
Chateau Pedesclaux Paulliac 5. Cru Classe 2016
Pedesclaux Cru Classé i den eftertraktade och redan legendariska årgången 2016 ... Du hittar inte en vackrare och elegantare Pauillac för priset. Den bästa årgången utnyttjas för att för första gången göra vin av fyra druvsorter. Mästerlig elegans, silkeslena tanniner och en gigantisk mognadspotential!
Tyst som en ninja smyger Pedescalux sig på 100-poängsgrannarna Mouton-Rothschild och Pontet-Canet! 5. Cru Classé-slottet, som grundades 1810 av M. Pedesclaux, nådde sitt absoluta lågvattenmärke 1950, då man slutade göra vin! Ett kvantsprång i ambition och kvalitet har skett sedan 2009, då den nya ägaren Jacky Lorenzetti samarbetade med Emmanuel Cruse från d'Issan.
Sedan dess har duon tagit kvalitet och omdömen till nya höjder med ekologisk, grön skörd, optisk druvsortering och lansering av ett andra vin! Nästan som en symbol för den nya tidens dynamiska Pedesclaux har slottet byggts ut med modernistiska glastillbyggnader och en toppmodern vinkällare.
Om Chateau Pedesclaux
Grand Vin: Château Pedesclaux, 5. Cru Classé (1855 Médoc & Graves)
Andra vin: Fleur de Pédesclaux
Läge: Pauillac
Planterad areal: 49 ha
Planterade druvsorter: 59 % Cabernet Sauvignon, 36 % Merlot, 3 % Petit Verdot, 2 % Cabernet Franc
Fatlagring: 16 mån. 60 % ny barrique.
Tyst som en ninja smyger Pedesclaux sig in på 100-poängsgrannarna Mouton-Rothschild och Pontet-Canet! Det 5. Cru Classé-slottet, grundat 1810 av M. Pedesclaux, nådde ett riktigt lågvattenmärke 1950 när det försummades och slutade producera vin. Ett kvantsprång i ambition och kvalitet skedde efter 2009, när den nya ägaren, Jacky Lorenzetti, ingick ett partnerskap med Emmanuel Cruse från d’Issan.
Sedan dess har duon med ekologisk odling, grön skörd, optisk druvsortering och lanseringen av ett andravin höjt kvaliteten och omdömena till nya höjder! Nästan symboliskt för det nya tidevarvets dynamiska Pedesclaux har slottet byggts ut med modernistiska glastillägg och en state-of-the-art vinkällare.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll