
Favia Cabernet Sauvignon Coombsville Napa Valley 2019
Den vildaste Napa Cab från det framväxande Coombsville!
Hemligheten är det helt unika terroir, där en grusrik, vulkanisk jordmån samverkar med sval påverkan från San Pablo Bay. Resultatet förenar bordeauxlika "old world"-nyanser med klassisk Napa-power och smakdjup.
Bakom Favia döljer sig Napa Valleys kraftpar, Annie Favia och Andy Erickson. Medan Annie skött vingårdarna hos Screaming Eagle och Harlan, har den legendariske Andy Erickson varit vinmakare för bland andra Bond, Screaming Eagle och Dalla Valle.
Du har inte upplevt "Napa möter Bordeaux" förrän du smakat Favia och den fantastiskt läckra Coombsville 2019.
Njut av den till biffar, anka, lamm, fågelvilt, svamprätter och mogna ostar. Servera vid 16–18 °C
Hur smakar Favia Cabernet Sauvignon Coombsville Napa Valley 2019?
I glaset djup björnbärslila med svart kärna…. Doften är intensivt parfymdoftande med dramatiska mörka aromer av violer, cassis, mynta och plommon – hela härligheten svept i djupa nyanser av morkel, krossade stenar, mokka, mörk choklad, cederträ, blyantsspets, kakao och tryffel… Väl koncentrerad och silkeslen, elegant mot tungan. De mörkfruktiga smaknyanserna uppvisar nästan dansande, graciösa kvaliteter, medan vackert polerade tanniner avrundar den minutlånga finishen… Underbar Napa Cab – både på kort och mycket lång sikt. Drick nu, eller lagra +25 år från skördeåret.
Favia Cabernet Sauvignon Coombsville Napa Valley 2019 passar bra till...
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Årgång
Innehåll
Alkohol-%
Servering
Lagringspotential
Förslutning
Förpackning
Allergener