
Frederiksdal Sur Lie
Ett fylligare vin, inspirerat av den franska metoden där vinet får ligga på jästfällningen.
Ett verkligt nyanserat vin och den perfekta följeslagaren till mörk choklad, marinerade bär, tårtor och inte minst desserter som ris a la mande. Sur Lie mår bra av att dekanteras en timme före servering. Vinet kan stå öppet i några månader på en sval plats.
Passar till ost, desserter, tårtor, mörk choklad, råmarinerade bär, Ris a la Mande
Hur är Frederiksdal Sur Lie framställt?
"Sur Lie" består till 100 % av Stevnsbær från godsets plantager - främst Skælstrupmark och Nielstrupmark. Bären har vildjäst i 2-4 dagar och sedan jäst i ståltankar
"Sur Lie" på franska betyder att vinet ligger på jästfällningen under en längre tid. Kontakten med jästresterna är främst känd från Champagne, och metoden i sig ger ett rikare, djupare och fylligare vin.
Vårt Sur Lie lagras på franska ekfat som är mellan 225 och 450 liter stora och består av 2-3 olika årgångar. Blandningen av mogna och unga årgångar tillför komplexitet - vi får fina, friska fruktnoter från de yngre åren och mer komplexa noter från det äldre vinet.
Vindata
Vinet kommer från
Producent
Innehåll
Alkohol-%
Förslutning
Förpackning





