



Delaforce Vintage Port 2003 i trækasse
Delaforce är supreme test vinnare i Decanters blindprovning av Vintage Port. Efter nästan 20 år på flaska skiljer vi agnarna från vetet och smakar på den sanna styrkan i världens största portviner...
Med fler poäng än Graham's, Dow's, Warre's och Quinta do Noval, för att inte tala om kultvinet från Taylor's med 100 poäng, hedras Delaforce i Decanters nya test som VÄRLDENS BÄSTA VINTAGE-PORT under toppåret 2003.
Om nederlaget är särskilt svårt för Taylor's beror det på att Delaforce 2003 faktiskt tillverkades och ägdes av Taylor's självt.
Otroligt värde...! Under 98-poängsår som 2003 uppnår Mature Vintage Port världsklass i nivå med toppen av Bordeaux och Bourgogne. Men betänk prisskillnaden mellan Decanters högst rankade viner i jämförbara superårgångar...
2003 var ett exceptionellt år för Vintage Port. Wine Spectator hedrar årgången med 98 poäng - och hyllar den mogna, rika och balanserade frukten i portvinet.
Delaforce 2003 är en upplevelse. Vinet verkar nästan odödligt och kan ligga i årtionden, men förtrollar redan smaklökarna med vilda smaker och fantastiska nyanser från flaskmognaden. Otrolig kvalitet för priset!
Levereras i original trälådor.
Rekommenderas till choklad och mogna ostar. Eller njut av den som en flytande "dessert" efter en god middag. Serveras vid 12-15°C.
Corky är en unik, modern och högkvalitativ korkskruv med lufttryck.
Corky kan köpas här
Tänk på att vara försiktig när du öppnar gamla vinflaskor. Läs mer om tips och tricks för att öppna portviner på vår blogg: Supervin Blogg.
Hur smakar Delaforce Vintage Port 2003 i trækasse?
Mörkt lila i avslutet med eleganta toner av torkad viol, svarta körsbär, blåbärssylt, svarta vinbär och russin. Inslag av katrinplommon, lakrits, tobak, läder, marsipan, kaffe, peppar och mörk choklad. I munnen rik och djärv med söt och behagligt värmande teddybjörnsfrukt. Stor eftersmak med en mängd fina nyanser. Drick nu eller spara +40 år från skördeåret.
Delaforce Vintage Port 2003 i trækasse passar bra till...
Om Delaforce

“A company whose wines you should look out for.”
Så introduceras Delaforce av Charles Metcalfe, en av Englands främsta experter på portugisiska viner.
Och Delaforce ÄR ett högt respekterat portvinsmärke med stolta traditioner. År 1868 grundades företaget av George Henry Delaforce, som var ättling till en landsflyktig hugenottfamilj. Delaforce fick snabbt stor erkänsla för sina färdigheter som blendare, och huset utnämndes 1894 till hovleverantör.
Portugal övergick i början av 1900-talet från monarki till republik, men det kungliga vapensköldet finns kvar på flera av Delaforces vinetiketter. Efter 100 år i familjens ägo tvingades Delaforce 1968 sälja sitt företag till multinationella IDV, som redan ägde ett annat välkänt portvinshus, Croft.
Under perioden 2001–2007 tillhörde Delaforce det berömda Taylor Fladgate, men från 2008 och fram till idag har Delaforce varit en del av Silva Reis-familjens Real Companhia Velha (Royal Oporto), det gamla kungliga kompaniet.
Chefvinmakaren (chefenolog) för Real Companhia Velha och Delaforce är den talangfulle Jorge Moeiro, som också är känd från Quinta de la Rosa samt från sin egen vingård, Poeira. Jorge Moeiro är extremt kvalitetsmedveten och baserar Delaforces premiumportviner på utvalda druvmaterial från klass A-vinmarker som Quinta das Carvalhas i Pinhão och Quinta do Sibio i sidodalen Roncão.
Även om lagen tillåter ungefär 40 olika druvsorter för portvinsproduktion, har Delaforce ett strikt fokus på de 6 toppsorterna: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Barroca, Tinta Roriz (Tempranillo) och Tinta Amarela. Dessa druvtyper har valts för sin överlägsna kvalitet och finess. Varje druvsort har sina egna särdrag som tillför en extra dimension till den färdiga portvinsblenden.
Från ung, fruktig LBV och långlivad Vintage Port till fatlagrad Tawny Port – Delaforce levererar kritikerrosad världsklass över hela linjen – och alltid till konkurrenskraftiga priser. Kvaliteten är fortfarande värdig en kung.
Vindata
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener