



Chateau Pichon Baron-Longueville 2. Cru Classé Pauillac 2019 i trækasse
"Bland de bästa vinerna i Medoc i nästan varje årgång!" - Jeff Leve "Bland de så kallade "Super Seconds", vilket innebär att den skulle förtjäna "Premier Cru Classé"" - WeinPlus "När baron Joseph de Pichon Longueville var döende 1850 delade han sin Pauillac-egendom i två. Till sina döttrar gav han Pichon Lalande, medan hans son Raoul fick Pichon-Baron. "Båda slotten hedrades som 2. Cru Classé i 1855 års klassificering. Under decennierna fram till 1987 vilade Pichon-Baron på sina lagrar och var en skugga av sitt forna jag. Sedan dess har AXA Millésime, under ledning av Jean-Michel Cazes och (sedan 2000) Christian Seely, fått Pichon-Baron på rätt köl igen. "Handskördade druvor, optisk sortering, nya produktionsanläggningar etc. etc. Idag används endast de bästa druvorna till slottets "Grand Vin", som ofta utmanar Pauillacgrannen Ch. Latour och de andra 1. Crus. Det är därför det kallas 2. Cru Pichon-Baron för en "supersekund".
Chateau Pichon Baron-Longueville 2. Cru Classé Pauillac 2019 i trækasse passar bra till...
Om Chateau Pichon Baron
”Among the so-called "Super Seconds", which means it would earn the "Premier Cru Classé" - WeinPlus
När baron Joseph de Pichon Longueville 1850 låg för döden delade han sin Pauillac-egendom i två. Till sina döttrar gav han Pichon-Lalande, medan sonen Raoul fick Pichon-Baron.
Båda slotten hedrades som 2. Cru Classé i 1855-klassificeringen. Under årtiondena fram till 1987 vilade man på sina lagrar, och Pichon-Baron var en skugga av sitt forna jag. Därefter har AXA Millésime, lett av Jean-Michel Cazes och (sedan 2000) Christian Seely, fört Pichon-Baron tillbaka på rätt kurs.
Handplockade druvor, optisk sortering, nya produktionsanläggningar, osv. osv. Idag används endast toppdruvor till slottets "Grand Vin", som ofta utmanar Pauillac-grannen Ch. Latour och de övriga 1. Crus. Därför kallas 2. Cru Pichon-Baron för en "super second".
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll