
Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012
Läckra, mjuka och drickfärdiga Haut-Médoc är svåra att hitta till RÄTT pris.
Vår mest populära Haut-Médoc är äntligen tillbaka ... i den vackra årgången 2012, som med .
Efter 8 år på fat och flaska i producentens svala källare har vinet anlänt i perfekt drickbart skick.
Det faktum att Chateau Sorbey skapades i samarbete med den "dyra pojken" och den berömda oenologen Michel Rolland är ett bevis på dess kvalitet.
En fantastisk Haut-Médoc och ett ultimat smart-buy!
Njut av den till lamm, saftiga biffar, fågelkött, charkuterier, kalvkött och inälvsmat. Servera vid 16-18°C.
Chateau Sorbey görs av familjen Meyre, som har tillverkat rött vin i Listrac och Haut-Médoc sedan 1810. Ursprungligen ägde familjen Chateau Cap Léon Veyrin, men idag äger de även de erkända slotten Bibian och Julien, där även Chateau Sorbey produceras. Idag drivs familjeföretaget av 6:e generationen Nathalie och Julien Meyre som, med Michel Roland som oenologisk konsult, har fört in vinkvalitet och recensioner i Cru Classé-sfären.
Hur smakar Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012?
Intensiv och underbar färg som inte förråder vinets 8 års ålder... Det ser helt enkelt knivskarpt ut i glaset. Sorbey 2012 doftar explosivt och smickrande med viol, svarta vinbär, grönpeppar, mynta och plommon, följt av tobak och rostade kryddor från fatlagringen. Smaken är delikat, koncentrerad och precis på väg att vakna. Frukten är mörk, mjuk och avrundad med vänliga, balanserade tanniner. Lång och nyanserad avslutning med inslag av läder och lakrits. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Chateau Sorbey Haut-Médoc 2012 passar bra till...
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential