
Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012
Läcker, mjuk och drickfärdig Haut-Médoc är svår att hitta till det HELT RÄTTA priset..
Nu är vår mest populära Haut-Médoc äntligen tillbaka.. i den fina årgången 2012, som med .
Efter 8 år på fat och flaska i producentens svala källare är vinet nu i perfekt drickmognad.
Det borgar i hög grad för kvaliteten att Chateau Sorbey är skapad i samarbete med den ”dyre dreng” och den berömde enologen Michel Rolland.
En fantastisk Haut-Médoc och ett ultimativt smart-buy!
Njut av den till lamm, saftiga biffar, fågelvilt, charkuterier, kalv och inälvsmat. Servera vid 16–18°C.
Chateau Sorbey görs av familjen Meyre, som har producerat rödvin i Listrac och Haut-Médoc sedan 1810. Ursprungligen ägde familjen Chateau Cap Léon Veyrin, men idag äger man dessutom de välrenommerade slotten Bibian samt Julien, där också Chateau Sorbey produceras. Idag leds familjeföretaget av sjätte generationen Nathalie och Julien Meyre, som med anställningen av Michel Roland som enologisk konsult har höjt vinkvaliteten och recensionerna ända upp i Cru Classé-sfären.
Hur smakar Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012?
Intensiv och underbar färg som inte förråder vinets 8 års ålder... Det ser helt enkelt knivskarpt ut i glaset. Sorbey 2012 doftar explosivt och smickrande med viol, svarta vinbär, grönpeppar, mynta och plommon, följt av tobak och rostade kryddor från fatlagringen. Smaken är delikat, koncentrerad och precis på väg att vakna. Frukten är mörk, mjuk och avrundad med vänliga, balanserade tanniner. Lång och nyanserad avslutning med inslag av läder och lakrits. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012 passar bra till...
Hur är Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012 framställt?
Vinet är framställt av 52 % Merlot, 45 % Cabernet Sauvignon och 3 % Petit Verdot, av familjen Meyre från de klassiskt grusrika vingårdarna i Haut-Médoc i kommunen Cussac-Fort-Médoc. Vinet jäser först fruktbevarande i ståltank, där 25–30 dagars utblötning av druvskalen ger vinet klassisk färg, smakdjup och struktur. Därefter uppnår vinet extra mjukhet och kryddig komplexitet genom 12 månaders lagring på franska barriquefat, varav 15 % helt nya.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential










