ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 10 timmar 44 min 16 sek

Tillbaka

GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2018

Italien

Italien, Sicilien

14% alk.

75 cl

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 10 timmar 44 min 16 sek
1 fl. per st.
1 059,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
604,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point DoctorWine
95 Point James Suckling
95 Point Tony Wood Italian Wine
94 Point International Wine Report

Beställ före

4 timmar 14 min

så skickar vi det idag!

GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2018

Italien

Italien, Sicilien

14% alk.

75 cl

Italiens bästa vinmakare, 100-poängsguiden Carlo Ferrini, gör det igen!

Alberelli di GIODO ligger inte bara i toppskiktet när det gäller smak och poäng, eftersom druvorna plockas på ett enda fält i frimärksstorlek 950 meter upp på Etna:

1 hektar med 80-åriga "bush"-vinstockar av druvsorten Nerello Mascalese, känd som Siciliens Pinot Noir. Käpparna är oympade och "pre-phylloxera" - eftersom den ökända phylloxera inte riktigt trivs här uppe i den vulkaniska sanden.

Gillar du Bourgogne, Barolo eller Brunello? Så se fram emot en mineralisk Etna-elegans i världsklass!

Njut av det till ankbröst, grillad kyckling, ljust kött, fågelvilt och lätta pastarätter. Njut av vinet vid 15-17°C

Stockar från tiden före vinstockarna och stenterrasser på GIODO:s 1 ha stora enskilda fält 950 meter över havet.

ERBJUDANDET SLUTAR OM: 4 dagar 10 timmar 44 min 16 sek
1 fl. per st.
1 059,95 SEK
BÄSTA PRIS
6 fl. per st.
604,95 SEK
Fråga om mängdrabatt
På lager – 2–5 dagars leveranstid
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
96 Point DoctorWine
95 Point James Suckling
95 Point Tony Wood Italian Wine
94 Point International Wine Report

Beställ före

4 timmar 14 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2018

96 Point

DoctorWine

95 Point

James Suckling

The purity of fruit is all here with strawberry, lemon-peel and floral undertones. Goes to cranberries. It’s medium -bodied with firm tannins and a bright, vivid and linear finish that keeps your palate clean.

95 Point

Tony Wood Italian Wine

Pale ruby red in colour with iridescent undertones. Aromatics of warm red cherry, red currant and pomegranate. Dried herbs, hints of spice, mesmerising mineral quality, Stunning textural richness, piercing energy yet showing finesse. Savoury with a long finish that leaves the palate feeling refreshed.

94 Point

International Wine Report

Of invincible beauty and marked sensorial precision, this young Etna remains elegant in the main three-dimensional profile that blends the herbaceous soul with floral and fruity nuances. Cut grass, hay and broken stalk blend with notes of elderflower, jasmine, currant and raspberry. Medium-full body, slightly rigid tannins at the moment that are well enhanced in the lively and radiant matrix and a compact finish of medium-long persistence.

95 Point(tidigare årgång)

James Suckling

The purity of fruit is all here with strawberry, lemon-peel and floral undertones. Goes to cranberries. It’s medium -bodied with firm tannins and a bright, vivid and linear finish that keeps your palate clean.

95 Point(tidigare årgång)

Tony Wood Italian Wine

Pale ruby red in colour with iridescent undertones. Aromatics of warm red cherry, red currant and pomegranate. Dried herbs, hints of spice, mesmerising mineral quality, Stunning textural richness, piercing energy yet showing finesse. Savoury with a long finish that leaves the palate feeling refreshed.

94 Point(tidigare årgång)

International Wine Report

Of invincible beauty and marked sensorial precision, this young Etna remains elegant in the main three-dimensional profile that blends the herbaceous soul with floral and fruity nuances. Cut grass, hay and broken stalk blend with notes of elderflower, jasmine, currant and raspberry. Medium-full body, slightly rigid tannins at the moment that are well enhanced in the lively and radiant matrix and a compact finish of medium-long persistence.

Hur smakar GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2018?

Vinet gnistrar elegant körsbärsrött ... Aska, rök och mineralisk skogsmark stiger dramatiskt upp ur glaset, där mineraltrion förenas med läckra jordgubbar, körsbär, medelhavsörter och rostade kaffebönor. En djupt fängslande näsa! Vinet ligger som en silkeslen kudde på tungan, där den friska mineraliteten återigen tar ett vilt slag i svansen! Gröna örter. Röda bär och blommor. Majestätiskt mineraliskt avslut med lätta fatkryddor och unga tanniner som biter tillbaka på precis rätt sätt... Bravo, Carlo! Drick nu eller lagra +15 år från skördeåret.

GIODO Nerello Mascalese “Alberelli di GIODO" 2018 passar bra till...

Om Carlo Ferrini

image

“Winemaker of the Year” – Gambero Rosso

“Winemaker of the Year” – Italian Sommelier Association

“Winemaker of the Year” – Wine Enthusiast

”One of Tuscany’s great winemakers” – Wine Spectator

”Det här är min dröm,” avslöjar Carlo Ferrini. Italiens förmodligen mest kände vinmakare döljer inte att projektet Podere Giodo är personligt och mycket känslosamt. 

Den toskanskfödda enologen har fler perfekta 100-poängsbedömningar på sitt CV än vi omedelbart kan hålla reda på. De flesta viner har han gjort åt andra, exempelvis Casanova di Neri, tills han runt sekelskiftet fick ekonomi och möjlighet att gå solo.

Projektet ger han namnet GIODO för att hedra sina föräldrar, GIOvanna och DOnatello, som under hårda förhållanden slet och släpade för att deras son skulle kunna få en utbildning: 

“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” – Carlo Ferrini

Historien om Giodo i Montalcino börjar 2002, när Carlo Ferrini planterar 2 ha med noggrant utvalda Sangiovese‑kloner. År 2009 gör han sin första Brunello, och redan med 2010 blev det jackpot med perfekta 100 poäng från James Suckling.

Idag disponerar vingården, belägen mellan Sant'Angelo in Colle och Sant'Antimo, över 6 hektar. Från detta svala och solbelysta terroir frambringar Ferrini, med obarmhärtig druvselektion som katalysator, viner i världsklass. En strikt grön skörd eliminerar cirka 40 % av alla druvor, för att resten ska kunna mogna till perfektion. 

Som ett resultat får Carlo Ferrinis Brunello nästan per automatik 100 poäng av de stora recensenterna. Han skulle kunna göra fler flaskor, men Brunello‑konsortiet sätter strikta gränser för hur många flaskor från Giodo‑marken som får ha Brunello på etiketten. Därför använder Carlo en del av markens ”100 point‑druvor” till att göra Giodo La Quinta Toscana Rosso IGT.  En aromatisk, frisk och nästan burgundiskt elegant tolkning av Sangiovese. Världsklass till ett attraktivt pris!

Senaste tillskottet, ”Alberelli di Giodo”, är Carlo Ferrinis sicilianska projekt högt uppe på vulkanen Etna. Från 1,5 hektar med 80 år gamla (pre‑phylloxera) buskvinstockar gör han ett av världens bästa rödviner på druvan Nerello Mascalese, som också kallas ”Siciliens Pinot Noir”. Redan i premiärårgången 2016 utsågs det till ”Årets italienska debutvin”. Succén följdes senare upp med Alberelli di Giodos eleganta vita vin på Etna‑specialiteten Carricante, som stilistiskt placerar sig mellan Riesling och Chablis.

Vindata

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2018

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

14 %

Servering

15-17 °C

Lagringspotential

+10 år fra høståret

Förslutning

Kork

Förpackning

6 st. kartong

Allergener

Svaveldioxid / Sulfiter
Liknande produkter