
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Les Charmes 2012
Louis Lequins röda Santenay från 2012 är helt underbar just nu...
Ta det delikata och elegant strukturerade singelvingårdsvinet "Les Charmes", som efter åtta års lagring på fat och flaska i familjen Lequins svala källare nu börjar utveckla sin fulla prakt.
Till och med i Bourgogne är de 70-åriga Pinot Noir-vinstockarna i Les Charmes en sällsynthet på grund av de notoriskt låga avkastningarna.
Druvorna och kvalitetspotentialen är oöverträffade, och att döma av denna tårfyllda, vackra Bourgogne borde Lequin verkligen värna om sina gamla vinstockar!
Njut av det till fågelrätter, ankbröst med svamp, kyckling, charkuterier och krämiga ostar. Servera vid 14–17°C
Hur smakar Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Les Charmes 2012?
Inbjudande och elegant vinröd färg. Nosen fångar omedelbart uppmärksamheten med en förtrollande bukett som förenar torkade blommor, körsbär, tryffel, läder och rostade kaffebönor till en vackert mogen helhet. Mjuk och läcker i gommen. Den delikata frukten svävar elegant och graciöst, omsluten av mogna toner från fat och flasklagring. Fina tanniner. Smaken av vällagrad röd Bourgogne! Drick nu eller spara 15+ år från skördeåret.
Domaine Louis Lequin et Fils Santenay Les Charmes 2012 passar bra till...
Om Domaine Louis Lequin

Sedan 1604 har den passionerade Lequin-familjen producerat vin i Santenay, i det södra Cote de Beanue. Varje generation har berikat domainet med nytt savoir-faire. Det senaste exemplet är Louis Lequin, som 1993 tog över vingården från sin far Jean (mannen som redan på 1950-talet levererade utsökta bourgogneviner till det fashionabla hotellet Waldorf Astoria i New York).
Sedan övertagandet har Louis köpt flera topmarker — och med stöd av sonen Antoine har han höjt vinernas kvalitet till hittills högsta nivå.
Domaine Louis Lequin & Fils disponerar i dag över 7 hektar, fördelade på exklusiva appellationer som Santenay, Chassagne-Montrachet, Corton, Nuits-Saint-Georges, Corton-Charlemagne och Bâtard-Montrachet.
Perfektion börjar redan i vinfälten, som familjen håller friska och vitala genom metoder som organisk gödsling, plöjning och bevarande av naturligt gräs runt vinstockarna.
I källaren mognar vittvinerna 10–12 månader på burgundiska ekfat i kontakt med de fina jästresterna. Rödvinerna jäses relativt varmt för att uppnå ett större uttag av karaktär och struktur, som förfinas genom 12–18 månaders lagring på delvis nya fat.
Lagringstiden och andelen nya fat är noggrant anpassade efter årgångens och terroirens unika karaktärsdrag.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning