Tillbaka

Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2017

Frankrike

Frankrike, Rhône

13% alk.

75 cl

1 fl. per st.
439,95 SEK
6 fl. per st.
314,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Decanter
93 Point Robert Parker
93 Point Vinbladet
⭐ 4,0 Vivino

Beställ före

6 timmar 31 min

så skickar vi det idag!

Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2017

Frankrike

Frankrike, Rhône

13% alk.

75 cl

“St.-Joseph: The Next Best Wine in the Northern Rhône” – Eric Asimov, The New York Times

En dröm för den som uppskattar en violparfymerad, granitmineralisk och pepprig läckerbit! Nu kan du köpa dig en biljett till Syrah-himlen för under 200 kr per flaska.

Vi instämmer helt med Eric Asimov… St-Joseph är billigare, drickbar tidigare och mycket lättare att få tag på än de dyra toppvinerna från Hermitage och Côte-Rôtie.

Och håller du dig till en verklig topproducent som Guy Farge ligger kvaliteten och omdömena imponerande nära Norra Rhônes ikoniska toppviner.

Njut av det franska toppvinet till pepparstek, biff béarnaise, lammkotletter, svamprätter och viltkött utan sött och surt. Servera vid 16–18 °C

Historien om Domaine Guy Farge börjar 1920, när Henri Farge köper 12 hektar förstklassigt belägna vingårdar av en tidigare general. Det skulle dock dröja flera generationer innan Saint-Josephs kanske mest framstående producent började göra vin i eget namn.

När Guy Farge tar över vingården 1978 har han redan stora drömmar om egen vinproduktion. Av olika skäl fortsätter Guy emellertid familjens tradition att leverera druvor till kooperativet i Tain, där han själv väljs till styrelsen.

År 2007 är Guy äntligen redo att ta steget. Han slutför sin enologutbildning vid universitetet i Suze la Rousse, lämnar kooperativet och lanserar sina första viner under eget namn.

Sedan dess har Domaine Guy Farge, som ligger i byn St-Jean-de-Muzols, vuxit från 12 till 22 hektar, som sträcker sig från den sydligaste delen av St-Joseph och ännu längre söderut till Cornas och St-Péray. Idag är det Guys son, Thomas, som för vidare sin fars strävan att frambringa terroirviner av allra högsta kvalitet.

Majoriteten av vingårdarna ligger på mycket branta, terrasserade sluttningar som familjen odlar med hästplöjning och utan användning av herbicider. Man lägger vikt vid att bevara gamla vinstockar, varav de äldsta dateras ända tillbaka till 1904.

Efter manuell druvskörd handlar allt arbete i källaren om att optimera kvaliteten: användning av gravitation för att förflytta druvor och must under vinifieringen; terroirorienterad spontan jäsning med vinmarkens och källarens naturligt förekommande jäststammar; minimal mekanisk extraktion av färg, smak och tannin från druvskalet; användning av skonsamma pneumatiska pumpar.

De flesta viner görs med hela druvklasar, och de olika stegen i vinifieringen sker i överensstämmelse med månens cykel.

1 fl. per st.
439,95 SEK
6 fl. per st.
314,95 SEK
Slutsålt
Fråga om mängdrabatt
Slutsålt
30 dagars utökad returrätt

30 dagars utökad returrätt

Supervin erbjuder vi 30 dagars utökad returrätt.

Recensioner
Ditt betyg
94 Point Decanter
93 Point Robert Parker
93 Point Vinbladet
⭐ 4,0 Vivino

Beställ före

6 timmar 31 min

så skickar vi det idag!

Recensioner av Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2017

94 Point

Decanter

From granite soils, the 60% whole-bunch fruit is matured for 12 months in five-year-old 400l oak barrels, and a large 3000l foudre. Full, rounded, sweet fruits are encased in a very fine tannic mesh. It has serious persistence, more ripe than fresh, and has remarkable presence and depth. A wine with naturally powerful, unadorned fruit, discreetly and skilfully tailored.

93 Point

Robert Parker

The 2017 Saint Joseph Terroir de Granit lacks some of the vibrant raspberry notes found in Farge's Passion de Terrasses, but it looks virtually equivalent in overall quality. Black olives and black cherries pick up complex herbal-stemmy notes on the nose, while the full-bodied palate is rich and supple, turning silky in texture on the long finish.

93 Point

Vinbladet

Elegant, delikat og fokuseret frugt med et frisk lakridset præg. Flot mineralitet, nydelig præcision og dejlig renhed. Velkrydret med et touch chokolade og kaffebønne. Sprød og charmerende med god intensitet, nydelig balance med køligt helhedspræg. Tæt, afrundet og frisk mundfrugt med flot bærpræg. Charmerende vin med kontant, afrundet tannin og højt teknisk niveau – 14 pct.

⭐ 4,0

Vivino

Hur smakar Guy Farge Saint Joseph Terroir de Granit 2017?

Mörkt körsbärsröd i glaset. Doften är Syrah-klassisk och inbjudande, med smickrande toner av viol, peppar, hallon, körsbär och björnbär, som ger utrymme för fina undertoner av rostig jord, lakrits, läder, kakao och oliver. I munnen härligt saftig och tättpackad med svartpeppar… Mycket harmonisk i frukten, som klingar örtkryddigt och mineraliskt med perfekt avvägda tanniner. Klassisk Nordrhône! Drick nu, eller lagra 8–10 år från skördeåret.

Om Domaine Farge

Historien om Domaine Guy Farge börjar 1920, när Henri Farge köper 12 hektar väl belägna vingårdar av en tidigare general. Det dröjer dock flera generationer innan Saint-Josephs kanske mest framstående producent börjar göra vin under eget namn.

När Guy Farge tar över egendomen 1978 har han redan stora drömmar om egen vinproduktion. Av olika skäl fortsätter Guy dock familjens tradition att leverera druvor till kooperativet i Tain, där han själv låter sig väljas in i styrelsen.

2007 är Guy äntligen redo att ta steget. Han slutför sin oenologutbildning vid universitetet i Suze-la-Rousse, lämnar kooperativet och lanserar sina första viner under eget namn.

Sedan dess har Domaine Guy Farge, som ligger i byn St-Jean-de-Muzols, vuxit från 12 till 22 hektar, som sträcker sig från den sydligaste delen av Saint-Joseph och ännu längre söderut till Cornas och Saint-Péray. Idag är det Guys son, Thomas, som för vidare sin fars strävan att framställa terroirviner av yttersta kvalitet.

Majoriteten av vinodlingarna ligger på mycket branta, terrasserade sluttningar som familjen odlar med hästdragna plogar och utan användning av herbicider. Man lägger vikt vid att bevara gamla vinstockar, varav de äldsta daterar sig ända tillbaka till 1904.

Efter manuell skörd handlar allt arbete i källaren om att optimera kvaliteten: användning av gravitation för att flytta druvor och must under vinifieringen; terroirorienterad spontanjäsning med vingårdens och källarens naturligt förekommande jäststammar; minimal mekanisk extraktion av färg, smak och tanniner från druvskalen; användning av skonsamma pneumatiska pumpar.

De flesta viner görs med hela druvklasar, och de olika stegen i vinifieringen sker i överensstämmelse med månens cykel.

Vindata

Druvor

Vinet kommer från

Producent

Årgång

2017

Innehåll

75 cl

Alkohol-%

13 %

Servering

16-18°C

Lagringspotential

8-10 år fra høståret
Liknande produkter