0Varukorg

Tillbaka

Økologisk

Dominio del Aguila Hoyo Muerto Gran Reserva 2017 ØKO "Dødens Mark" magnum

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

150 cl

1 fl. per st.
4 799,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

10 timmar 33 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Dominio del Aguila Hoyo Muerto Gran Reserva 2017 ØKO "Dødens Mark" magnum

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

150 cl

"Hoyo Muerto 2017 är ett speciellt och exklusivt vin som vi har gjort ett enda fat av till våra vänner på Supervin." - Dominio del Aguila

"Hoyo Muerto". "The Field of Death". En unik Ribera del Duero-föreställning som är reserverad för ett fåtal utvalda Ribera del Duero-fans. Den ikoniska kultproducenten med 100 poäng har endast gjort ett enda fat med 264 flaskor och 8 magnum av detta otroliga vin. Du har möjlighet att köpa en av dessa exklusiva lyxflaskor just nu!

Vinet bär det dramatiska smeknamnet "dödens fält" eftersom druvorna kommer från ett av de mest extrema och kalla enskilda fälten i Ribera del Duero, där temperaturen kan nå -15 grader, vilket är okänt i Spanien. Det svala mikroklimatet säkerställs av en djup och mörk tallskog och isiga vindar från bergskedjan "Sierra de la Demanda", som tillsammans saktar ner mognaden av druvorna. Det är därför också den allra sista parcellen som skördas varje år på Dominio del Aguila.

Det 0,42 hektar stora killerfältet planterades 1959 av Jorge Monzons farföräldrar, Eusterio och Jose María. Mest Tempranillo, men också små mängder av den sällsynta och eftertraktade vitvinsdruvan Albillo Mayor, som också ingår i Aguilas flaggskepp för vita viner.

Alla flaskor finns hos oss nu, så Robert Parker kommer inte att ha möjlighet att trycktesta 100-poängspotentialen. Den oförglömliga Ribera del Duero-upplevelsen är för Supervins lojala kunder. Skål!

Ingen recensent har haft möjlighet att provsmaka vinet då alla flaskor förvaras i vår källare.

Njut av oförglömlig Gran Reserva med det bästa lammköttet eller krokålade nötköttet du kan hitta! Alternativt kan du matcha den med anka, viltkött, svartfotsskinka och mogna ostar. Servera vid 16-18°.

"Hoyo Muerto" 2017 är huvudsakligen gjord på Tempranillo och kompletterad med små mängder av vitvinsdruvan Albillo Mayor, samplanterad på den mikroskopiska 0,42 hektar stora parcellen med smeknamnet "Hoyo Muerto". Vinrankorna planterades 1959 av Jorge Monzons farföräldrar, Eusterio och Jose María. Den lilla vingården i La Aguilera är planterad på extrema 845 meters höjd över havet och omges av en djup och mörk tallskog där storkar häckar i kronorna. Skogen skuggar solen och saktar ner mognaden av druvorna, vilket också beror på de iskalla luftströmmarna från Sierra de la Demanda som går genom Ribera del Duero.

1 fl. per st.
4 799,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

10 timmar 33 min

så skickar vi det idag!

Hur smakar Dominio del Aguila Hoyo Muerto Gran Reserva 2017 ØKO "Dødens Mark" magnum?

Den vilda Gran Reserva seglar mörk och majestätisk i glaset med en djup plommonröd färg. "Hoyo Muerto" öppnar showen med den vildaste Ribera-doften av violer, röda rosor, chokladdoppade svarta vinbär, björnbär, körsbär och saftiga plommon, omslutna av mineralisk skogsmark, nymalet Arabica-kaffe, vanilj, cederträ, cigarrlåda och tryffel från den 60 månader långa lyxiga mognaden. Vinet träffar tungan med den renaste och silkeslenaste Ribera del Duero-frukten som ett resultat av den långsamma jäsningsprocessen. Smaken domineras av den mörka frukten från Tempranillo, men du kommer också att märka de friska och blommiga tonerna från de gröna Albillo-druvorna. Oändlig finish med tårframkallande komplexitet av självupplösande, silkeslena tanniner, utsökta fatkryddor, nyanserad kraftfrukt och burgundisk skogsmark ... En exklusiv Ribera del Duero-upplevelse endast för Supervins vinfans - drick detta mästerverk nu eller spara det +20 år från årgången.

Dominio del Aguila Hoyo Muerto Gran Reserva 2017 ØKO "Dødens Mark" magnum passar bra till...

Hur är Dominio del Aguila Hoyo Muerto Gran Reserva 2017 ØKO "Dødens Mark" magnum framställt?

Vinet genomgår en otroligt krävande mognadsprocess, som du kan läsa om i detalj nedan. Vi talar om att trampa hela druvklasar två gånger om dagen i nästan 3 veckor, varefter vinet mognar i 60 månader på franska ekfat efter långsam jäsning i Aguilas underjordiska källare. Resultatet är en Gran Reserva i samma lyxklass som de ikoniska 100-poängsvinerna Peñas Aladas och Canta La Perdiz.
"Fältet 'Hoyo Muerto' är det sista som någonsin skördas på Dominio del Aguila, som beskriver det som en verkligt ansträngande process, så krävande är urvalsprocessen längs vägen. De två druvsorterna, Tempranillo och den gröna Albillo Mayor, vinifieras tillsammans för att uppnå en bättre representation av terroiren. Hela druvklasar placeras i cementtankar där de trampas i cirka 14 dagar - 15 minuter varje morgon och eftermiddag. Den fina musten placeras sedan i ett begagnat franskt ekfat i Aguilas underjordiska källare där den genomgår både alkohol- och malolaktisk jäsning. Vinet överförs sedan till ett annat ekfat där det mognar i hela 60 månader innan det tappas på flaska. Vinet buteljeras utan klarning och filtrering. Produktionen är begränsad till 264 vanliga flaskor + 8 magnumflaskor.

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2017

Innehåll

150 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+20 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

1 st. trälåda

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter