
Hay Shed Hill Tempranillo Margaret River 2015
Viva Margaret River! Älskar du Rioja och Ribera del Duero? Och så är det i Western Australia, där Erl Happ började experimentera med den spanska signaturen Tempranillo på 1970- och 80-talen.
Toppodlaren Hay Shed Hill har producerat en druv- och fatkryddad Tempranillo från Erl Happs ursprungliga enskilda vingård i berömda Margaret River 2015. Ett mycket spännande rött vin som fans av Ribera del Duero fortfarande kan uppleva!
Njut av det på egen hand eller till anka, fläskstek, lamm, grillat nötkött och vilt. Servera på
Hay Shed Hill från Willyabrup grundades på 1980-talet som en av Margaret Rivers pionjärer. Ägare sedan 2006 är Michael Kerrigan, tidigare vinmakare på världsberömda Howard Park. På Hay Shed Hill fortsätter Micheal att producera topprankade viner - från fräsch och utsökt Chardonnay till Bordeaux-inspirerade vita och röda viner i världsklass.
Lägg därtill World Series, som presenterar världsdruvor som Sangiovese, Nebbiolo och Malbec i spännande australiensiska versioner.
Hur smakar Hay Shed Hill Tempranillo Margaret River 2015?
Mörk granatröd färg med en djup och kryddig doft där fatets cederträ, rök och lakrits möter läckra toner av viol, björnbär och plommon. Mjuk och rik i gommen med klassisk Tempranillo-kryddad bärfrukt. Lång, lakritsig avslutning med fina tanniner och en mineralton av skogsmark. Drick nu eller spara 8-10 år från skördeåret.
Hur är Hay Shed Hill Tempranillo Margaret River 2015 framställt?
Vinet är gjort på 100% Tempranillo från den enskilda vingården Happs Three Hills Vineyard vid Karridale i berömda Margaret River. Efter skörd och avskalning jäser Tempranillodruvorna i öppna jäsningskärl där intensiv ompumpning av musten säkerställer optimal extraktion av färg, smak och tannin från druvskalen.
Mognaden sker under 12 månader på franska barriquer, varav 33% är helt nya och resten 1-2 år gamla.