Tillbaka

Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

12% alk.

75 cl

1 fl. per st.
319,95 SEK
6 fl. per st.
274,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

11 timmar 3 min

så skickar vi det idag!

Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

12% alk.

75 cl

En Santenay i Bourgogne Rouge-kläder. Familjen Lequins 7 hektar är uteslutande fördelade på toppvingårdslägen, vilket är anledningen till att de måste deklassificera Santenay-frukt för att producera sin Bourgogne Rouge.

Det finns absolut INGENTING standard med denna saftiga Pinot Noir – från en enda vingård som är så liten att vi tyvärr bara tilldelas några hundra flaskor!

Den häpnadsväckande kvaliteten beror på druvor av toppkvalitet från 50-åriga, lågavkastande vinstockar som suger åt sig solen på en syd-/sydostvänd, kalkhaltig terroir.

Vinet kommer direkt från producentens svala källare där det har mognat till perfektion efter 7 år på fat och flaska. Vem sade att rött vin måste vara dyrt?

Njut av det till fågel, ankbröst med svamp, kyckling, charkuterier och krämiga ostar. Servera vid 14–17 °C

Sedan 1604 har den passionerade familjen Lequin gjort vin i Santenay, i södra Côte de Beaune. Varje generation har berikat området med ny kunskap. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet försåg det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York med fina bourgogneviner).

Sedan Louis tog över har han köpt ytterligare några av de bästa vingårdarna - och med stöd av sin son Antoine har han höjt kvaliteten på vinerna till den högsta nivån någonsin.

Domaine Louis Lequin & Fils har för närvarande 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.

Perfektion börjar i vingårdarna, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och underhåll av naturligt gräs runt vinstockarna.

I källaren mognar de vita vinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med den fina jästfällningen. De röda vinerna jäser relativt varmt för att extrahera karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.

Lagringstiden och andelen nya fat anpassas noggrant till de unika egenskaperna hos årgången och terroiren.

1 fl. per st.
319,95 SEK
6 fl. per st.
274,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

11 timmar 3 min

så skickar vi det idag!

Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013?

Klassisk klar vinröd färg. På doften är den nyanserad och rik på finess som bara mogen Bourgogne kan vara. Delikata fruktnoter av smultron, rosenblad och körsbär möter djupare inslag av lakrits, tryffel och mokka. I gommen är den saftig, elegant och vackert balanserad med spännande komplexa undertoner. Utmärkt värde! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.

Domaine Louis Lequin et Fils Bourgogne Rouge 2013 passar bra till...

Om Domaine Louis Lequin

image

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay,  i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York). 

Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.

Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.   

Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.

I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.

Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.   

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2013

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

12 %

Servering

12-13 °C

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter