
Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Baudines 2018
Egendomen disponerar en liten odlingsareal om 10,5 hektar. En världsklassparcell på 0,04 hektar i Bâtard-Montrachet Grand Cru, medan resterande arealer är fördelade mellan Premier Cru i Chassagne-Montrachet, Premier Cru Saint-Aubin och Santenay. Paul Jouard, son till Gabriel, började arbeta på gården tillsammans med sin far 1992. Tyvärr avled hans far kort därefter, 2003. Av sentimentala skäl behåller Paul sin fars namn på etiketten för att hedra hans minne. 1990 gjorde Jouard ett drastiskt skifte — från att huvudsakligen göra röda viner till att idag i första hand producera vita — men han behärskar fortfarande båda disciplinerna till fulländning.
Hur smakar Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Baudines 2018?
Gyllene färg med en kraftig gul kant. Nosen domineras av toner av färsk och kanderad persika. Färskt citronskal med lite rostade hasselnötter och smörblomma. Vid första klunken landar vinet fullt och brett på tungan och släpper ut enorma mängder smörig rikedom, frisk syra och rostade fatnoter. Vinet verkar vara en återhållsam typ som bara behöver släppas lös, och då får man verkligen se vad som händer. Krispig avslutning, med gott om mineralitet och lätt rök från de rostade ekfaten.
Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Baudines 2018 passar bra till...
Hur är Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet 1er Cru Les Baudines 2018 framställt?
Chardonnaydruvorna till detta vin kommer från en jordmån rik på lera och kalksten. Druvorna skördas för hand och transporteras till vineriet där musten försiktigt pressas ur druvorna. Vinet jäses varsamt och efter jäsningen förflyttas det till franska ekfat, varav 40–50% är nya. Vinet får utveckla komplexitet och karaktär under 10–12 månader, varefter det vanligtvis tappas på flaska något mer än ett år efter skörden.
Druvor
ChardonnayOm Domaine Gabriel et Paul Jouard
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Förslutning
Förpackning







