
Frederiksdal Rød Sparkling
Domarna var mäkta imponerade av Frederiksdals djupt röda körsbärsbubblor...
Mousserande frukt. Mousserande vin gjort på körsbär och päron.
Vårt mål var att skapa ett vin som välkomnar sommarens frukter och långa, ljusa nätter. Svaret var att blanda körsbär och päron.
Stevnskirsebær, som vi har på Frederiksdal Gods, är rik och mycket koncentrerad - vilket ger intensitet och tyngd till vårt mousserande vin.
Passar till jordgubbar, rabarber, hallon, körsbär, vit choklad, torra ostar eller ett glas på terrassen. Servera väl kyld
Hur är Frederiksdal Rød Sparkling framställt?
Körsbärsvinet görs på traditionellt sätt med tre dagars skalkontakt - från Stevnsbær från vår plantage Jørgensmark. Det är en ung plantage, så bären härifrån ger ett fruktigt, inte alltför kraftfullt vin.
Glödlamporna kommer från Lolland. De pressas direkt för att få fram ett så lätt och elegant vin som möjligt.
Päron och körsbär jäser separat så att vi sedan kan hitta det unika blandningsförhållandet - frukt beter sig olika år efter år. Efter blandning har den börjat bubbla.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





