
Frederiksdal Rancio, Vin af Kirsebær
Frederiksdals signaturvin med den fulla smaken av Lollands jordmån, sol, värme och kyla.
EN SMAK AV SOL "Rancio" betyder "härsken" på spanska och syftar på produktionsmetoden. Efter jäsningen hälls vinet upp i små 25-liters glasballonger och får ligga ute i solen i ett år - en metod som använts i Maderia, Porto, Banyules och Maury i århundraden. Sol, regn, kyla och värme ger en unik smakprofil med toner av apelsinskal, fikon och nötter. Därefter lagras den i ytterligare ett år på gamla 450-liters Cognac-fat, vilket ger en avrundad palett med toner av karamell.
LÄMPLIGT FÖR BÅDE SALT OCH SÖTT Rancio är perfekt till choklad, nötter, fikon och katrinplommon, blåmögelost eller andra rika ostar, stek eller terrin av gåslever eller gåslever, gärna med ett lite sött tillbehör. Den kan också matcha tunga vilträtter av hare eller rådjur. Njut av det på egen hand och upplev vinets många nyanser. Rancio är en stor upplevelse i sig. Om den får växa till sig kommer den att utvecklas vackert under många, många år framöver.
Perfekt till de rikaste ostarna, gåslever, stekt gåslever, svamp, choklad, desserter med nötter, fikon, katrinplommon - eller som den är.
Vindata
Druvor
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning