
Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019
”Underrated Non-Premier Cru” – Robert Parker
“Promotion to Premier Cru status is by no means impossible” – Wine Searcher
“97 Points – 2019 White Burgundy” – Robert Parker Vintage Chart
Belägen mellan två av de största 1er Cru-vingårdarna, Les Perrieres och Les Genevrieres, hittar du Meursaults mest förbisedda pärla.
Vi var snabba vid grindarna och handplockade ett parti från en av Bourgognes största vita årgångar någonsin enligt Robert Parker. En årgång som familjen Piguet Chouet förvaltar till perfektion både i vingården och i källaren med en smörmjuk och fatkryddad Meursault från nya ekfat – helt enkelt omöjlig att skilja från en 1er Cru!
Både Parker och Wine Searcher har känt på sig det – Les Narvaux är din chans att få Meursault i 1er Cru-kvalitet till village-pris.
Njut av den till stekt fisk och skaldjur, fågel och ljust kött, krämiga svamprätter samt nötiga ostar såsom Comté, Gruyère eller Vesterhavsost. Servera vid 10–13 °C
Hur smakar Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019?
Redan i glaset visar den gyllene Meursault-färgen saftighet med en fin fetma och en grönaktig nyans ... Näsan sparkar upp dörren till Chardonnay‑himlen med gudomligt rika och koncentrerade aromer av saltade druvor, våta stenar, rökig flinta, mogna persikor, nektariner, smör och rostad brioche ... I munnen imponerar vinet med 2019 års perfekt mogna fruktrikedom som utstrålar tropiska toner och en klassisk smörig konsistens där den friska mineraliteten underbart darrar precis under ytan! Avslutet är i perfekt harmoni med en lång eftersmak och komplexitet i världsklass! Det kunde lätt ha stått 1er Cru på flaskan! Drick nu eller lagra upp till 15 år från skördeåret.
Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019 passar bra till...
Hur är Domaine Piguet-Chouet Meursault Les Narvaux 2019 framställt?
Vinet är gjort på 100 % Chardonnay från den högt belägna och tydligt kalkhaltiga toppvingården Les Narvaux, som ligger precis intill den ikoniska 1er Cru Genevrières. De nyskördade druvorna tas om hand i källaren och genomgår jäsning och mognad i nya och ettåriga 228‑liters ekfat, medan frekvent omrörning av jästfällningen tillför extra Meursault‑rikedom och komplexitet till det färdiga vita vinet.
Druvor
ChardonnayOm Stéphane Brocard

Med ytterst sympatiska priser och betyg upp till 96 poäng erbjuder Closerie des Alisiers något så sällsynt som utmärkta Bourgogne-fynd!
Som son till världsberömde Jean-Marc Brocard i Chablis kan det verka märkligt att den talangfulle Stéphane Brocard valt att gå solo med sitt eget projekt, Closerie des Alisiers.
För den ambitiöse Stéphane var det dock inte optimalt att dela ledningen av faderns vingård med sina två syskon, sin svåger och sin svägerska. Och som stor kännare av Bourgogne sträckte Stéphanes intresse sig samtidigt bortom Chablis.
År 2007 grundade han därför Closerie des Alisiers och slog sig strategiskt ner i Marsannay – i den gynnsamma zonen mellan Chablis (i norr) och Bourgognes berömda Côte d'Or (i söder).
Closerie des Alisiers är namnet på Stéphanes mikronégociant, vars viner baseras på druvor från utvalda vinhus i hela Bourgogne – från Chablis i norr till Pouilly-Fuissé i söder. Därtill kommer druvor från Stéphanes egna vingårdar i Chablis och Pommard.
Stéphanes "hemliga vapen" är en nära och mångårig relation till hans samarbetspartners, som låter honom producera och buteljera vinerna i deras egna vinkällare. I den meningen handlar det i praktiken om domaineviner, som skapas och marknadsförs av en extern vinmakare.
Som vinmakare är Stéphane Brocard garant för friska och fruktiga viner med stor respekt för terroir, varför andelen nya ekfat aldrig tillåts överstiga 20%.
Vindata
Druvor
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning












