
Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016
Château de Panigons historia går tillbaka till före franska revolutionen, och redan i den första Bordeaux-klassificeringen (Charles Cocks' Guide från 1850) nämndes de Panigon som en framstående Médoc. Sedan 2006 har Château de Panigon drivits av Corinne Leveilley Dadda och Georges Dadda, dotter och svärson till de nuvarande ägarna. Från slottets 53 planterade hektar på förstklassiga grusiga jordar gör paret två röda viner, Château Amour och Cru Bourgeois-flaggskeppet Château de Panigon. De ambitiösa röda vinerna görs i slottets toppmoderna vineri med hjälp av den välkända oenologiska konsulten Eric Boissenot.
Hur smakar Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016?
Mörkt och tätt körsbärsrött med en lila ton. De Panigon 2016 förför näsan med delikata och komplexa aromer av viol, mynta, körsbär, plommon och svarta vinbär, tillsammans med djupa lakritsnoter, torkat kött, tryffel, cederträ och grafit. Mjukt och sammetslent med vackert nyanserade och lyxigt fatkryddade frukttoner. Lång eftersmak med mineraliska nyanser och silkeslena tanniner. Bravo! Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.
Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016 passar bra till...
Hur är Château de Panigon Médoc Cru Bourgeois 2016 framställt?
Vinet är gjort på 45% Cabernet Sauvignon, 50% Merlot och 5% Petit Verdot, skördade från några av Médocs finaste grusfält, bara några kilometer från berömda St-Estèphe. Vinet jäser i ståltankar med fruktbevarande temperaturkontroll, vilket extraherar färg, smak och tannin från druvskalen under hela 30 dagar. Vinet sköts sedan om som en Cru Classé med 12 till 18 månaders lagring på franska barriques, varav 33% är helt nya.
Om Chateau de Panigon
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker
Syrainnehåll









