0Varukorg
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 2 dagar 21 timmar 21 min 8 sek

Tillbaka

Økologisk

Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO

Spanien

Spanien, Andra

14% alk.

75 cl

SPARA
23%
SINGLES' DAY
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 2 dagar 21 timmar 21 min 8 sek
Marknadspris
2 554,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
1 949,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 949,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

13 timmar 51 min

så skickar vi det idag!

Økologisk

Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO

Spanien

Spanien, Andra

14% alk.

75 cl

“Hoyo Muerto 2017 is a special and exclusive wine of which we have made a single barrel for our friends at Supervin.” – Dominio del Aguila

”Hoyo Muerto”. "Dödens mark". En unik Ribera del Duero-upplevelse reserverad för ett fåtal Ribera del Duero-fans. Den ikoniska kultproducenten med 100 poäng har nämligen bara gjort ett enda fat motsvarande 264 flaskor av denna otroliga vin, som överträffar allt vi någonsin sett.

Vinet bär det dramatiska tillnamnet ”Dödens mark”, eftersom druvorna kommer från en av de mest extrema och kalla enskilda parcellerna i Ribera del Duero, där temperaturerna kan sjunka till -15 grader — något som är ovanligt i spanska förhållanden. Det svala mikroklimatet säkerställs av en djup och mörk tallskog samt iskalla vindar från bergskedjan ”Sierra de la Demanda”, som tillsammans ger en mycket långsam mognad av druvorna. Det är därför också den absolut sista parcellen som skördas varje år hos Dominio del Aguila.

Den 0,42 hektar stora parcellen planterades 1959 av Jorge Monzons farföräldrar, Eusterio och Jose María. Här finns främst Tempranillo, men även små mängder av den sällsynta och eftertraktade vita druvan Albillo Mayor, som även ingår i Aguilas vita flaggskepp.

Alla flaskor står hos oss nu, så Robert Parker får inte möjlighet att provsmaka 100-poängspotentialen. Den oförglömliga Ribera del Duero-upplevelsen är reserverad för Supervins trogna kunder. Skål!

Inga recensenter har fått möjlighet att smaka vinet, eftersom alla flaskor står i vår källare.

Njut av oförglömliga Gran Reserva till det bästa lammköttet eller det hängmörade nötköttet du kan hitta! Alternativt kan du matcha den med anka, vilt, jamón ibérico samt mogna ostar. Serveras vid 16–18 °C.

”Hoyo Muerto” 2017 är huvudsakligen gjort på Tempranillo och kompletterat med små mängder av den vita druvan Albillo Mayor, som växer samplanterad på den mikroskopiska 0,42 hektar stora parcellen som fått tillnamnet ”Hoyo Muerto”. Vinstockarna planterades 1959 av Jorge Monzons farföräldrar, Eusterio och Jose María. Den lilla vinodlingen i La Aguilera är belägen på extrema 845 meter över havet och omges av en djup och mörk tallskog där storkar bygger bon i kronorna. Skogen bidrar till att skugga för solen och bromsa mognaden av druvorna, något som också orsakas av de iskalla luftströmmarna från Sierra de la Demanda som löper genom Ribera del Duero.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 2 dagar 21 timmar 21 min 8 sek
Marknadspris
2 554,95 SEK
BÄSTA PRIS
1 fl. per st.
1 949,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
1 949,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg

Beställ före

13 timmar 51 min

så skickar vi det idag!

Hur smakar Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO?

Den vilda Gran Reserva seglar dyster och majestätisk runt i glaset med en djup plommonröd färg. "Hoyo Muerto" öppnar föreställningen med den vildaste Ribera-doften av violer, röda rosor, chokladdoppade svarta vinbär, björnbär, körsbär och saftiga plommon som sveps in i mineralisk skogsbotten, nymalet Arabica-kaffe, vanilj, cederträ, cigarrlåda och tryfflar från den 60 månader långa lyxlagringen. Vinet når tungan med den renaste och silkeslena Ribera del Duero-frukten som följd av den långsamma jäsningsprocessen. Smaken domineras av Tempranillos mörka frukt, men man känner också det friska och florala inslaget från de gröna Albillo-druvorna. Oändlig finish med tårframkallande komplexitet i form av självupplösande, silkesfina tanniner, utsökta fatkryddor, nyanserad kraftfrukt och burgundisk skogsbotten...

Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO passar bra till...

Hur är Dominio del Aguila Ribera del Duero Gran Reserva Hoyo Muerto "Dødens Mark" 2017 ØKO framställt?

Vinet genomgår en helt ofattbart krävande mognadsprocess som du kan läsa i detalj längre ner. Vi talar om fottrampning av hela druvklasar två gånger per dag i nästan tre veckor, varefter vinet mognar i 60 månader på franska ekfat efter långsam jäsning i Aguilas underjordiska källare. Resultatet är en Gran Reserva i samma lyxklass som de ikoniska 100-poängsvinerna Peñas Aladas och Canta La Perdiz.

”Hoyo Muerto”-marken är den sista som överhuvudtaget skördas hos Dominio del Aguila, som beskriver det som en direkt utmattande process med en mycket krävande urvalsprocess under arbetets gång. De två druvsorterna, Tempranillo och den gröna Albillo Mayor, vinifieras tillsammans för att ge en bättre återgivning av terroiren. Hela druvklasar placeras i cementkar där de fottrampas i cirka 14 dagar – en kvart varje morgon och eftermiddag. Den fina musten placeras därefter i ett använt franskt ekfat i Aguilas underjordiska källare, där den genomgår både alkoholjäsning och malolaktisk jäsning. Därefter omflyttas vinet till ett annat ekfat, där det mognar i otroliga 60 månader innan manuell buteljering. Vinet buteljeras utan klarning och filtrering. Produktionen begränsas till 264 standardflaskor + 8 magnumflaskor.

Om Dominio del Aguila

image

Dominio del Aguila – kom ihåg namnet! – har på några år presterat det som ingen tidigare trodde var möjligt: att uppnå Parker-ratings på nivå med de mest legendariska namnen i Ribera del Duero. Ingen nämnd, ingen glömd! Dominio del Aguila grundades 2010 och drivs av paret Jorge Monzón och Isabel Rodero.

Aguila är en ny, familjeägd vingård i den idylliska byn La Aguilera i Ribera del Duero. Jorge Monzón kommer från en lång rad vinmakare, så det finns en djup tradition för vin i hans familj. Jorge är enologutbildad vid universitet i både Bordeaux och Bourgogne i Frankrike och har många års erfarenhet från både Domaine de la Romanée-Conti och Bodegas Vega Sicilia. Spanska viner i obestridlig världsklass...

Dominio del Aguila äger 30 hektar mycket gamla vinstockar, där många är långt över 50 år och några ända upp till 150 år gamla. Största delen av deras vinstockar odlas certifierat ekologiskt med ständigt fokus på att skona och bevara naturen så bra som möjligt. Jorge flirtar med biodynamiska principer, där han istället för att använda bekämpningsmedel använder örtsafter som avskräcker skadedjur på vinstockarna.

Jorge och Isabel, hans hustru, efterlever ett ”artisinal winemaking”-koncept. Istället för moderna och effektiva metoder för avstjälkning och pressning av druvor trampas musten ut med människofötter, fortfarande med stjälkarna kvar. Allt de gör är en ”homage” till naturen och dess gåvor – och alltid med traditionen i åtanke. Den malolaktiska jäsningen sker ”En Barrica”, och därefter lagras vinet på fat i upp till 50 månader för vissa viner. Jäsningen äger rum i de gamla gallerierna från 1500-talet, som har byggts om till vinkällare. Gården har också renoverats från sitt tidigare trista skick till en vingård som nu sjuder av liv.

I samma anda som i druvodlingen filtreras eller klarnas inte vinet innan det buteljeras. Visionen är att producera intensiva, långlivade och eleganta viner som också kan avnjutas redan nu.

Vindata

Vinet kommer från

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

+20 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter

Restsöcker

1,5 g/L

Syrainnehåll

0,49 g/L
Liknande produkter