0Varukorg

Tillbaka

Dominio Aguila 100p smagekasse

Spanien

Spanien, Andra

Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
100 Point Robert Parker

Dominio Aguila 100p smagekasse

Spanien

Spanien, Andra

Vi visste att det bara var en tidsfråga innan Dominio Aguila skulle uppnå de omöjliga 100 poängen hos Robert Parker. Därför började vi lagra för flera år sedan, och enbart därför kan vi sätta ihop denna nästan omöjliga Vinlåda med årgångarna 2013, 2014, 2015, 2016 & 2017.

Dominio del Aguila Canta la Perdiz 2016 - 100/100 poäng Robert Parker. Vi säljer ENDAST 100-poängsvinet i denna Vinlåda, och endast 10 Vinlådor läggs ut till försäljning.

Vill du få tag på en av de blott 1789 flaskor som producerats av detta sällsynta unikum? Ett flaggskepp som kommer att utvecklas i flaskan de kommande 20-25-30 åren..!

100 - Robert Parker
"I was really looking forward to the single-vineyard red 2016 Canta la Perdiz, their rarest and finest bottling. It comes from a one of the oldest plots in the village of La Aguilera found at 890 meters in altitude on sand and limestone soils that give it a special personality and a chalky texture. The full clusters fermented with indigenous yeasts in concrete vats, and the wine went through seven months of a slow malolactic fermentation in oak barrels, where it completed an élevage of 31 months. The wine delivers what I was expecting, incredible finesse and elegance while filling your mouth. It is nuanced, perfumed and with a crystalline personality, with light and energy. It has very fine, chalky tannins that give it a velvety texture. It has incredible length. It's a world-class red that should develop for a very long time in bottle but also drink well throughout its life, even as young as now. This is one of the finest wines they have produced at this domaine, among the greatest in Ribera del Duero, fine, crystalline and full of Ribera character, serious but with a hedonist side. 1,789 bottles."

100-poängs Vinlådan innehåller...

1 fl. Dom Aguila Reserva 2015
96p Guia Penin | 95p Robert Parker | 94p James Suckling

1 fl. Dom Aguila Reserva 2016
98p Falstaff | 97p Houlberg | 97p Robert Parker

1 fl. Dom Aguila Penas Aladas 2013
99p Robert Parker | 98p Guia Penin

1 fl. Dom Aguila Penas Aladas 2014
99p Guia Penin | 96p Robert Parker | 96p James Suckling

1 fl. Dom Aguila Canta la Perdiz 2016
100p Robert  Parker

1 fl. Dom Aguila Canta la Perdiz 2017
97p Robert Parker

Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
100 Point Robert Parker

Recensioner av Dominio Aguila 100p smagekasse

100 Point

Robert Parker

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Liknande produkter