
Dominio de Verderrubi Pepo Verdejo 2019
Har du smakat Verdejo gjord som Sauvignon Blanc?
Den spanske vinmakaren Emilio Pita, som under flera år arbetade för legendariska Cloudy Bay på Nya Zeeland, gör nu vitt vin i toppklass på sin hemmabas i Rueda.
Kvaliteten är himmelsk, och med imponerande 93 poäng hyllar Decanter den tidigare årgången av detta vin som ett av Spaniens bästa Verdejo-viner.
Organic Pepo 2019 är en stor framgång! Vi smakar Pepo och köper omedelbart hela produktionen - så att du nu kan få det högst granskade vita vinet till ett vansinnigt pris.
Hur smakar Dominio de Verderrubi Pepo Verdejo 2019?
Ljus halmgul färg i glaset med en vårgrön nyans. Nosen börjar med passion och grapefrukt, som övergår i tropisk vattendroppande melon och saftig ananas. Bra munkänsla, bra djup och en något oljig-krämig konsistens. En läcker friskhet lägger sig på tungan i avslutningen, som avslutas mjukt och behagligt med en livlig touch av mineralitet i bakkant. Drick nu eller spara 5+ år från skördeåret.
Dominio de Verderrubi Pepo Verdejo 2019 passar bra till...
Hur är Dominio de Verderrubi Pepo Verdejo 2019 framställt?
Vinet är tillverkat av 100% Verdejo. Druvorna skördas inom Rueda DO i norra Spanien. Den steniga, sandiga och leriga jorden säkerställer god dränering och hjälper till att bevara druvornas syra och friskhet. Lagrad 4 månader på jästfällningen.
Druvor
VerdejoOm Viñedos Verderrubi
Bakom vinet står den ambitiösa vinmakaren Emilio J. Pita, som efter studier i enologi i Bordeaux har gjort vin på världsberömda adresser som Cloudy Bay på Nya Zeeland och Newton i Napa Valley.
Det säger väl allt om nivån att Decanter Magazine hyllar Emilio J. Pita för en av Ruedas fem bästa vita viner. Familjen har alltid varit druvodlare, och redan som mycket ung experimenterade Emilio med att göra vin av familjens druvor. Därefter tog han nattåget till Bordeaux, där han lärde sig franska och slutligen avlade examen i enologi vid Universitetet i Bordeaux under den berömde vitvinsprofessorn Denis Dubourdieu. Den skicklige Emilio anställdes sedan som vinmakare för lyxgruppen LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), för vilken han hann göra vin hos Newton Vineyards i Napa Valley, Kalifornien, samt hos Cloudy Bay på Nya Zeeland.
Sedan 2010 har Emilio varit tillbaka i Rueda, där han lever ut sin pojkdröm med en liten serie fantastiska toppviner från familjens 27 hektar. Klimat och jordmån ger perfekta mognadsförhållanden för Verdejo, som är Dominio de Verderrubís huvudsakliga fokus. Kärnvärden är terroir, ekologi och hållbarhet, vilket ger viner med sällsynt friskhet och energi!
Kärnvärden är terroir, ekologi och hållbarhet, vilket ger viner med sällsynt friskhet och energi.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning











