
Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2015
Etna Animardente är en gigantisk succévin som produceras av 99-poängshuset Tenuta Sette Ponti, som har välsignat vinvärlden med odödliga toppviner som Orma, Oreno, Crognolo, Mahâris och Saia.
Animardente görs på vingården Contrada Santo Spirito di Passopisciaro, som disponerar 14 ha med vinstockar som är mer än 60 år gamla, 700 meter upp på vulkanen Etna.
Druvan Nerello Mascalese är känd som Siciliens Pinot Noir, och Animardente 2015 är ditt perfekta alternativ till Barolo och röd Bourgogne!
Njut av den till saftiga biffar, fågelvilt, ljust kött, ankbröst, svamp, pastarätter och lagrade ostar. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Contrada Santo Spirito di Passopisciaro Etna Rosso Animardente 2015?
Vinet seglar briljant körsbärsrött runt i glaset.. Doften hypnotiserar med delikata aromer av röda blommor, skogsbotten, tobak, örter, läder och mineralisk aska, som bildar en vacker bukett av vinets saftiga, svala körsbärsfrukt.. I munnen elegant silkeslen med de läckraste röda bären och en kittlande mineralisk elegans! Vacker körsbärsfinish med friska gröna örter och fina tanniner.. Genomgående utmärkt - och det perfekta alternativet till Barolo och stor röd Bourgogne. Drick nu, eller lagra +15 år från skördeåret.
Om Tenuta Sette Ponti

Tenuta Sette Pontis marker sluttar ned mot floden Arno och dess sju broar, som har inspirerat vingårdens namn.
Vi befinner oss i östra Chianti, i kullarna strax nordväst om Arezzo. Här har man odlat druvor och gjort vin i århundraden, men först med internationella ambitioner från 1996. Det var nämligen året då den dynamiske modekungen Antonio Moretti Cusero tog över Tenuta Sette Ponti från sin far. 1998 lanserade Antonio den Sangiovese-baserade ”Tignanello-dræber” Crognolo, och året efter kultvinet Oreno. Den sistnämnda är en intensiv, fatlagrad ”supertoscaner” på bordeauxdruvorna Merlot, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot.
Arbetet i vingårdarna övervakas av den berömde Daniel Schuster (tidigare konsult för bl.a. Ornellaia), medan Giuseppe ”Beppe” Caviola (”The Flying Winemaker”) bidrar med lika framstående konsultinsatser i vineriet. 2005 lanserade Antonio sitt Bolgheri-flaggskepp Orma. En silkeslen, elegant supertoscaner, gjord på Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc från 5,5 hektar i ”smørhullet” mellan Ornellaia och Sassicaia! Recensionerna säger allt om kvaliteten – detta är världsklassvin till knivskarpa priser…
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning