
Frederiksdal Reserve
Stevnsbären till Reserve kommer främst från Frederiksdal Gods äldsta körsbärsträdgård, Nielstrupmark, som ger det djupaste och mest intensiva vinet.
Efter skörden vildjäses de hela i 2-4 dagar för att ge en mer komplex smak. Bären pressas sedan och jäses i ståltankar.
Lämplig förostar, patéer, vilt, bräserad biff, anka eller inte alltför söta desserter med mörk choklad, till exempel.
Denna buteljering släpptes 2016, så recensionerna är fortfarande begränsade. Reserve har dock redan vunnit en bronsmedalj i DANISH INTERNATIONAL FOOD CONTEST 2015.
Hur är Frederiksdal Reserve framställt?
Vinet är blandat från flera årgångar. Endast de bästa faten får mogna till en Frederiksdal Reserve. I genomsnitt lagras vinet i 30 månader på äldre 300- och 400-liters ekfat från Frankrike och stora, gamla 600-liters portvinsfat - de så kallade "pipes".
Den långa fatlagringen har gett extra djup och vackra toner av kaffe och choklad. Reserve är också marginellt förstärkt med Frederiksdals eget körsbärsdestillat, vilket ger subtila aromer av vildkörsbär och skogshallon till vinet. Sammantaget är Reserve det vin från Frederiksdal som närmast kan liknas vid en vällagrad, mindre söt portvin.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





