
Domaine Louis Lequin et Fils Nuits Saint Georges Les Brulees 2018
Enstaka fältfynd från Nuits-Saint-Georges!
Vinvärlden snubblar nästan över sig i jakten på de gyllene dropparna från Bourgogne – särskilt i stora årgångar som 2018, då det gränsar till masshysteri. Du måste därför agera snabbt om du vill säkra denna pärla från Luis Lequin.
Ibland kan Nuits-Saint-Georges vara något robust och kantig i stilen, men i årgång 2018 har den sydostvända, enskilda vingården uppnått magnifik fruktkoncentration och elegans. Lägg därtill läckra fatkryddor och en antydan till rök – därav namnet på det enskilda varumärket "Les Brulees".
Skynda dig – vi har bara några få lådor av detta vintage scoop!
Njut av denna fantastiska årgångsbourgogne till fågel, vilt, saftiga biffar, svamp, inälvsmat och krämiga ostar. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Nuits Saint Georges Les Brulees 2018?
Vinet är färskt från flaskan och har en elegant, mörk körsbärsröd färg. Den elegant parfymerade och intensiva Pinot-nosen lämnar inga tvivel om att vi har utsökta Nuits Saint Georges i glaset. Krossade violer, saftiga svarta vinbär, jordgubbar, hallon och körsbär samsas med apelsinskal, mokka, subtil vanilj och en antydan till rök. I gommen framträder årgångens sublima fruktkoncentration, levererad med både elegans och finess. Tanninerna är smörigt mjuka och blandar sig vackert med fatkryddor och mineraliska undertoner i den långa finishen. Bourgogne med en enda vingård och stort format! Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Domaine Louis Lequin et Fils Nuits Saint Georges Les Brulees 2018 passar bra till...
Om Domaine Louis Lequin

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay, i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York).
Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.
Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.
Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.
I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.
Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Syrainnehåll