
Château du Roy St-Émilion Grand Cru 2014
Vinet görs på St-Émilion-slottet Château Vieux Rivallon, som har varit familjeägt i 5 generationer. Kvalitetsfanatikern Charles Bouquey drev slottet i nästan 70 år innan han för några år sedan lämnade över det till sin sonson Alexandr Plocq, som lärde sig att odla druvor och göra vin i världsklass efter en 18 månader lång praktikperiod på Château Cheval Blanc! Slottet ligger på 20 hektar sand- och grusmark i västra delen av St-Émilion, nära ikoniska slott som Château Figeac och Cheval Blanc. Alexandre Plocq har ett nära samarbete med den oenologiska konsulten Stéphane Toutoundji i källaren.
Hur smakar Château du Roy St-Émilion Grand Cru 2014?
Mörkt körsbärsröd färg. Nosen lockar med charmiga aromer av röda blommor, smultron, svarta körsbär, plommon och svarta vinbär, följt av klassisk mynta, lakrits, rostade kaffebönor, skogsmark och tryffel. Mjuk och elegant i gommen med enormt saftig Merlot-frukt, avslutar med fina tanniner, lyxiga fatkryddor och mineralnyanser. Utsökt vin! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Hur är Château du Roy St-Émilion Grand Cru 2014 framställt?
Vinet är gjort av en klassisk St-Émilion-blandning av 60% Merlot och 35% Cabernet Franc, elegant smaksatt med 3% Cabernet Sauvignon och 2% Malbec. De 35 år gamla vinstockarna ger imponerande smakrika och koncentrerade druvor som jäser fruktbevarande i vingården. Under och efter jäsningen pumpas vinet över druvskalen för att extrahera färg, smak och tanniner. Vinet mognar i en blandning av fruktlagringstankar och franska barriquefat.
Om Chateau du Roy
Slottet förfogar över 20 hektar sand- och grushaltig mark i den västra delen av Saint-Émilion, nära ikoniska slott som Château Figeac och Cheval Blanc. Alexandre Plocq arbetar i vinkällaren i nära samarbete med den oenologiska konsulten Stéphane Toutoundji.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning