efter perfektion som sedan gett stora framgångar. Farten tog ordentlig fart med Perses första årgång av Pavie (1998), som fick 95 poäng av Parker. Sedan dess har det blivit ett antal perfekta Parker-betyg: 100 p till årgångarna 2000, 2005, 2009, 2010 och 2016. Nationellt fullbordades erkännandet 2012 när Pavie befordrades till 1er Grand Cru Classé A.

Pavies terroir har aldrig varit ifrågasatt – 37 storslagna hektar fördelade på ett kalkstensplatå och sydsluttningar. Avlövning i fruktzonen och systematisk grön skörd bidrar till låga avkastningar av perfekt solmogen frukt. I vineriet genomgår frukten följande steg: strikt kvalitetsurval; kallmaceration före jäsning; 6 veckors egentlig maceration; ytterligare koncentration genom 'saignée' (utblödning); malolaktisk jäsning samt 18–32 månaders lagring på 70–100 % nya barriquefat. Konsulterande oenolog: Michel Rolland. Andravin: Arômes de Pavie. Förutom Pavie och Monbousquet äger Gérard Perse även det Grand Cru-klassificerade Pavie-Decesse.

Vindata

Producent

Årgång

2021

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14,5 %

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

1,23 g/L

Syrainnehåll

3,35 g/L
Liknande produkter