
Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2021 ØKO Magnum
"2021 ser ut som en fantastisk årgång i Ribera del Duero ..." - Robert Parker
Ny årgång av Ribera del Dueros vildaste värde presenterad i en exklusiv magnumflaska!
Med 95 poäng från Robert Parker fick Pícaro sitt högsta betyg någonsin från världens mest inflytelserika vinkritiker i den senaste årgången. Det delade också fjärdeplatsen som det bästa vinet i Ribera del Duero, före dussintals kända viner till mycket högre priser. Ingen nämnd, ingen glömd!
Fans av Ribera del Duero kan glädja sig. 2021 är en enastående årgång där den högt belägna terroiren La Aguilera med +80 år gamla Tempranillo-vinstockar återigen levererar en magisk dryck av högsta kaliber. Denna årgång har genomgått ännu längre fatlagring - 15 månader på de bästa franska Bourgogne-faten som finns att tillgå.
Dominio del Aguila fick sin andra 100-poängare av Robert Parker förra året och är på god väg att befästa sin status som Ribera del Dueros nya kultnamn. Om många år kommer människor att se tillbaka på den här tiden när Pícaro en gång var tillgänglig till detta otroligt låga pris.
Med Picaro 2021 får du den fruktigaste och mest elegant parfymerade Tempranillo från Jorge Monzón, utbildad vid den berömda Domaine de la Romanée-Conti och Vega Sicilia.
Njut av detta vin till lamm, grillat nötkött, anka, vilt, svartfotsskinka och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.
Hur smakar Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2021 ØKO Magnum?
Picaro 2021 har nyss hällts upp ur den eleganta magnumflaskan och presenterar sig i glaset med en djup körsbärsröd färg med en violett nyans vid kanten. Näsan hälsar dig med en hyperelegant, fräsch och parfymerad doft som har blivit ett Picaro varumärke. Nyplockade rosor, jordgubbsjuice, bubbelgum, svarta körsbär och björnbär öppnar balen, följt av lite örter och delikata kryddor från den 11 månader långa fatlagringen på de bästa Bourgogne-faten ... Picaro smeker tungan som flytande sammet med livlig, supersaftig och perfekt fatkryddad Tempranillo-frukt som är knivskarp i årgång 2021. Eftersmaken är lång och intensiv med elegant tanninbett och fina inslag av kanel och grönt te. Piarco piskar alla kultkonkurrenter 2021! Drick nu eller spara +10 år från skördeåret.
Hur är Dominio del Aguila Picaro Vinas Viejas Ribera del Duero 2021 ØKO Magnum framställt?
Domino del Aguila Picaro 2021 är baserad på druvor från vinstockar som är minst 80 år gamla. 90% Tempranillo och 10% interplanterade sorter som Albillo, Bobal, Garnacha och Tempranillo Gris. Vingårdens nordvända läge, dess läge 860 meter över havet och den kalkhaltiga jorden bidrar alla till vinets unika elegans och aromatiska finess. I vingården får vinerna extra parfym och gröna nyanser från jäsning med stjälkar. Lagrades 11 månader på franska ekfat och buteljerades utan klarning.
Om Dominio del Aguila

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.
Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...
Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.
Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.
I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener





