Tillbaka

Økologisk

Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

1 fl. per st.
979,95 SEK
6 fl. per st.
874,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Falstaff
97 Point Winewherever, Rasmus Christensen
97 Point Robert Parker
96 Point Verema
96 Point Tim Atkin
96 Point Guia Peñin
⭐ 4,4 Vivino
97-98/100 Houlberg

Beställ före

6 timmar 37 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016

Spanien

Spanien, Ribera del Duero

14% alk.

75 cl

"98 points. NR. 3 - SPAIN TOP 100" - Falstaff

"97 points. Monster stor vin. Her er alt i potens." - Winewherever, Rasmus Christensen

"97 points. This is an amazing Ribera del Duero." - Robert Parker

"97-98 points. Det er ganske enkelt fortryllende og jeg er skræmmende tæt på at hive de helt store 7 fingre frem (99-100 point)" - Houlberg

Dominio del Aguila Reserva imponerar som nr 2 i Parkers ranking av Ribera del Duero 2016. Flera poäng före sina direkta och dyrare konkurrenter från Ribera del Duero.

Ännu vildare är godkännandet från Falstaff, som med 98 poäng rankar Aguila Reserva 2016 som en sensationell nr 3 på listan över "Spaniens 100 bästa viner". Framför Vega Sicilia Valbuena, Aalto och flera andra ikoniska Ribera de Duero-viner.

Slutligen förklarar sig danska Houlberg vara skrämmande nära 7 perfekta tummar (99-100 poäng) för Reserva 2016, som är recensentens bäst betygsatta Ribera del Duero någonsin. Det här vinet är helt enkelt fantastiskt!

Rekommenderas till lamm, krokåldrat nötkött, anka, vilt, blackfoot-skinka och mogna ostar. Njut av vinet vid 16-18°

Domino del Aguila Reserva 2016 är baserat på handskördade druvor från +100 år gamla vinstockar i byn La Aguilera på 900 meters höjd. 90% Tempranillo och 10% interplanterade sorter som Albillo, Bobal, Garnacha och Tempranillo Gris. Jordmånen består av kalksten och röd lera.

Traditionell fottrampning av hela druvklasar och jäsning utan tillsats av odlad jäst. Lagrad i 29 månader på huvudsakligen franska fat. Manuell buteljering utan klarning och utan filtrering.

1 fl. per st.
979,95 SEK
6 fl. per st.
874,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
98 Point Falstaff
97 Point Winewherever, Rasmus Christensen
97 Point Robert Parker
96 Point Verema
96 Point Tim Atkin
96 Point Guia Peñin
⭐ 4,4 Vivino
97-98/100 Houlberg

Beställ före

6 timmar 37 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016

98 Point

Falstaff

(NR. 3 - SPAIN TOP 100)

97 Point

Winewherever, Rasmus Christensen

Monster stor vin. Her er alt i potens. Kompleks duft af syrlige mørke bær, hybenroser, tomatplante og nypløjet mark. I munden har en intens og levende syre der flot modspiller den kraftige frugt. Tanninerne er grynet, ungdommelige og skriger på at få følge af lækker proteinholdig mad. Brombær, porsesnaps, stegt kød, salvie og en lang kompleks og mineralsk eftersmag. Den efterlader en med fornemmelsen af, at der lige er blevet danset Paso doble i ens mund. Særdeles rustik, intens og vild vin, der vil kunne holde sig i årtier i kælderen.

97 Point

Robert Parker

Quite different from the 2015 was the 2016 Reserva, a red from a cooler year with good yields, so they were able to increase production of this wine over twofold and increase the quality! It took some seven months to complete fermentation, and the élevage in barrel lasted some 29 months. It has an incredible nose, violets and something musky, intriguing, complex and nuanced, mysterious and difficult to define, with some notes reminiscent of soy sauce. The palate is seamless and with terrific balance, a silky texture and very fine but chalky tannins. This is an amazing Ribera del Duero. 18,834 bottles and 519 magnums produced. It was bottled in April 2019.

96 Point

Verema

The nose is very fruity, with earthy and mineral notes, with scrub and even citrus aromas. It is fresh, balsamic, with those ripe strawberries with a touch of acid, the currants that give it a sweet touch and the very crisp berries. The minerality is already chewed on the nose, with notes of elegant wood, blue flowers and hot spices. Very fragrant, intense, elegant. The palate is very fluid, with the fruit mixing a ripe and crunchy point, with the rustic tannin that is just being integrated. White pepper, that sweet touch of currant, good balsamic, scrub, flowers ... A great display of nuances, with the minerality that crunches, the wood that still has a drying point and some bitterness and astringency that asks you for another glass. Young floral, with a long journey and a structure that will make it grow for many years. Mineral and floral aftertaste.
A delicacy that is in its infancy and that will grow and grow and become enormous.

96 Point

Tim Atkin

96 Point

Guia Peñin

Cherry red. Aromas: expressive, red fruits, dark fruits, ripe fruits, balsamic, sweet spices, a hint of wild berries. On the palate: elegant, full, long.

⭐ 4,4

Vivino

97-98/100

Houlberg

6,5 Thumbs Up med pil op: Duftmæssigt er det ikke arketypisk rød Ribera del Duero, for vinen har en vild, blomstret og nærmest paralyserende parfumeret aroma, let som en springbuk i løbetid, lettere dyrisk med netop noget, som kan minde om lugten af pelsen på et dyr. Derudover er der så violer, friske, mørke og vilde bær, brombær, tyttebærgele, drikkeyoghurt, krydderier, en sart men håndfast syre, mens fadene er integrerede på den smukkeste måde ... sådan et lille subtil dask til næseborene med afsmitning af lidt mælkechokolade, kanel, vanilje, en stor cafe latte ... det er bare kompleks, givende, svævende og elegant. Nogle gange er det svært at formidle ... pin-pointe en duft helt præcis, men det er som den har et ekstra bjerggear eller 7. potens, som løfter duften ovenover os almindelige dødelige. I munden er der smeltepotentiale ... vinen er cremet og smelter nærmest, så mit hjerte også smelter. Den er intens uden at blive alt for kraftig og fed. Der er masser af tanniner, men de føles polerede som den mest skinnede messing lysestage, selvom man bagefter kan mærke, at de fortsat sidder og grovhygger sig i munden. Frugten er slet ikke mørk, men intens med blommer, kirsebær og jordbær med tonsvis af friskhed og en silkeagtig smooth struktur. Den er som at nedsænke sig i en brun, blød velour- eller fløjssofa og blot glemme resten af verdenen. Det varer lige 0,75 liter ... men fuck hvor går de 0,75 liter hurtigt. Det er lidt af et elegant bæst. Det er ganske enkelt fortryllende og jeg er skræmmende tæt på at hive de helt store 7 fingre frem, men 6,5 houlbergske fingre er sikre med pil op.

Hur smakar Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016?

Mörkt körsbärsrött med förtrollande aromer av viol, svarta körsbär, björnbär och mörka plommon, prydligt sammanvävda med skogsmark, balsamico och soja samt kryddnejlika, choklad och espressobönor från fatlagringen. I gommen, tät körsbärsfrukt med överväldigande rikedom och komplexitet på den minutlånga, tätt strukturerade finishen. Drick nu eller spara +15 år från skördeåret.

Dominio del Aguila Reserva Ribera del Duero 2016 passar bra till...

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2016

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+15 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong
Liknande produkter