0Varukorg

Tillbaka

Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017

Frankrike

Frankrike, Languedoc-Roussillon

15% alk.

75 cl

1 fl. per st.
549,95 SEK
6 fl. per st.
464,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Vinhulen.dk
93 Point Robert Parker
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Din Vinguide, Thomas Rydberg
93 Point Thomas Rydberg
95 Point Jeb Dunnuck
17,5 / 20 Jancis Robinson
⭐ 4,3 Vivino

Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017

Frankrike

Frankrike, Languedoc-Roussillon

15% alk.

75 cl

Châteauneuf-du-Pape möter Côte-Rôtie... Så lyxigt smakar detta Syrah-läckra sydfranska rött vin. Den drömlika terroiren i St-Drézery är utvald för sitt släktskap med just Châteauneuf-du-Pape.

Vi talar druvor i världsklass. Vi talar Languedocs högst betygsatta vinhus av både Robert Parker och Jeb Dunnuck. Och helt konkret talar vi om Tête de Belier 2017 – prisklassens största sydfranska rött vin. Punkt.

Avnjut den till anka, lamm, torrmörat nötkött, fläsk och vilt. Suverän till alla former av stekt och grillat kött! Servera vid 16–17 °C.

1 fl. per st.
549,95 SEK
6 fl. per st.
464,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Vinhulen.dk
93 Point Robert Parker
93 Point Winewherever, Rasmus Christensen
93 Point Din Vinguide, Thomas Rydberg
93 Point Thomas Rydberg
95 Point Jeb Dunnuck
17,5 / 20 Jancis Robinson
⭐ 4,3 Vivino

Recensioner av Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017

94 Point

Vinhulen.dk

Violet. Duften indleder med jordbær efterfulgt af mørke kirsebær, røg og krattede noter på den fede måde og et kødfuldt indtryk med sorte oliven. Hele tiden ligger der en sødmefuld note fra perfekt modne druer under det hele. Forrygende duft. Smagen er blød og rund med træ, røde kirsebær, sorte oliven, lakrids, røg over i slukket lejrbål og fast frugtsyre. Imponerende tæt og kompakt saft- og frugtbombe suppleret af fadets oræg via træ og røg. Kraftfuld og tæt vin med masser af sublim smag og håndværk, der kan smages. Finalen har en del tanniner, men vinen imponerer voldsomt og er først lige begyndt at vise sig frem, og bør ligget 1-2 år, inden du nyder den. Imponerende opvisning i tæthed med krydret touch.

93 Point

Robert Parker

Smoke, garrigue and black-cherry scents all combine on the nose, while the full-bodied palate is spicy, rich and concentrated, offering plenty of substance to chew on and adding hints of licorice on the long finish.

93 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Kulsort i glasset, og farven står vitterligt godt mål til vinens udseende. Den er kraftig, røget, med mørke kirsebær og brombær, den har frugtsødme, fuld krop, bløde taniner der er til at tygge i og syre der løftet hele herligheden godt op. En særdeles varm og bombastisk vin med alt i overflod.

93 Point

Din Vinguide, Thomas Rydberg

93 Point

Thomas Rydberg

95 Point

Jeb Dunnuck

The 2017 Tête De Belier shows the changing style at this estate and offers a more Northern Rhône vibe in its green olive, bacon fat, smoked herbs, and meaty black fruits. Based on 70% Syrah, 20% Grenache, and the rest Mourvèdre and Carignan, aged in barrel, it’s medium to full-bodied, has a concentrated yet focused texture, and a great finish. It’s going to benefit from a year or two of bottle age.

17,5 / 20

Jancis Robinson

⭐ 4,3

Vivino

Hur smakar Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017?

Vackert djupröd med lila skimmer. Doften flirtar redan på håll med charmig frukt och förförisk kryddighet. Ungdomliga toner av viol, jordgubbar, svarta körsbär och björnbär blandar sig vackert med sydfranska inslag av örter, oliver, peppar och baconfett, samt lite lakrits, mocca och choklad från fat. I munnen rik och koncentrerad med silkeslen textur och läskande elegans. Frukten och fatet matchar varandra med läckerhet… Svepande, generös finish som snabbt lockar till en klunk till. Drick nu, eller spara 8–10 år från skördeåret.

Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017 passar bra till...

Hur är Chateau Puech-Haut Saint Drezery Tête de Bélier 2017 framställt?

Tête de Belier 2017 är framställd av 70% Syrah, 20% Grenache, 8% Mourvèdre och 2% Carignan från Puech-Hauts egna vingårdar i St-Drézery, 20 km nordost om Montpellier. Ett unikt terroir med samma typ av runda rullstenar, galets roulés, som har gjort Châteauneuf-du-Pape berömt världen över.
Druvorna skördas från kl. 02 på natten till kl. 08 på morgonen, så att endast 100% frisk frukt kommer med i det färdiga vinet. Under och efter jäsningen macereras skalen extra länge för att utvinna färg, smak och struktur av särklass. Syrah i imponerande 50 dagar, de övriga druvsorterna i 35 dagar. Vinet mognar därefter på 228-liters ekfat från Bourgogne och Tronçais (medium till medium+ rostning). Ingen klarning, ingen filtrering.

Om Chateau Puech-Haut

“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker

Världsklass kommer inte flygande, och särskilt inte till Languedoc! När industrimagnaten Gerard Bru 1980 köpte sina första 25 hektar mark i St-Drézéry, 10 km nordost om Montpellier, fanns det inga vinrankor på plats. Däremot hade terroiren potential att producera vin i världsklass. 1990 var arealen redo för plantering, och tre år senare var första årgången av Château Puech-Haut på marknaden.

Gerard Bru är inte en man som gör saker halvdant. När Château Puech-Haut saknade slottsbyggnad köpte han helt enkelt prefekturen i Montpellier — och lät flytta och återuppföra den på sin egen egendom. Till vingården lät han dessutom hämta världens största vintunna på 300 000 liter — och världens mest kända oenologiska konsult, Michel Rolland från Bordeaux. Den sistnämnde ersattes 2008 av Philippe Cambie, som gör vin för mer än 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. År 2017 tog Gerard Bru över Château Lavabre i det prestigefyllda grannområdet Pic-Saint-Loup.

Med Château Puech-Haut och Château Lavabre gör Gerard Bru & Co. vin från hela 250 hektar. En djupt imponerande bedrift, med tanke på att även de två vingårdarnas "instegsviner" ligger på 90–95 poäng hos de stora recensenterna!

Vindata

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Servering

15-17 °C

Lagringspotential

8–10 år från skördeåret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter