



Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013
Jordgubbar och flytande skogsbotten... Äkta vinrött har ålder. Men vanligtvis drabbas man hårt på plånboken när Pinot Noir växer sig riktigt stor i källarna i Bourgogne.
Enligt Wine Searcher ligger genomsnittspriset för en flaska "La Comme" på cirka 500 kronor.
Vårt pris säger allt, eller hur? Fyll källaren ... innan prisfesten i Bourgogne är stängd för gott!
.......
Njut av det till fågelvilt, lättare vilträtter, rött kött, svamp, inälvsmat och krämiga ostar. Servera vid 14-17°C
Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013?
Elegant vinröd med körsbärston. Doften är mycket inbjudande med intensiva aromer av torkade blommor, jordgubbar, hallon och körsbär, följt av komplexa skogstoner, mentol, lakrits, läder, kaffe och rostad ek. I gommen är den slank och silkeslen, med överväldigande frisk mineralitet och rikedom av nyanser. De röda bärfrukterna som får det att vattnas i munnen kompletteras i eftersmaken av silkeslena tanniner och perfekt integrerad fatkrydda. Fantastiskt! Drick nu eller spara 12–15 år från skördeåret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2013 passar bra till...
Om Domaine Louis Lequin

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay, i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York).
Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.
Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.
Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.
I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.
Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener
Restsöcker