0Varukorg

Tillbaka

Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
874,95 SEK
6 fl. per st.
714,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
4.1 snit Vivino

Beställ före

2 timmar 29 min

så skickar vi det idag!

Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016

Frankrike

Frankrike, Bourgogne

13% alk.

75 cl

Chassagne-Montrachet är världsberömt för sina vita viner på Chardonnay, men bourgognekännare uppskattar i synnerhet 1er Cru-marken Morgeot för sina seriösa röda viner på Pinot Noir!

Röd Morgeot är sällsynt och exklusiv, så ett toppexempel från jubelåret 2016 till ett synnerligen förmånligt pris är verkligen en glädjande nyhet. Och smaken sitter verkligen där den ska...

Njut av den till fågelvilt, lättare vilträtter, rött kött, svamp, inälvsmat och krämiga ostar. Servera vid 14–17 °C

Sedan 1604 har den passionerade Lequin‑familjen tillverkat vin i Santenay, i södra Côte de Beaune. Varje generation har berikat domänen med ny savoir‑faire. Senast i raden är Louis Lequin, som 1993 övertog vingården från sin far Jean (mannen som tillbaka på 1950‑talet försåg det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York med utsökta bourgogneviner).

Sedan övertagandet har Louis köpt flera topplägen — och med stöd från sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.

Domaine Louis Lequin & Fils disponerar idag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne‑Montrachet, Corton, Nuits‑Saint‑Georges, Corton‑Charlemagne och Bâtard‑Montrachet.

Perfektion börjar redan i vingårdarna, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs kring vinrankorna.

I källaren lagras de vita vinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med jästfällningen. De röda vinerna jäser relativt varmt för att utvinna extra karaktär och struktur, vilka förfinas genom 12–18 månaders mognad på delvis nya fat.

Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktär.

1 fl. per st.
874,95 SEK
6 fl. per st.
714,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
4.1 snit Vivino

Beställ före

2 timmar 29 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016

4.1 snit

Vivino

Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016?

Klassisk bourgogneröd färg. I doften fruktig och mineralisk med härliga toner av jordgubbar, körsbär, hallon, svarta vinbär och våt skogsbotten, som ackompanjeras av lite lakrits och "sweet spice" från fatlagringen. I munnen medelfyllig med saftig, tät och välkryddad frukt. Stenig, mineralisk finish med ett behagligt tanninbett och inslag av lakrits. En exemplarisk röd Morgeot! Drick nu eller lagra i 10+ år från skördeåret.

Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016 passar bra till...

Hur är Domaine Louis Lequin et Fils Chassagne Montrachet 1er Cru Morgeot 2016 framställt?

Vinet är gjort på 100% Pinot Noir från 45 år gamla vinstockar på syd- och sydostvända Morgeot – en av få topplägen i Chassagne-Montrachet, som är mest berömt för sina röda viner. I vineriet används en komplex blandning av avstjälkade druvor och hela druvklasar. Efter 10 dagars färg- och fruktförstärkande kallmaceration jäser vinet spontant i 15 dagar. Jäsningen sker vid relativt hög temperatur, eftersom familjen Lequin vill utvinna extra intensitet och struktur från druvskalen. Avslutningsvis lagras vinet 10–12 månader på 228‑liters Allierfat, varav 30% helt nya.

Om Domaine Louis Lequin

image

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay,  i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York). 

Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.

Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.   

Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.

I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.

Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.   

Vindata

Årgång

2016

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

14-16 °C

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter