
Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet Rouge 2018
Egendomen disponerar 10,5 hektar vinmark. En 0,04 hektar stor parcel i Bâtard-Montrachet Grand Cru är av världsklass, och resten är fördelat mellan Premier Cru Chassagne-Montrachet, Premier Cru Saint-Aubin och Santenay. Paul Jouard, son till Gabriel, började arbeta på egendomen tillsammans med sin far 1992. Tyvärr avled hans far kort därefter, 2003, och av sentimentala skäl behåller Paul sin fars namn på etiketten för att hedra hans minne. 1990 genomförde Jouard ett drastiskt skifte — från att huvudsakligen göra röda viner till i dag främst vita viner — men han behärskar fortfarande båda disciplinerna till fulländning.
Hur smakar Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet Rouge 2018?
Vibrerande djupröd i glaset med en nästan lila kant. Doften är rik på körsbär, hallon, fullt mogna skogssmultron, lakrits och eleganta aromer från skogsbotten. Klassiska Bourgognes animaliska toner följs av fatkryddor och en kittlande mineralitet. Ett vin med imponerande fyllighet men samtidigt elegant kropp och mjuka tanniner som inbjuder till ytterligare ett glas. Den långa, fruktiga och komplexa avslutningen får en att undra varför inte fler marker är planterade med Pinot i Chassagne..? Det här är läckert och kraftfullt, som en gigantisk Gevrey! Drick nu, eller lagra 15+ år från årgången.
Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet Rouge 2018 passar bra till...
Hur är Domaine Gabriel et Paul Jouard Chassagne-Montrachet Rouge 2018 framställt?
Pinot Noir-druvorna till detta vin kommer från en jordmån rik på lera och kalksten. Druvorna handskördas och transporteras till vineriet där musten varsamt pressas ur druvorna. Vinet jäser skonsamt och efter avslutad jäsning flyttas det till franska ekfat, varav 40–50 % är nya. Där får vinet utveckla komplexitet och karaktär under upp till 12–15 månader, varefter det buteljeras.
Druvor
Pinot NoirOm Domaine Gabriel et Paul Jouard
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning
Allergener










