



Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2019 ØKO i trækasse
Efterfrågan har exploderat sedan flaggskeppet Canta la Perdiz fick 100 poäng av Robert Parker. Och hypen har verkligen inte minskat efter att Dominio del Aguila plockade upp ytterligare 100 poäng för sitt Peñas Aladas-vin förra året.
Det här är det mest eleganta av alla Aguila-viner, om du frågar Jorge Monzón själv. Och han vet vad han talar om... Med en lärlingstid på Romanée-Conti och senare arbete på Vega Sicilia har han redan vid en mycket ung ålder ett CV som de flesta vinmakare bara kan drömma om.
Kultvinet är gjort på biodynamiskt odlade druvor från 100 till 150 år gamla vinstockar i den unika vingården Canta La Perdiz. Magin fortsätter i källaren, där druvorna trampas på traditionellt sätt. Den fina musten jäses långsamt under 7 månader på franska ekfat och berikas sedan med ytterligare 38 månaders mognad.
Årgång 2019 har just landat i ynka 1365 exemplar. Om du vill smaka på det bästa av Ribera del Duero måste du agera nu!
Vid köp av 6 flaskor Dominio del Aguila Canta la Perdiz 2019 levereras vinet i sin ursprungliga trälåda.
Passar utmärkt till lamm, nötkött, fläsk, svartfotad gris, grytor och mogna ostar! Servera efter syresättning vid 16-18°C.
Hur smakar Dominio del Aguila Canta la Perdiz Ribera del Duero 2019 ØKO i trækasse?
Canta La Perdiz 2019 presenterar sig med en kraftig mörklila färg i glaset... På näsan dras man in i ett doftande drömuniversum av björnbär, blå plommon, katrinplommon, tryffel, kalkhaltig mineralitet och röda körsbär, med kungliga band till blommiga violer och torkade rosor och kryddiga fatnoter av mörkrostat kaffe och engelsk lakrits... Det här är så galet! Vinet lägger sig som sammet på tungan, den mörka och fruktkoncentrerade Ribera del Duero avslöjar nyans efter nyans av häpnadsväckande smak! Minutlång och perfekt fatkryddad avslutning där de fina tanninerna framträder med perfekt fasthet. Tårframkallande världsklass och Ribera del Dueros överlägset största kultvinupplevelse för priset! Drick nu eller spara +20 år från skördeåret.
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.
Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...
Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.
Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.
I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener