0Varukorg

Tillbaka

Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016

Frankrike

Frankrike, Languedoc-Roussillon

15% alk.

75 cl

1 fl. per st.
859,95 SEK
6 fl. per st.
729,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Jeb Dunnuck
⭐ 4,4 Vivino

Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016

Frankrike

Frankrike, Languedoc-Roussillon

15% alk.

75 cl

Världens bästa rött vin gjort på druvan Mourvèdre? Bosc Negre från södra Frankrike erbjuder...

Rhône-gurun Jeb Dunnuck har testat nästan 200 av världens bästa Mourvèdre-viner. INGEN får högre poäng än Bosc Negre 2016 från Château Puech Haut i södra Frankrike.

Kolsvart Mourvèdre är kraftdruvan i Châteauneuf-du-Pape och superstjärnan i Bandol, men på Château Puech-Haut, beläget i St-Drézery, når kvaliteten en ännu högre nivå. Toppvinet Bosc Negre kommer från en sydvänd singelfält med samma typ av stenar som i Chateauneuf-du-Pape.

Chateau Puech-Haut håller skördeutbytet så lågt som 20 hektoliter. per hektar. Resultatet är en liten produktion av druvor och vin med unik klass och koncentration.

Njut av detta vin till lamm, pepparstek, viltkött - gärna rostat/grillat och garnerat med örter. Servera vid 16-18°C

1 fl. per st.
859,95 SEK
6 fl. per st.
729,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Jeb Dunnuck
⭐ 4,4 Vivino

Recensioner av Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016

98 Point

Jeb Dunnuck

It’s another rich, powerful wine from this estate that stays beautifully balanced. Classic notes of kirsch, blackberries, ground pepper, bouquet garni, and smoked earth all flow to full-bodied 2016 that has terrific purity, building tannins, and a layered, multi-dimensional texture that ranks with the best wines out there. It has plenty of upfront appeal but is going to benefit from a few years of bottle age.

⭐ 4,4

Vivino

Hur smakar Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016?

Mörkt och dystert i glaset. Nosen sträcker sig från färsk mynta och peppar till fullmogna björnbär och svarta körsbär, komplext kompletterade med torkat kött, katrinplommon, tobak, rök, lakrits och choklad. På gommen spricker vinet igenom med vacker kryddig bärfrukt, mjuka tanniner och underliggande mineralisk friskhet. Vinet har en lång avslutning med smakrika toner av örter, peppar och kryddnejlika. Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.

Hur är Château Puech-Haut Bosc Negre St-Drézery 2016 framställt?

Vinet är gjort på 100% Mourvèdre från det lilla steniga enfältet Bosc Negre i St-Drézery, 20 km nordost om Montpellier. Druvorna skördas mellan kl. 02.00 och 08.00, så det är bara 100% färsk frukt som hamnar i det färdiga vinet.

Hudkontakt under hela 150 dagar under och efter jäsningen ger Bosc Negre en utomordentligt koncentrerad extraktion av färg, frukt och tannin. Vinet lagras sedan i 18 månader på 228 liters ekfat från Bourgogne och Troncais (medium till medium+ rostat). Ingen klarning, ingen filtrering och minimal tillsats av svavel under hela vinifieringsprocessen.

Om Chateau Puech-Haut

“Easily one of the top estates in the Languedoc (if not southern France) … They produce a number of cuvees, with their entry level efforts representing superb values, and their top cuvees being able to stand toe to toe with the greatest wines in the world." - Robert Parker

Världsklass kommer inte flygande, och särskilt inte till Languedoc! När industrimagnaten Gerard Bru 1980 köpte sina första 25 hektar mark i St-Drézéry, 10 km nordost om Montpellier, fanns det inga vinrankor på plats. Däremot hade terroiren potential att producera vin i världsklass. 1990 var arealen redo för plantering, och tre år senare var första årgången av Château Puech-Haut på marknaden.

Gerard Bru är inte en man som gör saker halvdant. När Château Puech-Haut saknade slottsbyggnad köpte han helt enkelt prefekturen i Montpellier — och lät flytta och återuppföra den på sin egen egendom. Till vingården lät han dessutom hämta världens största vintunna på 300 000 liter — och världens mest kända oenologiska konsult, Michel Rolland från Bordeaux. Den sistnämnde ersattes 2008 av Philippe Cambie, som gör vin för mer än 15 producenter i Châteauneuf-du-Pape. År 2017 tog Gerard Bru över Château Lavabre i det prestigefyllda grannområdet Pic-Saint-Loup.

Med Château Puech-Haut och Château Lavabre gör Gerard Bru & Co. vin från hela 250 hektar. En djupt imponerande bedrift, med tanke på att även de två vingårdarnas "instegsviner" ligger på 90–95 poäng hos de stora recensenterna!

Vindata

Årgång

2016

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

15 %

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter