ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 24 min 34 sek

Tillbaka

Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2012 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

13% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 24 min 34 sek
1 fl. per st.
1 494,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 304,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Vinous
96 Point Robert Parker
96 Point Vinum
96 Point Jeb Dunnuck
95 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
95 Point Tastingbook.com
94 Point Wine Enthusiast
94 Point James Suckling

Beställ före

12 timmar 54 min

så skickar vi det idag!

Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2012 i trækasse

Frankrike

Frankrike, Bordeaux

13% alk.

75 cl

"One of the great shining superstars of Pessac-Léognan has been the ascent of Haut-Bailly" - Robert Parker

"The class of a Lafite, the finesse of a Margaux" - Vinum

Det historiska Chateau Haut-Bailly lades till i Graves-klassificeringen som en Cru Classé 1959. Alla sexton klassificerade slott ligger i den nordligaste delen av Graves-regionen, som 1987 gick solo med den mer elitistiska appellationen Pessac-Léognan. Sedan dess har investeringar strömmat in från när och fjärran, och Pessac-Léognan är nu högre än någonsin tidigare. Detta gäller särskilt Haut-Bailly, vars 2009-årgång fick perfekta 100 pts av Robert Parker! Den äran tillfaller slottets investeringsbenägna ägare, den amerikanske bankiren Robert G. Wilmers. Wilmers, men också slottets förvaltare och frontfigur, Veronique Sanders, vars familj ägde och drev slottet från 1955 fram till Wilmers övertagande 1998. I slottets team av framstående konsulter ingår Jean Bernard Delmas (tidigare Ch. Haut-Brion) och - fram till sin död 2016 - Denis Dubourdieu. Väldränerade grusbankar med tät plantering (10.000 vinstockar/ha) bidrar till att hålla avkastningen låg och kvaliteten hög. 15% av slottets 30 hektar är planterade med +110 år gamla vinstockar, vilket ger druvor med exceptionellt djup och intensitet i smaken. Skördas och vinifieras i parceller med jäsning i 26 temperaturkontrollerade cementtankar, vilket ger optimala förhållanden för den slutliga blandningen. Endast cirka hälften av den årliga druvskörden används till husets "Grand Vin", medan 30% hamnar som andravinet La Parde de Haut-Bailly. Ett generiskt tredje vin produceras också.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 19 timmar 24 min 34 sek
1 fl. per st.
1 494,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 304,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Vinous
96 Point Robert Parker
96 Point Vinum
96 Point Jeb Dunnuck
95 Point Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
95 Point Tastingbook.com
94 Point Wine Enthusiast
94 Point James Suckling

Beställ före

12 timmar 54 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Château Haut-Bailly Pessac-Léognan Grand Cru Classé 2012 i trækasse

96 Point

Vinous

The 2012 Haut Bailly is quite fragrant and inviting. Dark raspberries, mint, crushed flowers, spices and rose petals all lift from the glass in this feminine, gracious Haut-Bailly that offers considerable near and medium-term appeal. All the elements fall into place in an effortless, stunningly beautiful wine endowed with personality and class. One of the wines of the vintage, the Haut Bailly will drink well for two decades-plus. This is a superb showing from proprietor Bob Wilmers and his team headed by Véronique Sanders.

96 Point

Robert Parker

The classic 2012 Haut-Bailly is staggeringly great wine, with a stunning bouquet of lead pencil shavings, blueberries, black raspberries and blackcurrants and perhaps a touch of spring flowers, followed by a medium to full-bodied wine with an almost seamless integration of wood, alcohol and tannin. It is rich, concentrated, stunningly supple, pure and a total hedonistic and intellectual turn-on. This wine defines what is meant by intensity of flavor, but it is light on its feet, à la great cuisine. It should be drinkable reasonably young, but age effortlessly for 25-30 years.

96 Point

Vinum

What stands out is the special quality of the tannins, of uncommon finesse and great breed, outstanding bottle: the class of a Lafite, the finesse of a Margaux: the kind of wine you want to embrace.

96 Point

Jeb Dunnuck

The 2012 Haut Bailly is brilliant and does nothing to damper my belief that this vintage is underrated in the market. Offering up a classic bouquet of tobacco leaf, cigar wrapper, blackcurrants, lead pencil, and graphite, this beauty is full-bodied, has terrific concentration, integrated acidity and plenty of fine tannins. While it starts out up front and seemingly ready to go, it tightens up with time in the glass and is going to benefit from 2-4 years of bottle age and drink nicely for two decades. It’s a sensational wine you won’t regret having in your cellar.

95 Point

Jeff Leve, The Wine Cellar Insider

Just a super wine, 3 hours of air brought out all its plushly textured plums and blackberries. The smoky essence, with its earthy accents only added to the fun. Full bodied, with round, soft tannins, this is probably the best value for Haut Bailly in the marketplace today. Tasted twice over a 2 week period, once at the estate, and then again ordered off a restaurant menu, this blend of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot tasted and felt great!

95 Point

Tastingbook.com

94 Point

Wine Enthusiast

Dark in structure, with a sense of austerity and dark tannins, this is a wine that will need time to develop. There's a hint of tobacco and ripe plum on the palate, and the aftertaste promises juiciness.

94 Point

James Suckling

Just a super wine, 3 hours of air brought out all its plushly textured plums and blackberries. The smoky essence, with its earthy accents only added to the fun. Full bodied, with round, soft tannins, this is probably the best value for Haut Bailly in the marketplace today. Tasted twice over a 2 week period, once at the estate, and then again ordered off a restaurant menu, this blend of 60% Cabernet Sauvignon and 40% Merlot tasted and felt great!

Om Chateau Haut-Bailly

Det historiska Chateau Haut-Bailly togs 1959 in i Graves-klassificeringen som Cru Classé. Alla sexton klassificerade slott ligger i Graves-regionens nordligaste del, som 1987 fick sin egen, mer elitistiska appellation Pessac-Léognan. Sedan dess har investeringarna strömmat till från när och fjärran, och Pessac-Léognans nivå är nu högre än någonsin. Detta gäller inte minst för Haut-Bailly, vars årgång 2009 belönades med perfekta 100 poäng av Robert Parker! Äran tillkommer slottets investeringsvillige ägare, den amerikanske bankmannen Robert G. Wilmers, men verkligen också slottschefen och frontfiguren Veronique Sanders, vars familj ägde och drev slottet från 1955 fram till Wilmers övertagande 1998. Slottets team av framstående konsulter inkluderar Jean Bernard Delmas (tidigare Ch. Haut-Brion) samt — fram till sin död 2016 — Denis Dubourdieu. Väl dränerade gruskullar med tät plantering (10 000 stockar/ha) bidrar till att hålla avkastningen låg och kvaliteten i topp. 15% av slottets 30 ha är planterade med över 110 år gamla stockar, som ger druvor med ovanlig djup och smakintensitet. Skörd och vinifiering sker parcellvis med jäsning i 26 temperaturkontrollerade cementtankar, vilket ger optimala förutsättningar för den slutliga sammansättningen. Endast omkring hälften av den årliga druvskörden används till husets 'Grand Vin', medan 30% blir andravinet La Parde de Haut-Bailly. Dessutom produceras ett mer generiskt tredjevin.

Vindata

Årgång

2012

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. trälåda
Liknande produkter