
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2016
Ooh - nu är det en härlig näsa av djup, ren, mörkröd frukt. Det är en mycket inbjudande doft.
Antoine Lequin (son till ägaren Louis Lequin) kan knappt hålla tillbaka sin entusiasm när han provar familjehusets 1:a Cru La Comme 2016.
Och vem skulle inte älska att bli inbjuden att smaka silkeslen topp-Bourgogne från den utmärkta årgången 2016...
Vinet är gjort på druvor från 50-åriga Pinot-vinstockar som har badat i solen på sina syd-/sydost-vända sluttningar, nära gränsen till Chassagne-Montrachet.
Njut av mineraliskt, elegant och uppfriskande Santenay. Med sex år på fat och flaska är det på god väg att nå sin fulla potential!
Passar till fågelvilt, lättare vilträtter, rött kött, svamp, inälvsmat och krämiga ostar. Servera vid 14–17 °C
Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2016?
Vacker körsbärsröd färg i glaset. På näsan finns det ingen tvekan - DET här är Bourgogne! En förförisk doft av torkade blommor, jordgubbar, hallon och körsbär, elegant ackompanjerad av skogsmark, mentol, lakrits, läder, kaffe och rostad ek. Smaken är lika burgundisk som doften - silkeslen och otroligt nyansrik. Elegant och atletisk, med en härligt uppfriskande bärfrukt som avslutas vackert med mineraltoner och perfekt integrerad fatkrydda. Tack så mycket! Drick nu eller spara 12-15 år från skördeåret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay 1er Cru La Comme 2016 passar bra till...
Om Domaine Louis Lequin

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay, i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York).
Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.
Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.
Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.
I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.
Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning