
Domaine Jean Gagnerot Volnay1 er cru Les Mitans 2012
SLUTSÅLT PÅ REKORDTID! Vi har lite extra skvättar från samma producent - se fler BOURGOGNEKUP - klicka här.
En kund drog sig ur och vi säljer helt extraordinärt de 30 reserverade lådorna av denna totalt slutsålda 1er Cru till HALVA PRISET.
Av Volnays 29 enskilda lägen med 1er Cru-status framhäver Robert Parker kultmarken Les Mitans som ett av de fyra bästa köpen.
På Wine-Searcher ligger priserna mellan 529 och 1349 kr. (exkl. moms och avgifter) för en flaska Les Mitans 2012. Senast vi skickade ett mail om den här vinen såldes den slut samma kväll. Nu gäller det den ännu bättre, "Oustanding", årgången. Däremot har vi hälften så många flaskor...
Kult-Bourgogne till de 30 första.
Jean Gagnerot Volnay 1er Cru Les Mitans 2012
Svindlande elegant som en snurrande ballerina! Silkeslen som en smoothie med viol, hallon, saftiga mörka körsbär, tryfflar, kalk och rostat kaffe från den lyxiga lagringen på 40% nya fat... Jösses, det är läckert! Efter 10 år på fat och flaska har vinet först börjat öppna sig nu — och det finns gott om Pinot Power för de kommande 8 åren.
Njut av den till saftiga biffar, ankbröst, fågel, grillad tonfisk och lax, rörd tartar, svamp och krämiga ostar. Servera vid 14–17 °C.
Hur är Domaine Jean Gagnerot Volnay1 er cru Les Mitans 2012 framställt?
Vinet är framställt av 100% Pinot Noir från det 4 hektar stora och 1er Cru-klassificerade läget "Mitans", som namnet antyder tillhör den centrala delen av vinodlingarna i Volnay. Druvorna skördas för hand, och vinet jäses i ståltank med fruktbevarande temperaturkontroll. Musten får dock kallmacerera några dagar före jäsningen för att utvinna extra färg och frukt från druvskalen. Därefter följer jäsningen vid ca 30°C, där manuella nedstötningar och överpumpningar av musten säkerställer ett skonsamt uttag av färg, frukt och tanniner från druvskalen. Efter avslutad jäsning följer fem dagars "post-maceration" vid 25°C, vilket ger extra struktur och lagringspotential från druvskalen. Vinet överförs slutligen för cirka 15 månaders lagring på burgundiska 228-liters ekfat, varav 40% helt nya och 60% mellan 1 och 3 år gamla.
Druvor
Pinot NoirOm Jean Gagnerot

Välkommen till paradis för Bourgogne‑älskare! Med den burgundiske Jean Gagnerot i stallet kan Supervin erbjuda en fantastisk serie högt recenserade bourgogneviner till priser som våra konkurrenter har väldigt svårt att matcha.
Chablis, Aloxe‑Corton, Volnay, Beaune, Pommard, Nuit‑Saint‑Georges… Endast klassviner i toppform! Jean Gagnerot‑vinerna har vilat under perfekta förhållanden i producentens svala bourgognekällare.
Fram till årgång 2014 har vinerna producerats hos Château de Corton‑André, som är beläget i toppkommunen Aloxe‑Corton. Producentens vackra slottsbyggnad såldes senare till familjen Frey, som driver ikoniska vinhus som 100‑poängsproducenten Jaboulet i Rhône samt Château La Lagune, 5:e Cru Classé i Haut‑Médoc.
Även rättigheterna till den prestigefyllda vinserien Jean Gagnerot har bytt ägare sedan 2014, så basen har flyttats från Corton till det ansedda Meursault.
En av hemligheterna bakom toppnivån är det – även för Bourgogne – påkostade källarbetet: 1er Cru‑vinerna skämmas bort med lagring på upp till 40–50 % nya 228‑liters burgundiska ekfat, medan kommunvinerna typiskt ligger på imponerande 20 % helt nya fat. Samtidigt skräddarsys mognaden för varje enskild vin, så att fatenas ålder och rostningsgrad noggrant matchar terroirens och årgångens unika karaktär.
Från elegant och lättdrucken vardags‑Bourgogne till himmelska, tårframkallande komplexa Premier Cru‑upplevelser – Jean Gagnerot är din garanti för maximal valuta för pengarna!
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





