0Varukorg
ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 16 timmar 29 min 10 sek

Tillbaka

GIODO La Quinta Toscana IGT 2018

Italien

Italien, Toscana

13% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 16 timmar 29 min 10 sek
1 fl. per st.
759,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
494,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point James Suckling
93 Point Wine Spectator
93 Point WinesCritic.com
92 Point Falstaff

Beställ före

8 timmar 59 min

så skickar vi det idag!

GIODO La Quinta Toscana IGT 2018

Italien

Italien, Toscana

13% alk.

75 cl

"94 points. Fine and focused" - James Suckling

"93 points. Exhibits a strong Sangiovese character" - Wine Spectator

"93 ponts. Pure and defined" - WinesCritic.com

Världens bästa Brunello lillebror! La Quinta kommer från samma GIODO-egendom som Carlo Ferrinis Brunello di Montalcino med flera 100-poängare.

Kvaliteten är helt klart i nivå med GIODO:s Brunello, men La Quinta är mer körsbärssmakande, mer livfullt fruktig och ännu tidigare redo att glädja toskanska gommar med en obestridlig rött vinsupplevelse i världsklass.

Njut av den till grillat nötkött, inälvor, vilt, lamm, italienska specialiteter, svamp och lagrade ostar. Servera vid 16-18°C.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 0 dagar 16 timmar 29 min 10 sek
1 fl. per st.
759,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
494,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point James Suckling
93 Point Wine Spectator
93 Point WinesCritic.com
92 Point Falstaff

Beställ före

8 timmar 59 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av GIODO La Quinta Toscana IGT 2018

94 Point

James Suckling

A pretty red with density and richness, offering cherry and chocolate aromas and flavors, as well as hazelnuts. Yet, it’s tight and so fine and focused. Very polished tannins run the length of the palate.

93 Point

Wine Spectator

Exhibits a strong Sangiovese character, with cherry, earth, iron and leather aromas and flavors. Solidly built and nicely balanced, leaving an aftertaste of savory cherry, iron and tobacco accents. Sangiovese.

93 Point

WinesCritic.com

Expressive and pleasant in the relaxed character this young Sangiovese shows notes of currant, red plums, delicate cherries, rosemary and white pepper. Medium-full body, soft tannins extracted in a gentle way and a pure and defined finish that brilliantly closes harmoniously and romantic.

92 Point

Falstaff

Bright, brilliant ruby red. Fresh and inviting nose of fresh strawberries, raspberries, a hint of cream and butter biscuits make the nose particularly inviting. Very polished and clear on the palate, spreads out with salty tannins, discreetly noticeable use of wood in the finish, minimal aftertaste.

Hur smakar GIODO La Quinta Toscana IGT 2018?

Nyhällt presenterar sig La Quinta 2018 mousserande körsbärsrött i glaset... Näsan utstrålar intensivt med den renaste rena Sangiovese-frukten! Violer, rosor, tranbär, körsbär och plommon med eleganta inslag av timjan, tobak, läder, mörkrostat kaffe och skogsbotten... Det finns ett stort toskanskt rött vin i glaset! På tungan, mjuk och senig i frukten, som väcks till liv av smakrika örter och en stickande mineralisk friskhet. I eftersmaken framträder en subtil ton av fat, som är vackert nyanserad och... Bra gjort, Carlo! Drick nu eller spara +10 år från skörden. Home run!

GIODO La Quinta Toscana IGT 2018 passar bra till...

Hur är GIODO La Quinta Toscana IGT 2018 framställt?

GIODO La Quinta Toscana IGT är tillverkat av 100% Sangiovese från Giodo-egendomen i centrala Montalcino. Fältet sluttar 10% mot sydost och har en jordmån av porös och fossiliserad kalksten. Druvorna är ekologiskt odlade och vinet framställs med varsam "hands off"-vinframställning - ingen tillsats av jäst och en macerationstid på 12 dagar. Lagrad 12 månader på franska ekfat och 12 månader på flaska.

Om Carlo Ferrini

image

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso

“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association

“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast

”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator

”Det här är min dröm,” avslöjar Carlo Ferrini. Italiens förmodligen mest kände vinmakare döljer inte att projektet Podere Giodo är personligt och mycket känslosamt. 

Den toskanskfödda enologen har fler perfekta 100-poängsbedömningar på sitt CV än vi omedelbart kan hålla reda på. De flesta viner har han gjort åt andra, exempelvis Casanova di Neri, tills han runt sekelskiftet fick ekonomi och möjlighet att gå solo.

Projektet ger han namnet GIODO för att hedra sina föräldrar, GIOvanna och DOnatello, som under hårda förhållanden slet och släpade för att deras son skulle kunna få en utbildning: 

“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini

Historien om Giodo i Montalcino börjar 2002, när Carlo Ferrini planterar 2 ha med noggrant utvalda Sangiovese‑kloner. År 2009 gör han sin första Brunello, och redan med 2010 blev det jackpot med perfekta 100 poäng från James Suckling.

Idag disponerar vingården, belägen mellan Sant'Angelo in Colle och Sant'Antimo, över 6 hektar. Från detta svala och solbelysta terroir frambringar Ferrini, med obarmhärtig druvselektion som katalysator, viner i världsklass. En strikt grön skörd eliminerar cirka 40 % av alla druvor, för att resten ska kunna mogna till perfektion. 

Som ett resultat får Carlo Ferrinis Brunello nästan per automatik 100 poäng av de stora recensenterna. Han skulle kunna göra fler flaskor, men Brunello‑konsortiet sätter strikta gränser för hur många flaskor från Giodo‑marken som får ha Brunello på etiketten. Därför använder Carlo en del av markens ”100 point‑druvor” till att göra Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT.  En aromatisk, frisk och nästan burgundiskt elegant tolkning av Sangiovese. Världsklass till ett attraktivt pris!

Senaste tillskottet, ”Alberelli di Giodo”, är Carlo Ferrinis sicilianska projekt högt uppe på vulkanen Etna. Från 1,5 hektar med 80 år gamla (pre‑phylloxera) buskvinstockar gör han ett av världens bästa rödviner på druvan Nerello Mascalese, som också kallas ”Siciliens Pinot Noir”. Redan i premiärårgången 2016 utsågs det till ”Årets italienska debutvin”. Succén följdes senare upp med Alberelli di Giodos eleganta vita vin på Etna‑specialiteten Carricante, som stilistiskt placerar sig mellan Riesling och Chablis.

Vindata

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

16-18 °C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter