0Varukorg

Tillbaka

Økologisk

Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2015

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
1 229,95 SEK
6 fl. per st.
1 069,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Guia Peñin
95 Point Robert Parker
94 Point James Suckling
⭐ 4,4 Vivino

Beställ före

12 timmar 11 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2015

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

Slutsåld i de flesta delar av världen... där priset har stigit till över 1.000 pund per flaska!

Nu släpper vi vår sista källarrest, som har vuxit sig ännu större och ännu mer magisk i källaren under de senaste åren.

Bra, bättre, bäst. Det finns stora förväntningar på den 3:e officiella årgången av detta röda vin. I debattårgången 2013 chockade Aguila Reserva världen när den matchade Spaniens dyraste viner hos Robert Parker!

2014 Reserva upprepade bedriften med samma fina resultat - 96 poäng för både Parker och Guia Peñin. Och nu kommer Reserva 2015 med en dröm om en Tempranillo.

Ribera del Dueros officiella årgångsklassificering: 2013: Bra 2014: Mycket bra 2015: Utmärkt

Nyckeln till vinets gigantiska kvalitet finns både på åkern och i källaren. Vi erkänner villigt att vi sällan har sett en så unik och särpräglad vinframställning som den som bedrivs på Domnio del Aguila.

Handskördade druvor från mer än 100 år gamla vinstockar som fotpressats i cementtankar jäses sedan i 4 månader i 500 år gamla, svala, underjordiska källare. Vinet lagras sedan i hela 31 månader på franska ekfat - nästan ett år längre än minimikravet för en Gran Reserva, men eftersom vinet lagras i flaskan under kortare tid måste det "nöja sig" med Reserva-etiketten.

Den mycket långsamma jäsningen och mognadsprocessen på ekfat är avgörande för att uppnå nyckeln till vinets skyhöga elegans och unika komplexitet. Ett riktigt mästerverk av vinmakaren Jorge Monzón som utbildade sig på Domaine de la Romanée-Conti i Bourgogne innan han headhuntades till Vega Sicilia. Sedan gick han solo med Dominio del Águila - den nya kungen av Ribera del Duero.

Njut av den stora Reserva till lamm med örter, grillat nötkött, anka, vilt, svartfotskinka och mogna ostar. Servera vid 16-18°C.

2015 Domino del Aguila Reserva är baserat på handskördade druvor från +100 år gamla vinstockar i byn La Aguilera på 900 meters höjd. 90% Tempranillo och 10% interplanterade sorter som Albillo, Bobal, Garnacha och Tempranillo Gris. Jordmånen består av kalksten och röd lera.

Traditionell fottrampning av hela druvklasar och jäsning utan tillsats av odlad jäst. Lagrad i 31 månader på huvudsakligen franska fat. Manuell buteljering utan klarning och utan filtrering.

1 fl. per st.
1 229,95 SEK
6 fl. per st.
1 069,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point Guia Peñin
95 Point Robert Parker
94 Point James Suckling
⭐ 4,4 Vivino

Beställ före

12 timmar 11 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2015

96 Point

Guia Peñin

Style: complex, representative;Colour: very deep cherry;Aroma: black fruit, floral, fragrant herbs, spicy, cocoa bean, lactic notes;Flavour: balanced, good structure, full-bodied

95 Point

Robert Parker

I tasted two very different vintages of the red Reserva bottling, the warmer and riper 2015 Reserva and the cooler 2016. This 2015, despite the natural conditions of the year has managed to keep moderate alcohol and good freshness, possibly with the aid of old vines and surely through a lot of work in the vineyards. All their vineyards are organically farmed (now certified), and the wines ferment with indigenous yeasts and nothing is added or taken out, as they only use a minimal dose of sulfur. Even a red from a warm year like this took nine months to finish fermentation, so the vinification and aging is very slow. It matured in oak barrels for 35 months. This is a ripe and powerful year, with more rusticity and a different texture from the 2016 I tasted next to it. It's very tasty and supple, with chalky, slightly dusty tannins. This should polish those edges with some more time in bottle. 8,425 bottles and 319 magnums were filled in September 2018.

94 Point

James Suckling

There’s clarity and brightness to this pretty wine with crushed-berry and flower character throughout. Full body. Layered and very polished. Long and flavorful finish.

⭐ 4,4

Vivino

96 Point(tidigare årgång)

Guia Peñin

96 Point(tidigare årgång)

Robert Parker

Hur smakar Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2015?

Tät rubinröd i glaset med förtrollande aromer av viol, svarta körsbär, björnbär och mörka plommon, snyggt sammanvävda med kryddnejlika, choklad, örter, balsamvinäger och espressobönor från nästan 10 år på fat och flaska ... I gommen är det starkt koncentrerat med tät körsbärsfrukt, överväldigande färgrikedom och mogen komplexitet i den minutlånga, stramt strukturerade finishen. Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2015 passar bra till...

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2015

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

15-20 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter