
Colledila 2010
De Sangiovese-druvor som används i detta vin kommer från de vinstockar som är belägna runt Ricasolis populära egendom "Agresto". Efter flera års studier vid Italiens "vininstitut" har man kommit fram till att de bästa klonerna av Sangiovese kommer från detta område.
93 points - Antoni Galloni
91 points - Robert Parker
91 points - Wine Spectator
3 wine glass - Gambero Rosso
Druvor: 100% Sangiovese.
Skördetid: Slutet av september/början av oktober.
Färg: Vackert djupröd.
Doft: intensiv, kraftfull doft av svarta vinbär.
Smak: Elegant smak av mogna frukter, lakrits och läder. Fantastiskt lång eftersmak med mjuka undertoner.
Passar till: Kalvkött, oxfilé, rådjursrygg, lagrade ostar.
Kan lagras: 15–20 år, beroende på lagringsförhållanden.
Colledila 2010 passar bra till...
Vindata
Druvor
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning